Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  189 członków

BMN Klub Kolumn
IGNORED

Klub kolumn BMN

Rekomendowane odpowiedzi

Marko Polo
Dzięki za szczegółową odpowiedź.
Czy możesz napisać dlaczego zdecydowałeś się na Seas Crescendo zamiast oferowanych do tego modelu SCAN-SPEAK Illuminator R3004 lub SB Acoustics Satori Beryllium?
Ja się trochę obawiam Illuminatora z powodu mojego kota, który bardzo lubi przesiadywać na kolumnie :-) . cf4c8e0c4efeeee448020163ab99173b.jpg

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Godzinę temu, Marek76 napisał:

Czy możesz napisać dlaczego zdecydowałeś się na Seas Crescendo zamiast oferowanych do tego modelu SCAN-SPEAK Illuminator R3004 lub SB Acoustics Satori Beryllium?
Ja się trochę obawiam Illuminatora z powodu mojego kota, który bardzo lubi przesiadywać na kolumnie ? .

Haha... Klakier u mojej Żony, to dopiero wydziwiał dawniej z jej kolumnami Sony, im cięższy metal grał syn, tym kot bardziej lubił te kolumny... Ale nie lubił za bardzo jazzu...

Ja wybrałem ten głośnik dlatego, że słucham prawie każdego gatunku muzyki i takową mam dyskografię na CDkach i w plikach, zwłaszcza dużo radia (kiedyś PR3), więc jest różnie z dźwiękami. Ten głośnik przypadł mi najbardziej, a z racji bliskości zamieszkania w pobliżu Konstruktora, to miałem możliwość posłuchania wielu różnych kolumn z różnymi głośnikami i wybrałem Crescendo. Jest wyraźny, subtelny zarazem i ma ciekawą barwę przy tym - i tak zostało...

19 godzin temu, Marko Polo napisał:

Przez Volumio, link dostałem od radia357

Czy podesłałbyś mi adres do streama radia 357? Szukałem ostatnio, ale nie mogłem znaleść. Dzięki

38 minut temu, neoeinz napisał:

Białe stare Jamo e660, i divine acoustic electra http://divineacoustics.com/electra-generation-3-pl/

Słuchałem Proximy od Divine i było super, ciekawe jak w porównaniu do BMN ?

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Czujni koledzy drugiego planu ?.

Na pewno devine i bmn różni cena, różnica 1tyś. Dziś pograją divine niech się ułożą pod NADa, trochę słuchałem już obu na zmianę, jakieś małe wnioski mam...najgorsze że jest różnica w głośności po zmianie z jednych na drugie, to trochę utrudnia ?

Ale wydaje mi się że któreś w końcu zastopia Jamo ?

31 minut temu, neoeinz napisał:

Czujni koledzy drugiego planu ?.

Na pewno devine i bmn różni cena, różnica 1tyś. Dziś pograją divine niech się ułożą pod NADa, trochę słuchałem już obu na zmianę, jakieś małe wnioski mam...najgorsze że jest różnica w głośności po zmianie z jednych na drugie, to trochę utrudnia ?

Ale wydaje mi się że któreś w końcu zastopia Jamo ?

Daj BMNom pograć - naprawdę zaskoczą - a co do testu, to zaproś kilku forumowiczów od piątku popołudnia, do niedzieli południa, a na pewno wybór będzie bardziej wiarygodny... Ale niech pograją trochę i po kątach tak nie chowaj tych kolumn...

Zapisuj sobie wrażenia - przydadzą się na później ?

20 minut temu, Marko Polo napisał:

Daj BMNom pograć - naprawdę zaskoczą - a co do testu, to zaproś kilku forumowiczów od piątku popołudnia, do niedzieli południa, a na pewno wybór będzie bardziej wiarygodny... Ale niech pograją trochę i po kątach tak nie chowaj tych kolumn...

Zapisuj sobie wrażenia - przydadzą się na później ?

Za dużego pola do popisu nie mam z rozstawem ale dziś na szybko było poustawiane...bmn grają od wtorku, dziś dojechały divine, na szczęście divine nie są nowki sztuki więc nie muszą się wygrzewać nie wiadomo ile.

Jak zobaczymy dno jima to na pewno za wiele nie pomogą ?

Koledzy. Mam na sprzedaż listwę zasilającą Tomanek TAP8 z DC Blockerami i ze zrobionym upgradem części gniazd na FURUTECH GOLD.  Jeśli ktoś zainteresowany to proszę o kontakt. Dam wtedy linka do mojego ogłoszenia na olx. 

ART LOUDSPEAKERS DECO10 + LECTOR AUDIO (CDP707+ZOE+2xVM200M+EDISON230) + ROSE RS250 + SAP RELAXA + TIGLON +  PURIST AUDIO DESIGN +  OYAIDE

Godzinę temu, rafal735r napisał:

I jak? 

Zapewne bardzo dobrze koledze grają, bo BMNy potrafią dobrze zagrać, a im lepszy osprzęt, tym wrażenia pełniejsze... Heh - może jeszcze z podziwu nie może nic napisać...  ?

Kilku osobom nie graly, choć połowa z nich nawet nie dała im szansy. Chociażby na wygrzanie. Teraz kupuja już kolejna parę innych kolumn ?

?👈

2 godziny temu, rafal735r napisał:

Kilku osobom nie graly, choć połowa z nich nawet nie dała im szansy. Chociażby na wygrzanie. Teraz kupuja już kolejna parę innych kolumn ?

Bo jeśli ktoś BMN zamienił na kolumny „markowe” droższe o 50% czy nawet wiecej %, to nie ma co się dziwić, że szuka dalej. 
myślę, że jak już ktoś skosztuje kolumn z nazwijmy to manufaktur to powinien już w tej kategorii pozostać, albo wykładać duuuuuzo wiecej PLNow. Choc ja uważam, że jesli nie posiadamy pomieszczenia z adaptacją akustyczną i to taką konkretną z pomiarami, to wydawanie kilkudziesięciu tyś na poszczegolne klocki jest marnowaniem pieniędzy.

Edytowane przez LOBO_M

Jestem jestem ? nic nie pisałem bo czasu mało, ale udaje mi sie po pare godzin coś posłuchać na zmiane BMN i Divine, jedno co moge napisać Divine będę odsyłał.

W moim zestawieniu grają, po prostu grają, przy takim normalnym dziennym odsłuchu, nic się nie dzieje, dopiero zaczynają grać jak się podkręci głośność i faktycznie zaczynają miło grać. Nie będę się za bardzo nad nimi rozpisywał bo nie o to chodzi, ot wracają. BMN grają dla mnie bardziej interesująco przy normalnym odsłuchu cicho, śrendnio jak i głośno ? 

Teraz znowu wrócę do BMN vs Jamo ale tutaj też raczej zostaje przy BMN ? teraz siądę sobie i będę słuchał na zmianę jednych i drugich ? na pewno opisze moimi słowami różnice jak już potwierdzę na 100% decyzję

Właśnie o tym myślałem, muszę też dodać że kusi mnie upgrade do S3 II, tym bardziej że bede miał wymieniane obudowy ? bo w jednej z obecnych trafiła mi się jakaś wada i na szczęście zauważyłem ją zaraz po otwarciu ? sprawa załatwiona ekspresowo z Panem Bogdanem.

Upgraduj jak masz okazję. Ale ja chyba wolałbym upgrade nieco inny. A mianowicie midwoofer z Beszele plus jakiś tańszy tweeter żeby nie było za drogo.

Mam nadzieję że w ofercie pojawi się taki model kolumny łączący serię S z Beszele. 

?👈

Godzinę temu, rafal735r napisał:

Upgraduj jak masz okazję. Ale ja chyba wolałbym upgrade nieco inny. A mianowicie midwoofer z Beszele plus jakiś tańszy tweeter żeby nie było za drogo.

Mam nadzieję że w ofercie pojawi się taki model kolumny łączący serię S z Beszele. 

Jaki to tańszy tweeter? Ciekawe jakby wyglądało dołożenie do S3 II a taka konfiguracja jak Ty piszesz,  ciekawe jaka różnica jest w midwooferze tym z S3 a beszele...faktycznie co lepsze, lepszy tweet lub mid hmm

12 godzin temu, LOBO_M napisał:

Jak masz możliwość, zostawiaj sprzet niech gra jak nie ma Cię w domu. Ja tak robiłem z moimi kolumnami. 

DOKŁADNIE !!!!

Wszystko, co nowe trzeba dopieścić...

17 godzin temu, neoeinz napisał:

Jaki to tańszy tweeter? Ciekawe jakby wyglądało dołożenie do S3 II a taka konfiguracja jak Ty piszesz,  ciekawe jaka różnica jest w midwooferze tym z S3 a beszele...faktycznie co lepsze, lepszy tweet lub mid hmm

Ja bym wolał lepszy mid, większy progres jak w przypadku upgrade tweetera. 

?👈

Co byś nie zrobił to jest kompromis. Ja bym wziął S3, pograł rok/dwa ocenił czego i czy chcesz więcej i wtedy decydowal. 

Chyba z jakiegoś powodu nie ma zestawu Excel+słabsze tweetery?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.