Skocz do zawartości
IGNORED

Hegel H300 czy Naim Supernait 2

birgman

Rekomendowane odpowiedzi

"Podobny" przedział cenowy nowych wzmacniaczy rodzi pytanie : który warto ?

Mocowo różnią sie bardzo, funkcjonalnie również a dźwiękowo ..

No właśnie..

Czy ktoś miał okazję porównać w swoim systemie oba wzmacnicze ?

Jakie wrażenia?

Podzielcie sie prosze opiniami.

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Czytaj: Ocenzurowana przez Moderację

https://www.audiostereo.pl/topic/128569-hegel-h300-czy-naim-supernait-2/

Sprezyn - nie zaśmiecaj prosze wątku już na początku ..

nie odbiegajmy od tematu bo zaraz zaczną sie wojenki o granitowych podstawach ..

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Dzień dobry.

To dwa mocne i tak naprawdę dynamiczne, szybkie i świetnie sprawdzające się w szybszych gatunkach muzycznych wzmacniacze. Każdy z nich jednak oferuje trochę inny charakter brzmienia, a wybór zależy od indywidualnych preferencji oraz konfiguracji pozostałych elmentów toru.

Tak naprawdę to zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania. Jedynie mamy już w ofercie najnowszy model flagowego wzmacniacza Hegel H360 (http://q21.pl/hegel-h360.html), który w wielu aspektach jest lepszy od H300. W podobnym przedziale cenowym na pewno warto także posłuchać świetną i bardzo mocną integrę ATC SIA2-150 (http://q21.pl/atc-sia2-150.html).

Zapraszam serdecznie, przy tej klasie wzmacniaczy oferujemy także możliwość zorganizowania odsłuchu w domu Klienta na konkretnych kolumnach i w docelowej akustyce.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jak z dziećmi ..;-)

Niby prosty Temat a każdy czyta inaczej ..

.. Własne interesy nade wszystko

Jak z dziećmi ..;-)

Niby prosty Temat a każdy czyta inaczej ..

.. Własne interesy nade wszystko

W czym problem - Ty masz w tym interes jak i inni ! Masz do wyboru A lub B , przy takiej kasie wypożyczasz ... słuchasz i gust masz wyrobiony co ci bardziej pasuje . Nikt ci nie pomoże jak Ty sobie odsłuchem we własnym lokum .

.. Nie no dzięki, super !! Odsłuch w domu .. Czemu sam na to qrva nie wpadłem ..!!

Czy ja tu prosze o porady.. - czy o opinie i wymianę doświdczeń jak to u ludzi gra w ich systemach..

Weź Bartek sie w przedszkolu wymądrzaj .. - Proszę

Człek chce poczytać co ludZie myślą o tym czy innym a już gawiedź go postrzega przez pryzmat potencjalego klienta którego może da sie na co innego naciągnąć .. Porażka jakaś

To po co jest forum ..

Mam słaby sprzęt , jak bym pytał o A lub B to rozumiem swoje rozterki ale Ty ? Mój cały system kosztuje mniej niż Hegelhhehheheee czy Supernait ! Forum czasami ma dość takich pytań :-))

<br />"Podobny" przedział cenowy nowych wzmacniaczy rodzi pytanie : który warto ?<br />

<br />Czy ja tu prosze o porady.. -  czy o opinie i wymianę doświdczeń jak to u ludzi gra w ich systemach..<br />

..nie no jasne..

;)

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Hegel h 300-świetna dynamika ,rozdzielczość i przestrzeń,scena dokładna i poukładana,bas potężny,ale nie rozlazły-słuchałem w typowym norweskim domu gdzie była świetna akustyka,nie kupiłem wtedy tego wzmacniacza bo był drogi-kupiłem od tego samego człowieka Hegla H1-dużo taniej ,a podobna szkoła grania,niemniej jednak bardzo mi się podobało brzmienie h 300,absolutnie przejrzyste,ale nie ostre.Naima nigdy nie słyszałem.

pozdrawiam

Właśnie..

H300 z Audio Physic słyszałem przez kilka utworów, duża przestrzeń w stosunku do Naima, i więcej detali bardzo przejrzyste granie. Naim nawet z Hicapem tylu detali nie pokazuje, gra oczywiście energicznie choć mam wrażenie że Hegel jest tu dużo lepszy, może to też za sprawą mocy - ponad 400w przy 4 omah .. nie w kij dmuchał ;-)

Funkcjonalnie co dla mnie ważne - naim ma przyzwoite wejście na słuchawki czego w Heglu brak niestety,

Wygląd Naima to duży Plus - a Hegel wygląda troche jak by go norweski drwal toporem ciosał .. I jeszcze hebla zapomniał użyć ..

Otóż to: hegel niestety nie jest atrakcyjny. A Naim bardzo ;) myślę, że SN2 będzie lepszy bo Naim daję atrakcyjną barwę i ekspresję. To w muzyce jest ważniejsze niż HiFi. Ale moje wywody są w kontekście tych wzmaków czysto teoretyczne. Noe słuchałem ani SN2 ani H300 heheh. Ale słyszałem wiele Naim'ów i kilku Hegli :)

????

Dekoracja - ns ciebie Zawsze można liczyć .. ;-)

• 2 tygodnie później...

I to by było na tyle ..

Kolejny raz widać iż najwięcej mają do powiedzenia osoby bez jakiegokolwiek pojęcia w zadanym temacie.

Po co więc sie wychylają ? - Ot tak, aby cokolwiek nabazgrolić i zaistnieć..

No chyba że chcą jeszcze coś sprzedać.

Nawet samozwańczy "guruFora" sie nie popisał ;-))

Temat można uznać za zamknięty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.