Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  189 członków

BMN Klub Kolumn
IGNORED

Klub kolumn BMN

Rekomendowane odpowiedzi

Wrzucę info w imieniu znajomego. 

Do sprzednia BMN S2 II plus standy. Gwarancja itp. 

Jakby ktoś zainteresowany to proszę o informację na PW. 

?👈

Bmn są warte swoich pieniędzy, pomimo że już ich nie mam, to z chęcią bym kupił używane małe monitory, z serii 1. 

Moje były za duże do biura, dlatego je sprzedałem, ale ciągle je dobrze wspominam. Wsp cena/jakość bardzo dobry, na rynku wtórnym wybitny

1 godzinę temu, dedal75 napisał:

U mnie koncert może wieczorem , bo dzieci na chacie non-stop ale BMNy biorą udział i w bajkach ? .Pzdr

Trza już dzieci przyzwyczajać do dobrego dźwięku!!!! A wszechobecną tandetę należy likwidować w zarodku!!!

Pewnie masz i rację.

Co do koncertów kilka na dysku mam ale chyba żadnego nie obejrzałem w całości ? a szkoda . Pzdr

Jednak będzie dziś MIDWAY ?

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Godzinę temu, neoeinz napisał:

A ja czekam na Ex3 II prawie się udało mieć je w starym roku ale niestety będą już w 2021 ? zobaczymy czy mi podpasują ?

Z czym będą grały?

ART LOUDSPEAKERS DECO10 + LECTOR AUDIO (CDP707+ZOE+2xVM200M+EDISON230) + ROSE RS250 + SAP RELAXA + TIGLON +  PURIST AUDIO DESIGN +  OYAIDE

No i kolejny TOP jednak się odbył, tym razem w Radiu 357...

Fajnie posłuchać na Malinie, dobra muzyka i dobry poziom pozostał, jeszcze sporo pracy przed Nimi, no ale słuchacze czekali i się doczekaliśmy!!!

Nie ma to, jak posłuchać dobrej muzyki na BMNach...

IMG-20201230-WA0004.jpg

W dniu 31.12.2020 o 12:46, neoeinz napisał:

A ja czekam na Ex3 II prawie się udało mieć je w starym roku ale niestety będą już w 2021 ? zobaczymy czy mi podpasują ?

A co grało przed Ex3 II???

Edytowane przez urkoni

Teraz graja jamo e660, ale sprawdzałem dali zensor 7, rebel sentiment 10, pylon diamond monitor, audio academy dione ii, i jeszcze jakieś się obiły. 

Na dzień dzisiejszy z tego zestawienia najfajniej zagrały dione II. Choć uważam że da się coś jeszcze fajniejszego znaleźć ? widziałem że parę osób z klubu miało AA i zmienili na BMN i było lepiej... zobaczymy w tygodniu.

16 minut temu, neoeinz napisał:

widziałem że parę osób z klubu miało AA i zmienili na BMN i było lepiej...

Takim żywym przykładem jestem właśnie ja ...

Zmieniłem moje Phoebe na EX2II i subiektywnie powiem że to był bardzo dobry ruch z mojej strony.

Także ja prywatnie polecam krok w tę (BMN) stronę ?

Sam się zastanawiam nad zastąpieniem Audio Academy Phoebe III czymś produkcji BMN - uważam że trzeba wspierać polskie konstrukcje. Obecnie źródłem jest amplituner Yamaha 803. Biorę pod uwagę Berges 3 ale też nie dają mi spokoju Pylon Diamond 25.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
MAREK.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

12 minut temu, urkoni napisał:

Zmieniłem moje Phoebe na EX2II i subiektywnie powiem że to był bardzo dobry ruch z mojej strony.

Super, dobrze wiedzieć. A jaka różnica bmn względem AA.

Dodam jeszcze że chce też na próbę takie wypożyczyć bo producent daje taką możliwość.

http://divineacoustics.com/electra-generation-3-pl/

28 minut temu, urkoni napisał:

Ja wiedziałem, że tak będzie;-) 

Cieszę się, że jesteś zadowolony

Godzinę temu, neoeinz napisał:

Teraz graja jamo e660, ale sprawdzałem dali zensor 7, rebel sentiment 10, pylon diamond monitor, audio academy dione ii, i jeszcze jakieś się obiły. 

Na dzień dzisiejszy z tego zestawienia najfajniej zagrały dione II. Choć uważam że da się coś jeszcze fajniejszego znaleźć ? widziałem że parę osób z klubu miało AA i zmienili na BMN i było lepiej... zobaczymy w tygodniu.

Najbliżej BMN są chyba Pylon Diamond Monitor... 

Edytowane przez rafal735r

?👈

No to diamond monitory u mnie trochę przymuliły ? mam nadzieję jednak że bmn będą jednak żywsze i bardziej szczegółowe. Choć uprzedziłem P. Bogdana że raczej mam wrażliwe ucho na mocne syki, cyki itd ?

Chciałbym już zakończyć poszukiwań ?

15 minut temu, neoeinz napisał:

A jaka różnica bmn względem AA.

Moim skromnym zdaniem w zasadzie wszystko na plus. Nawet moja kochana żona stwierdziła że to są najlepsze kolumny jakie mieliśmy do tej pory.

Bardzo cenię sobie Phoebe i zawsze będę mieć o nich miłe wspomnienia. To są naprawdę dobre kolumny, ale ...

Porównując Phoebe III vs BMN EX2II, to nie jest już żaden krok w bok, tylko znaczny krok do przodu.

BMN są to kolumny z naprawdę dużym potencjałem, ale ... jak zwykle sporo zależy od systemu, oraz akustyki pomieszczenia. Te warunki trzeba spełnić aby udało nam się w pełni wykorzystać drzemiące w nich możliwości.

Eksperymenty z okablowaniem również są mile widziane, na tych kolumnach słychać zmianę przewodów głośnikowych oraz IC.

28 minut temu, LOBO_M napisał:

Ja wiedziałem, że tak będzie;-) 

Cieszę się, że jesteś zadowolony

Dzięki LOBO_M

Jestem i to bardzo, dla mnie to są kolumny na dłuższy czas.

Jeśli kiedyś będziesz sprzedawać swoje obecne "klocki" to daj znać ?

Pozdrawiam i życzę zdrowia, szczęścia oraz wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku 2021!!!

(...) Porównując Phoebe III vs BMN EX2II, to nie jest już żaden krok w bok, tylko znaczny krok do przodu (...).

W takim razie skoro różnica pomiędzy AA Phoebe III i BMN EX2II są tak znaczące w Twojej opinii, to Berges 3 powinny pozamiatać (przynajmniej w teorii - gdyż Berges to kolumny o 3 modele wyższe od EX).
Muszę sobie zorganizować odsłuch.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

W dniu 1.01.2021 o 20:04, LOBO_M napisał:

Słuchałes przez volumio czy moode?

Przez Volumio, link dostałem od radia357

1 godzinę temu, neoeinz napisał:

No to zostało mi czekać na kolumny ? mam cichą nadzieję że we wtorek już będą.

Trza było po nie przyjechać, już by się troszkę rozegrały i ucho pocieszyły... hehe

Godzinę temu, Marek76 napisał:

W takim razie skoro różnica pomiędzy AA Phoebe III i BMN EX2II są tak znaczące w Twojej opinii, to Berges 3 powinny pozamiatać (przynajmniej w teorii - gdyż Berges to kolumny o 3 modele wyższe od EX).
Muszę sobie zorganizować odsłuch.

Wiesz, to nie tak, że jak model jest wyżej klasyfikowany o ileś pozycji, to będą o tyle lepiej grały... Każdy z nas przyzwyczaja się do czegoś, także do dźwięków...

Ja miałem prawie rok AA Hyperion IV i póki nie posłuchałem innych kolumn i BMNów, to byłem nawet momentami zadowolony, ale AA do jazzu, bluesa i poważnej średnio z moim sprzętem się nadawały/zgrywały. Było trochę twardawo, ze zgaszoną średnicą, zapiaszczeniem na górze, węższą sceną, mniejszą głębią, mniejszą detalicznością, subtelnością i wyrafinowaniem. Każde pasmo było zagrane przez BMN zdecydowanie z wyższą kulturą z większą ilością informacji, na wyższym poziomie i to dało się usłyszeć od razu po przełączeniu. Po czasie, kiedy moje Bergesy 3 na pokładzie z Crescendo pograły troszkę i po zmianie kabelków oraz zacisków w mojej AX-892 wszystko się poprawiło - mimo kiepskiej akustyki w pokoju - ale skok był bardzo słyszalny... Zamiana stron/ścian ze sprzętem także przyniosła poprawę, teraz do poprawy akustyki zawiesiłem kilka obrazów i jest lepiej... Trzeba czasami poeksperymentować, ale najważniejsze jest to, jakiej muzyki i jak lubisz słuchać...

BMNy to pod każdym względem dobre kolumny i warte swojej ceny w ciemno, ale... Ale przy dobrej akustyce w pokoju i z lepszym wzmacniaczem pokazują klasę naprawdę poważnego grania - w cenie do 20k PLN - droższych kolumn i wzmacniaczy nie słuchałem... Kabelki także mocno zmieniają granie BMNów i tutaj trzeba ostrożnie, ale warto!!! Całe pasmo słyszalne jest od najcichszych poziomów głośności, więc można słuchać całą noc - gorąco polecam !!!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.