Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz +monitory do 10-12 tys

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

WITAM.Rozwinalem ten temat ale pod innym tytulem wiec napisze od poczatku. Mam mozliwosc sprzedania swojego zestawu i bede sie bawil od początku w kompletowanie :) A mianowicie z tego co wiem mocne monitory jak KEF R300,DELFINY,CANTO GRAND dadzą sobie rade w ok 19 metrach wiec zostane przy monitorach. Mam obecnie NAD 375 ale mozliwe ze zostanie sprzedany wraz z sm 65 i szukal bym wzmacniacza ktory zagra mocno,fajną srednicą jak i dobrze dociązonym basem. Jako ze malo wzmakow ma regulacje tonow bede musial zadowolic sie tym co da fabryka(o subie nie wspominam) Nie wiem czy w dobrym kierunku idą moje teoretyczne przygotowania ale jak na razie pod uwagę biorę atolla in 100,200-roksana kandy k2,k3....Nie wykluczam uzywek np hegel h80,arcam 38,39 .... Wlasnie,jak takowa lista ma sie do waszych spostrzezen i doswiadczen ,czym powinienem sie zainteresowac a co odpuscic??

Kolumny bede testowal u siebie(o ile bedzie to mozliwe) i dobrze bylo by wiedziec jaki (e) wzmak sciągnąc na testy.

https://www.audiostereo.pl/topic/129080-wzmacniacz-monitory-do-10-12-tys/

Dzień dobry.

Na pewno zapraszam serdecznie na odsłuchy, jest możliwość oczywiście wypożyczenia sprzętu i kolumn i przetestowanie w swoim domu.

Z mojej strony na pewno proponowałbym posłuchać kolumny Kef R300 (http://q21.pl/kef-r300.html). To mocne, dynamicznie grające monitory, które oferują spójny, gesty, dobrze wypełniony dźwięk. To moja rekomendacja.

Do powyższych kolumn zastosowałbym integrę Musical Fidelity M3si (http://q21.pl/musical-fidelity-m3si.html), która zapewni spójny, mocny i dynamiczny dźwięk. Jako alternatywa proponiwałbym także posłuchać wzmacniacz Roksan Kandy K3 (http://q21.pl/roksan-kandy-k3-integrated-amplifier.html) oraz hybrydę lampową Vincent SV-227 (http://q21.pl/vincent-sv-227.html).

Na koniec dosyć ciekawa propozycja, która zapewni bardzo swobodny, czysty, dynamiczny dźwięk - integra Audiolab 8300A (http://q21.pl/audiolab-8300a.html), połączony z najnowszymi monitorami Audiovector QR1 (http://q21.pl/audiovector-qr1.html) bądź Martin Logan Motion 35XT (http://q21.pl/martin-logan-motion-35xt.html).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jak bym miał taki budżet na hifi to osobiście zaczął bym od polskich manufaktur.

Postarał się posłuchać modeli Feez audio , baltlaba obowiązkowo z canto grand i harpia acoustics graffiti.

ehh tak sobie głośno myślę:)

Mieszasz wzmacniacze grające bardzo chłodno (Hegel) z tym, które grają ciepło (Atoll, Arcam), więc trudno powiedzieć, czego tak naprawdę szukasz. Jeśli odpowiadalo Ci granie NADa to idź w kierunku Roksana i Muscial Fidelity.

http://sklep.rms.pl/musical-fidelity-m3si-m3-si-audiofilski-wzmacniacz-zintegrowany?campaign-id=10

http://sklep.rms.pl/roksan-caspian-m2-wzmacniacz-stereo

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Jeśli jeszcze nie dokonałeś ostatecznego wyboru to serdecznie zapraszam do Krakowa na odsłuch naszego systemu. Wzmacniacz i monitory wyjdą poniżej zakładanego budżetu a w cenie niewiele większej dostaniesz dodatkowo przetwornik.

Zapraszam też do przeczytania recenzji znanego blogera Piotra Ryki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kontakt telefoniczny znajdziesz w "o mnie".

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Z calym szacunkiem ale to wynalazek, cd odpada. mniej o tym niz o baltlabie ,kompletnie obce mi zjawisko :) i nie poswiece 12k zeby sie o tym przekonac na wlasnej skorze. RMS jakbym wiedzial czego szukam nie bylo by tematu,napisalem ze bazuje do tej pory na tym co znalazlem w necie,na forach itp. a jako ze w wiekszosci wzmakow nie ma regulacji tonow to szukam czegos z dobrą srednicą jak i dobrym basem. Hegel wiem ze faajnie gra np z canto grand(przynajmniej tyle w klubie) polecasz mf i roksana czyli arcama i atolla nie oferujecie wogole?

Gość

(Konto usunięte)

Wiem ze musze sam posluchac ale poza branzą nie wiele podpowiedzi roksan i mf i tyle? Są w magazynie i tyle mozna wywnioskowac :) A zeby posluchac chce zawezic do ok 3 ktorych warto posluchac a nie ktore warto sprzedac....

ja gram obecnie na atollu 100 + magnat quantum 1003S, ogień, opis w temacie ostre brzmienia, zapraszam :)

Canto na pewno warte odsłuchu

Subfan, jak jesteś ze Śląska, to mam u siebie Baltlaba Epoca 3 z monitorami Zaph ZD5.

Jakie miasto?

obiektywnie o audio

Zapraszam na odsłuch Haiku Audio Sol I (klasa A)

Ukryta Zawartość

+ Harpia Acoustics Graffiti

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z calym szacunkiem ale to wynalazek, cd odpada. mniej o tym niz o baltlabie ,kompletnie obce mi zjawisko :) i nie poswiece 12k zeby sie o tym przekonac na wlasnej skorze. RMS jakbym wiedzial czego szukam nie bylo by tematu,napisalem ze bazuje do tej pory na tym co znalazlem w necie,na forach itp. a jako ze w wiekszosci wzmakow nie ma regulacji tonow to szukam czegos z dobrą srednicą jak i dobrym basem. Hegel wiem ze faajnie gra np z canto grand(przynajmniej tyle w klubie) polecasz mf i roksana czyli arcama i atolla nie oferujecie wogole?

Ja znowu bym taki wynalazek chętnie posłuchał.

Może się okazac ciekawą alternatywą,no ale nie dla wszystkich.Baltlaba poznałem tutaj ma forum.Normalna kolej rzeczy

Łokmen Saba

Gość

(Konto usunięte)

Kolego SONIC990,bylem na "ostrych brzmieniach" piszesz na 1 stronie ze masz 1003s i jest ok ale na jednej z ostatnich stron nie mozesz wyjsc z podziwu po odsluchu CANTO GRANDOW. Monitory są w podobnej cenie tylko twoim zdaniem.....no wlasnie tu 1000s"ogien", tam piszesz ze canto grand rozjechalo je jak zabe ,wiec?

Ja znowu bym taki wynalazek chętnie posłuchał.

Może się okazac ciekawą alternatywą,no ale nie dla wszystkich.Baltlaba poznałem tutaj ma forum.Normalna kolej rzeczy

Na czym wcześniej słuchałeś (przed baltlabem)?

Na czym wcześniej słuchałeś (przed baltlabem)?

Audio Analogue Fortissimo,fajny przejrzysty wzmak bardzo detaliczny,ale po roku przeszkadzała mi taka prezentacja dźwięku.Więc wymieniłem na Baltka.

W planach miałem Canto Grand dla Baltlaba ale nie chciałem kupować bez odsłuhcu,myślę że LSA 1 Statement grają podobnym dźwiękiem :)

Fajnie że jest nowy zawodnik na podwórku -Resonus

Łokmen Saba

subfan

Też polecam sprzęt z polskim manufaktur - stosunek jakości do ceny jest znakomity.

Jeśli chodzi o monitory, to na przykład od firmy RLS, robią znakomite paczki; Tu masz dwa testy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Są też bardzo fajne ze Studia 16 Hertz, ESA. Polskie kolumny rzadko pojawiają się w ogłoszeniach więc dość łatwo będzie je można sprzedać.

Podobnie jest ze wzmacniaczami. Padła już nazwa Baltlab, a ja polecamniezmiennie Haiku Audio. Może byc SOL I lub SOL II (tu jest test:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) albo Bright Mk2. Jest też Audiomatus, Warto popróbować.

Pozdrawiam Stempur

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam odsluch Baltlaba epoca 3 i monitory Jean Marie Renaud Bliss Silver.

Słuchałem tych monitorów...naprawdę konkretne, lekko brzmiące, głębokie i szybki fajny bas. Jak będę miał kaskę to będą stały jako drugi zestaw:) Canto i R300 mają zajebiście potężny bas i tu jest ich zaleta i wada, zależy jak ułożą się z pomieszczeniem.

WITAM.Rozwinalem ten temat ale pod innym tytulem wiec napisze od poczatku. Mam mozliwosc sprzedania swojego zestawu i bede sie bawil od początku w kompletowanie :) A mianowicie z tego co wiem mocne monitory jak KEF R300,DELFINY,CANTO GRAND dadzą sobie rade w ok 19 metrach wiec zostane przy monitorach. Mam obecnie NAD 375 ale mozliwe ze zostanie sprzedany wraz z sm 65 i szukal bym wzmacniacza ktory zagra mocno,fajną srednicą jak i dobrze dociązonym basem. Jako ze malo wzmakow ma regulacje tonow bede musial zadowolic sie tym co da fabryka(o subie nie wspominam) Nie wiem czy w dobrym kierunku idą moje teoretyczne przygotowania ale jak na razie pod uwagę biorę atolla in 100,200-roksana kandy k2,k3....Nie wykluczam uzywek np hegel h80,arcam 38,39 .... Wlasnie,jak takowa lista ma sie do waszych spostrzezen i doswiadczen ,czym powinienem sie zainteresowac a co odpuscic??

Kolumny bede testowal u siebie(o ile bedzie to mozliwe) i dobrze bylo by wiedziec jaki (e) wzmak sciągnąc na testy.

Polecam Hegel H 100 do tego JMR BLISS lub szukać Xavian XN 250, PROAC D2, Canto ale może w wersji Signature.

Cayin a88T MK I, Diapason Adamantes III, Questyle CMA 600i

Słuchałem tych monitorów...naprawdę konkretne, lekko brzmiące, głębokie i szybki fajny bas. Jak będę miał kaskę to będą stały jako drugi zestaw:) Canto i R300 mają zajebiście potężny bas i tu jest ich zaleta i wada, zależy jak ułożą się z pomieszczeniem.

Polecam Hegel H 100 do tego JMR BLISS lub szukać Xavian XN 250, PROAC D2, Canto ale może w wersji Signature.

Bo canto i r300 moga nalezec do grupy monitorow , ktora ma pokazac jak duzo basu moze byc z malego pudla. Czyli efekciarstwo.

Bo canto i r300 moga nalezec do grupy monitorow , ktora ma pokazac jak duzo basu moze byc z malego pudla. Czyli efekciarstwo.

Ale bas w r300 jest w sam raz. I tutaj jego prezentacja jest jak w kolumnach monitorach z dużo wyższej półki. Nie wiem czemu ale od razu Xaviany cisną mi się do głowy

Kolego SONIC990,bylem na "ostrych brzmieniach" piszesz na 1 stronie ze masz 1003s i jest ok ale na jednej z ostatnich stron nie mozesz wyjsc z podziwu po odsluchu CANTO GRANDOW. Monitory są w podobnej cenie tylko twoim zdaniem.....no wlasnie tu 1000s"ogien", tam piszesz ze canto grand rozjechalo je jak zabe ,wiec?

Żabo, napisałem tylko, że schodzą niżej :) Obie kolumny są bardzo dobre w swojej cenie co zresztą potwierdził twórca Canto. Pośmialiśmy się tylko z R300. Pewne cechy bardziej podobają mi się w magnatach a pewne w canto.

obiektywnie o audio

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.