Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  189 członków

BMN Klub Kolumn
IGNORED

Klub kolumn BMN

Rekomendowane odpowiedzi

Małe sprostowanie już przysypiałem jak pisalem i dopiero rano zobaczyłem że wpisałem Beszele, mam Berges ale widać głodnemu chleb na myśli ?. Pzdr

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Koledzy , koleżanki , inne płcie i koty   .......  ?
Jestem od wczoraj posiadaczem BMN S3 II .....:)
Grają u mnie z Yamahą 803D i kable głośnikowe Tellerium Q Black II

Pierwsze wrażenie po podłączeniu ........ o cholera ale płasko i czemu tyle środka ?!

W Yamaszce na szczęście mam magiczne pokrętło Loudnes więc zjechałem na połowę i  o o ale fajnie .

Z godziny na godzinę dziś zaczyna mi się coraz bardziej podobać .

Przede wszystkim słyszę bardzo dużo szczegółów na górze która nie męczy a jest bardzo przyjemna , basik fajny bardzo przyjemny mógłby być odrobinę twardszy ale jest naprawdę fajny dla ucha , zarówno kable jaki i kolumny są nowe i liczę po cichu na to że będzie tylko lepiej ..

Pomimo że to jak dla mnie wielkie pudła a pokój nie zbyt 3.5 na 4.5 jak grają mam wrażenie znikania z pokoju ...Powiem krótko na początku byłem trochę przerażony a teraz

PODOBA MI SIĘ !

I chyba bardzo !

Edytowane przez metalowy

Ehhh, ile można powtarzać. 

Bas się rozchodzi w przeciągu najbliższych 2 dni. Będzie go więcej. A charakter moim zdaniem jest OK. Jest miękki, ale nie rozchlapany. Ale fakt, że podłączając jakis ciepły wzmak może być za miękko. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

27 minut temu, rafal735r napisał:

Aha, zapomniałem że ma funkcje sieciowe. Daj jakieś foto.

Może zbyt  efektownie to nie wyglada ale   jak gra  :)

bmny.JPG

bmn2.JPG

i jeszcze takie

001.JPG

002.JPG

No nie , efektownie nie ?

Pierwsze odbicie w komodę, kaloryfer okno. 

Ma się rozumieć że takie rozstawienie prowizoryczne to tylko chwilowe? Pzdr

2 minuty temu, dedal75 napisał:

No nie , efektownie nie ?

Pierwsze odbicie w komodę, kaloryfer okno. 

Ma się rozumieć że takie rozstawienie prowizoryczne to tylko chwilowe? Pzdr

Do kaloryfera jest dosc daleko do bocznych scian  jest po 40cm do tylu niestety okolo 15 na razie inaczej nie  da się  , najwazniejsze ze nic się nie wzbudza ani troche

Kup jakaś niska szafkę RTV. To groszowa sprawa, nie będzie zakłócać sceny i wygada wiele lepiej. Są też z szufladami itp. 

?👈

15 godzin temu, rafal735r napisał:

Kup jakaś niska szafkę RTV. To groszowa sprawa, nie będzie zakłócać sceny i wygada wiele lepiej. Są też z szufladami itp. 

Pewnie tak zrobię a na razie idę się cieszyć muzyką :)

20 godzin temu, rafal735r napisał:

Odtwarzasz Tidal przez Bluetooth do sprzętu? Bo nie widzę żadnego urządzenia w zasięgu. 

Malina jeszcze nie dojechała, więc połączyłem się telefonem z Blu-ray Sony i przez DACa do wzmaka póki co...

Sam Blu-ray po DACu gra ładniej słuchając koncertów z płyt, ale jednak TV ma szybszy procek, bo HDD 2TB obsługuje bardzo szybko, a BD jest wolniejszy i każe czekać...

Malina będzie w najbliższych dniach.

24 minuty temu, Marko Polo napisał:

przez DACa

jakiego masz daca? 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

3 minuty temu, Mikelas76 napisał:

jakiego masz daca? 

Nostromo Wolf 2 wersja limitowana...

No i czar połączenia telefonu prysnął, kiedy podczas streamingu do Blu-ray zadzwonił telefon, a tu dźwięk przez wzmaka... Żona szału dostała, jak ktoś może akurat teraz do mnie dzwonić, więc na szybko kompa podłączyłem...

uffff, jak dobrze mieć kompatybilne urządzenia ?

Widać już czas na Malinę.

Radio-357-małe.jpg

z czyms porownywales tego wolfa? jakas roznica? 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

14 godzin temu, Mikelas76 napisał:

z czyms porownywales tego wolfa? jakas roznica? 

Samych DACów u siebie żadnych nie porównywałem. Nostromo Wolfa 2 ma @karfied i u Niego były oba porównywane, ale bez żadnego "super testu". Moja wersja limitowana ma trochę szerszą i głębszą scenę, dźwięk także bardziej wyrafinowany, bogatszy i lekko ocieplony/naturalny. Nie są to mega różnice, ale są słyszalne i sam jestem ciekawy, jak by to u mnie zagrało, bo moja Yamaha jest jaśniejsza i bogatsza w średnich tonach - pozostałe pasma są lekko inne, ale nie są to jakieś spore różnice.

W dniu 26.10.2020 o 10:45, marcinmarcin napisał:

Mam Atolla in100se i do niego Chromecast Audio wpięty przez Topping E30. Jest naprawdę świetny dźwięk z Tidala w takim zestawieniu. Do tego mam tv wpięty na splitterze i topping ogarnia. Jedyny minus e30 że po Usb trzask na ropozczeciu utworu, przy CA nie ma tego. Polecam ?

Zapiąłem dziś 2 laptop - też Dell, ale świeża kopia Windows 10, Usb 2.0, sterownik E30 z Windows, apka Tidala w trybie exclusive. Ani jednego trzasku. Ale różnica pomiędzy PC (laptop do Usb) a Chromecast Audio (optykiem) jest marginalna. W ślepym teście chyba bym nie poznał. Gęste pliki z Mastera np 88,2 grają odrobinę inaczej. 

Na rozluźnienie w tych czasach ?

Z racji tego iż kilku z Was posiada futrzanych przyjaciół może aby przestały się interesować naszymi BMN-ami. Prezent dla milusinskich ?

Gwiazdka tuż, tuż HAHA ???

https://a.aliexpress.com/_mMlNe7J

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.