Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnia rodzina

flood2

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Wczoraj obejrzałem film. Trzeba przyznać że jest bardzo dobry, surowy , oszczędny...kawał dobrego kina. Nie spodziewałam się czegoś takiego

. Nie wiem czy zachowanie Tomasza B. nie było zbyt przerysowane

Czyli co? Człowiek który popełnił samobójstwo​ na pewno nie jest zdrowy. Tomek miał problemy ze sobą i doskonale film to oddaje. Problemy z kobietami, o czym sam pisał w felietonach do t rocka. Dużo jest cytatów jak np słowa ostatniej audycji czy wywiad z wampirem. To prawie dokumentalny zapis. Tomek nie był ani macho ani twardym chłopem. Taka jest prawda. Jak to Bowie śpiewał, był takim " starszym dzieckiem"

Tak, na pewno nie był do końca zdrowy psychicznie i miał swoje problemy tylko, że chodzi o to, że ten film nie pokazuje tego wiarygodnie. Większość scen przesadnie eksponuje jego zachowanie krzywdząc TB. Można sobie znaleźć filmiki porównujące TB z filmem w kilku scenach oraz wypowiedzi osób znających go.

• 2 tygodnie później...

Czyli co? Człowiek który popełnił samobójstwo​ na pewno nie jest zdrowy. Tomek miał problemy ze sobą i doskonale film to oddaje.

Ale nie wymachiwał łapami na lewo i prawo, nie zachowywał się też jak na wpół upośledzony. To w tym filmie najbardziej mnie wku@#$%%^^ło . Sam film bardzo dobry.

A kto z nas jest w pełni zdrowy ? Ja nie.

Jest jedna scena, na którą pewnie mało kto zwrócił uwagę, nieźle oddająca jedną z cech Tomka, ciekawi mnie czy to było w pełni zamierzone przez reżysera. Ta z kasetą magnetofonową na półce,

• 1 rok później...

Dla wszystkich zainteresowanych poznawaniem losów rodziny Beksińskich mam aktualną informację.

Otóż nadchodzi niebywała okazja, by z najbliższego i wiarygodnego źródła zaczerpnąć wiedzy na temat Zdzisława, Zofii i Tomasza.

Trwa wystawa prac Zdzisława Beksińskiego (do końca września) w Muzeum Archidiecezji Warszawskiej (ul. Dziekania 1, Warszawa - na Starym Mieście) i w najbliższy piątek (tj. 28.09), o godzinie 17-tej, pan PIOTR DMOCHOWSKI będzie oprowadzał gości po wystawie.

Kim jest p. Piotr Dmochowski chyba nie trzeba przypominać. O jego znaczeniu mówi najlepiej fakt, że postać ta pojawia się w filmie.

Z pewnością można liczyć na to, że rzetelnie i uczciwie odniesie się stopnia przekazania prawdy, gdy chodzi o aktora grającego w filmie "Ostatnia Rodzina" rolę Tomka Beksińskiego.

Pan Piotr Dmochowski na co dzień mieszka w Paryżu, dlatego to rzadka sposobność do osobistego zapytania o wszelkie nurtujące zagadnienia. Artystyczne i z dnia codziennego bohaterów filmu.

• 1 miesiąc później...

Ten film to chichot losu

TB na pewno miał coś do przekazania i robił to w radiu czy poprzez tłumaczenia

Ale w filmie najwaznieszjsze jest picie coli problemy sercowe itp.

Żenada

Ten film to chichot losu

TB na pewno miał coś do przekazania i robił to w radiu czy poprzez tłumaczenia

Ale w filmie najwaznieszjsze jest picie coli problemy sercowe itp.

Żenada

To nie jest film o TB, tylko rodzinie Beksińskich. Wątpię czy to co przekazywał w audycjach, przekazywał też na łonie swojej rodziny.

Jednak nie ulega wątpliwości, że "dla uatrakcyjnienia" samego filmu reżyser posunął się do mocnego przejaskrawienia osobowości Tomka,

co potwierdzają wszyscy niemal jego znajomi...ci bliżsi i dalsi, nie wyłączając mojej skromnej osoby.

Jednak nie ulega wątpliwości, że "dla uatrakcyjnienia" samego filmu reżyser posunął się do mocnego przejaskrawienia osobowości Tomka,

co potwierdzają wszyscy niemal jego znajomi...ci bliżsi i dalsi, nie wyłączając mojej skromnej osoby.

Obejrzyj sobie dokument Beksińscy. Album videofoniczny. Portret Beksińskiego juniora jest tam dużo bardziej surowy niż w fabule.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Obejrzyj sobie dokument Beksińscy. Album videofoniczny. Portret Beksińskiego juniora jest tam dużo bardziej surowy niż w fabule.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Co to znaczy bardziej surowy?

Dla mnie Tomek Beksiński był postacią tragiczną, słabą psychicznie, ale o niezwykle wrażliwej osobowości i inteligencji,

a w filmie pokazany jest przez Ogrodnika jako głupek, debil, z problemem z wymową, człowiek mocno niezrównoważony.

To prawda, że do końca nie był normalny i dlatego tak skończył...po prostu nie pasował do tego świata,

ale w filmie jego postać jest bardzo przerysowana.

Tutaj jest to dość dobrze wytłumaczone:

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.