Skocz do zawartości
IGNORED

Rozdzielnia na kilka wzmacniaczy ?

davero

Rekomendowane odpowiedzi

Gość numik

(Konto usunięte)

Umiesz odpowiedzieć na pytanie ? czy nabijasz posty bzdurami ? Tak jest - wzmacniaczy poprawne nie podważam. Pomyliłem z meczów , gdzie wszędzie jako prawidłowa forma dopełniacza liczby mnogiej występuje meczów , a nie meczy stąd moja pomyłka. Do wszystkich purystów ten wątek nie jest o polszczyźnie , a widzę kilka mądrali co wiele do powiedzenia nie mają. Oczywiście tyczy się w tym wątku tylko tych co nie mają nic konkretnego do powiedzenia, Pytałem o to urządzenie z ciekawości czy coś takiego występuję bo ułatwiło by mi to słuchanie, ale jak nie ma na odp. poziomie przynajmniej tym bananowym to nie chcę. Jeśli już któryś z ciekawskich zastanawia się po co takie urządzenie to wyjaśniam. Po to aby słuchać kilkanaście wzmacniaczy w zależności jaki się ma humor w danym dniu oraz porównywać z daną parą kolumn. Dziękuje za odp tym którym chciało się pomóc.

nie czytałeś pozostałych moich wpisów - tak miałem tego Beresforda i oceniłem

Oczywiście tyczy się w tym wątku tylko tych co nie mają nic konkretnego do powiedzenia

Pomijając fakt, że masz ewidentne problemy z językiem polskim sam pomysł jest idiotyczny.

Rozumiesz słowo idiotyczny?

Raz - przełączasz urządzenia pod napięciem. Wzmacniacz to nie jest odtwarzacz CD i przy przełączeniu może się któryś z nich po prostu zj***ć.

Dwa - razem z przełączeniem kolumn na kolejny wzmacniacz musisz też przełączyć źródło.

Może teraz dotrze.

Pomijając fakt, że masz ewidentne problemy z językiem polskim sam pomysł jest idiotyczny.

Rozumiesz słowo idiotyczny?

Raz - przełączasz urządzenia pod napięciem. Wzmacniacz to nie jest odtwarzacz CD i przy przełączeniu może się któryś z nich po prostu zj***ć.

Dwa - razem z przełączeniem kolumn na kolejny wzmacniacz musisz też przełączyć źródło.

Może teraz dotrze.

Ty dalej nie rozumiesz co piszę ? Pomysł nie jest idiotyczny skoro takie urządzenia są. Jak zj**ie wzmacniacz uczony człowieku w szkołach dla robotników/niewolników ???

Przełączam na wzmacniacz pierwszy na przykład w poniedziałek , we wtorek przełączam na wzmacniacz drugi itd. Nic nie robię pod napięciem. Jest to tylko ułatwienie zamiast przekładać banany. Powtarzam po raz 100 jest to łatwiejsze. Nie twierdzę, że konieczne dlatego zapytałem na forum, a widzę wielu idiotów mających problemy ze sobą od których bije agresja. Co do źródła przecież mogę mieć dac i separator audio, mogę mieć takie same CD itd. Opanujecie się ludzie bo macie problemy emocjonalne. Puryści jak macie dalej pisać dajcie spokój może ktoś kiedyś będzie chciał przeczytać o czymś takim , więc tylko konkrety za i przeciw, a nie opluwanie.

Przyjrzyj sie temu urządzonku. Potrafi pracować też w odwrotnym trybie czyli wiele wzmaniaczy i jedna para kolumn - drugi rysunek no i opis oczywiście.

Masz racje, mozna i tak i tak, fajna sprawa...

Tez mi cos takiego chodzilo po glowie i znalazlem Beresford TC-7220 MKII Dual Amplifier

Ten jest najlepszy jaki jest ogolnie dostepny i bez degradacji dzwieku. Jest cena ale jest i jakosc.

To znany produkt od lat, ale zawsze kojarzylem go pod wzgledem jednego wzmacniacza do 2-ch par kolumn, bo nie zastanawialo nnie odwrocenie rol.

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Masz racje, mozna i tak i tak, fajna sprawa...

Ten jest najlepszy jaki jest ogolnie dostepny i bez degradacji dzwieku. Jest cena ale jest i jakosc.

To znany produkt od lat, ale zawsze kojarzylem go pod wzgledem jednego wzmacniacza do 2-ch par kolumn, bo nie zastanawialo nnie odwrocenie rol.

ok dzięki, a jest urządzenie tej firmy na przykład na 6 wzmacniaczy ?

Przełączam na wzmacniacz pierwszy na przykład w poniedziałek , we wtorek przełączam na wzmacniacz drugi itd. Nic nie robię pod napięciem. Jest to tylko ułatwienie zamiast przekładać banany. Powtarzam po raz 100 jest to łatwiejsze. Nie twierdzę, że konieczne dlatego zapytałem na forum, a

widzę wielu idiotów mających problemy ze sobą od których bije agresja.

Davero za to jak można przeczytać to kultura osobista i takt, wysublimowany język i siła spokoju.

Jak przełączasz nie co kilka minut, ale raz dziennie to lepiej założyć banany ( w sumie taki ich sens istnienia) na kable głośnikowe i przełożyć między wzmacniaczami. Przecież ich przepięcie to... ile 20-30sekund ? W dodatku musisz i tak podejść do sprzętu by podpiąć źródło do nowego wzmacniacza, a o tym sam przyznaj, pisząc pierwszy post zapomniałeś ;)

Pomysł nie jest idiotyczny skoro takie urządzenia są.

Coś na temat już powyżej napisałem, więc może w swej łaskawości mnie nie wyzwiesz.

Jednak sorry za oftopic tego zacnego tematu, ale jak czyta się takie zdanie, to znak że w narodzie logika i głębsza refleksja upada.

Fakt istnienia jakiegoś wytworzonego przedmiotu niestety nie jest potwierdzeniem geniuszu twórcy i potrzeby istnienia tegoż produktu. To że z czasem znajdą się jacyś klienci na "freki", to już prosta ( nie dla wszystkich) zasada wolnego rynku i reklamy .

Davero za to jak można przeczytać to kultura osobista i takt, wysublimowany język i siła spokoju.

Jak przełączasz nie co kilka minut, ale raz dziennie to lepiej założyć banany ( w sumie taki ich sens istnienia) na kable głośnikowe i przełożyć między wzmacniaczami. Przecież ich przepięcie to... ile 20-30sekund ? W dodatku musisz i tak podejść do sprzętu by podpiąć źródło do nowego wzmacniacza, a o tym sam przyznaj, pisząc pierwszy post zapomniałeś ;)

Coś na temat już powyżej napisałem, więc może w swej łaskawości mnie nie wyzwiesz.

Jednak sorry za oftopic tego zacnego tematu, ale jak czyta się takie zdanie, to znak że w narodzie logika i głębsza refleksja upada.

Fakt istnienia jakiegoś wytworzonego przedmiotu niestety nie jest potwierdzeniem geniuszu twórcy i potrzeby istnienia tegoż produktu. To że z czasem znajdą się jacyś klienci na "freki", to już prosta ( nie dla wszystkich) zasada wolnego rynku i reklamy .

Zgadzam się w 100% często robi się dziwne rzeczy aby na nich nieźle zarobić. Zapytałem o takie urządzenie przez ciekawość czy technologicznie jest to możliwe do zrobienia i ile mogło by ewentualnie kosztować oraz jaka jest strata jakości o ile jest. Po prostu kolekcjonuje sprzęt praktycznie mam to co chciałem , a zajęło mi to trochę czasu i w zależności od dnia przełączam zestaw. Nie będę ukrywał, że najłatwiej mi jest słuchać muzyki z CD, później komputer i zewn. dac , na końcu winyl kaseta czy szpula. Słucham tak jak napisałeś wyżej czasem zmieniam raz dziennie , czasem sprzęt śmiga tydzień, ale są dni , że mieszam np dwa trzy urządzenia w ciągu dnia (rzadko) Ja tego nie muszę mieć ani nie kupuje. Jakby było w jakiejś rozsądnej cenie i w jakośći "bananowej" to bym kupił. Po prostu łatwiej jest oglądać urządzenie z wpiętymi kablami do niego niż schowane kilkanaście kabli z wtyczkami bananowymi ;) no i za każdym razem trzeba czytać opis na kablach co to za sprzęt :) oczywiście to nie problem. To chyba logiczne , że nie siedzę nad tymi samymy zestawami i nie przełaczam ich jeden po dugim aby srpawdzić jakie są róźnice. Wystarczy mi , że czuję jak inaczej grają. Potrafią zagrać inaczej z róźnymi kolumnami. Podoba mi się to w nich, że po prostu są inne i są z tzw złotej ery audio. Jeden neutralny, drugi ostry, trzeci misiowaty itd... Pozdrawiam

A tak z ciekawości davero to co to za klocki z tej złotej ery? Zazdroszczę, że masz tyle wolnego czasu na hobby.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Jak zlota era to moze cos takiego:-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jak zlota era to moze cos takiego:-)

Ukryta Zawartość

:DDD cena ten przyzwoita zostanę przy bananach :D

Ukryta Zawartość

Tego typu urządzenia są od dawna stosowane w sklepach ze sprzętem i na wystawach. Kiedyś w Berlinie na wystawie firma B&W prezentowała kilka zestawów kolumn. Prezentację obsługiwał automat zmieniający kolumny w trakcie grania. Oczywiście w przerwach pomiędzy nagraniami. Pozwalało to doskonale oszacować jakie są różnice brzmieniowe pomiędzy różnymi modelami tej firmy od małych monitorów do sporych podłogówek (było jakieś 5-6 modeli).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ja zrobiłem 'se' coś takiego co opisałem tu :

Ukryta Zawartość

a poniżej wersja na 3 wzmaki (tylko obwód wykonawczy).

Przełączanie ręcznie lub z pilota.

Używam od lat. Zero problemów. Przełączam na gorąco.

post-1958-0-72262500-1472539955_thumb.jpg

post-1958-0-02222200-1472539961_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Z tego można zrobić urządzenie o jakie ci chodzi, z pilotem (jakaś obudowa, parę przekaźników i gniazda, trochę pracy:

Ukryta Zawartość

Albo tu kloega sprzedaje gotowce na wajchy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Leema ma system LIPS, ktory umozliwia komunikacje miedzy urzadzeniami tej firmy (max 15urzadzen). Mozesz sobie wtedy przelaczac co chcesz, ale pozostaje problem podpinania glosnikow.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wieza STEREO Technics :)

Kolega z forum wystawił dzisiaj :

Ukryta Zawartość

Jeden już sprzedał.

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

czyli temat spełnił swoje zadanie, zainteresował gawiedź

Do wszystkich purystów ten wątek nie jest o polszczyźnie , a widzę kilka mądrali co wiele do powiedzenia nie mają.

Nie potrafisz poprawnie pisać w języku polskim i w dodatku nie znasz pojęcia słów których używasz. Za to pyskować potrafiłeś do tych którzy z wątpliwością podchodzili do sensu tego tematu. Ostatecznie cel, jak widać, został zrealizowany, jest sprzedaż.

A teraz banuj, lecz mojego posta nie usuniesz.

czyli temat spełnił swoje zadanie, zainteresował gawiedź

Nie potrafisz poprawnie pisać w języku polskim i w dodatku nie znasz pojęcia słów których używasz. Za to pyskować potrafiłeś do tych którzy z wątpliwością podchodzili do sensu tego tematu. Ostatecznie cel, jak widać, został zrealizowany, jest sprzedaż.

A teraz banuj, lecz mojego posta nie usuniesz.

O co ci chodzi człowieku ? Ja wdałem się w pyskówkę ? zapytałem grzecznie. Zbanowałem jedno konto za idiotyczne rysunki i bzdury nie na temat, ale widzę, że piszesz z drugiego ? Nie masz wiedzy to po co piszesz odpuść. Sorry ale kojarzysz mi się z mądralami co przy zakupie amplitunera za 3 4 tysiące wciskąją złote kable które będą grać tak cudownie, że nie odejdą od słuchania muzyki z kina. Skoro ty jesteś taki mądry i tak dobrze piszesz to odpuść sobie i idź na inne forum lub pogadaj z Panem Miodkiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.