Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa Integra do 7k ?

Jogi

Rekomendowane odpowiedzi

słucham go z V-602 to idealne połączenie, przerzuciłem trochę klocków aby znaleźć właśnie jego.Czyli jesteś Szczęściarzem,któremu udało się doskonale dopasować wzmacniacz do kolumn.Może w kilku słowach opiszesz brzmienie....?

nie ma też problemu kupić idealnego

moja propozycja jest bardzo sensowna

wewnętrzne DACi to zazwyczaj porażka

kupno piecyka za 7tyś do V-601 to średni pomysł w mojej ocenie

De gustibus non est disputandum

szukam nowego sprzętu który posłuży mi kilka ładnych lat Krell KAV300i tani nie jest około 4k a latka mu wciąż lecą ..

Za lekko ponad 7kz mamy KAV500i

A przekroczeniu progu sklepu będziesz szczuplejszy o 3500 ;-)))

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

Za lekko ponad 7kz mamy KAV500i

A przekroczeniu progu sklepu będziesz szczuplejszy o 3500 ;-)))

Czasami warto wyżyłować ostatnią złotówkę aby mieć spokój na długo...

Gość aqs

(Konto usunięte)

Czyli jesteś Szczęściarzem,któremu udało się doskonale dopasować wzmacniacz do kolumn.Może w kilku słowach opiszesz brzmienie....?

to wątek o wzmacniaczu do 7tyś więc nie będę piał z zachwytu nad moim zestawem

ja słyszałem nie raz na przykład, nie generalizuj

Nie odnoszę się do nikogo personalnie, ani nie generalizuję. Piszę o tendencji wypowiadania się.

Nowy Rotel A14.

To nie tylko oferta nowego ( nieużywanego ) wzmacniacza, ale i nowa konstrukcja ( np. wykorzystanie nowoczesnych układów AKM...).

Uczciwie mówiąc nie słyszałem, ale na tzw. zachodzie zbiera chłodne recenzje, mówiac dyplomatycznie.

Gdy mówimy o Naim i zakupie nowego w Polsce pamiętajmy, że zdrowo przepłacimy no ale to tak na marginesie... Za 5si są wołane chore kwoty moim zdaniem.

A tak z ciekawsic zapytam: z czym bys go porownal? Bo zakladam ze sluchales...

Tak jest wart tych pieniedzy, ktore w kraju za niego wolaja....Porownalbym go z klamotem, ktorego polowa ceny jest za znaczek znanej i cenionej firmy, zadowolony? Podsumowujac, nie lubie jak nasi dystrybutorzy robia nam ceny z kosmosu a tak jest z naim-em i trzeba byc wyjatkowo naiwnym albo miec w tym jakis interes, zeby tego nie widziec. Pozdrawiam.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Tak jest wart tych pieniedzy, ktore w kraju za niego wolaja....Porownalbym go z klamotem, ktorego polowa ceny jest za znaczek znanej i cenionej firmy, zadowolony? Podsumowujac, nie lubie jak nasi dystrybutorzy robia nam ceny z kosmosu a tak jest z naim-em i trzeba byc wyjatkowo naiwnym albo miec w tym jakis interes, zeby tego nie widziec. Pozdrawiam.

Owszem masz rację za dobry sprzęt drą niemiłosiernie w tym kraju , ale Naim to dobra firma , podobnie także Hegel ,tylko co my zależni od dystrybutorów mamy robić, daj jakąś alternatywę ?

Przekonac sie do krajowych firm? Nie bedzie znaczka naim ale to co wazne wcale nie musi byc gorsze.

Słuchanie naim'a na zasadzie "szybko testujemy" ma mały sens. Te wzmacniacze potrzebują długiego grania aby osiągnąć szczyt możliwości. Warto go potrzymać kulka dni pod prądem. A jeśli to nowa sztuka to w ogóle nie ma co sobie opinii wyrabiać :)

I to prawda . Słuchałem w salonie wzmaka Naim XS2 z Dynkami F160 ( które w sumie kupiłem ) i który był używany praktycznie na codziennie - wrażenie super. Potem podłączono nieużywanego zestawu , pre +końcówka . Wara mi opadła. Ale jak wyżej ,uprzedzono mnie,że trzeba pogrzać ze 2 tyg i będzie jeszcze lepiej niż sam wzmak XS2. Pozdrawiam

Ciepły analogowy dźwięk a jednocześnie bardzo szczegółowy - takie były nasze założenia. Zachęcam do posłuchania naszego wzmacniacza Altum wraz z przetwornikiem Dictum. Jeśli mieszkasz do 120km od Krakowa możemy zorganizować odsłuch u Ciebie w domu a jeśli dalej chętnie bezpłatnie wypożyczymy do posłuchania. Całość niewiele przekracza założony budżet.

Recenzję znajdziesz na blogu Piotra Ryki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Podziękowania dla wszystkich za zaangażowanie w rozmowie.

Reasumując ale nie zamykając tematu, biorę pod uwagę: Baltlab (model podczas odsłuchu), dalej Vicek i Naim XS a faworyci to SUGDEN a21a i Leema tucana 2 oczywiście z 7k zrobi się pewnie więcej ale ten problem chyba znamy wszyscy :)

I to jest Twoja odpowiedz? Nie jestem dystrybutorem ani nawet nie mieszkam w Polsce - ale troche zajelo mi poszukanie dobrego zestawu opartego na MF5 - dlatego ze gra bardzo dobrze.

Zapraszam jakbys chcial posluchac (pewnie po raz pierwszy).

Nie zaprzeczam Polskim markom ale jak ktos takie teoretyczne farmazony zapodaje na forum to rece opadaja.

No widzisz, nawet zdazylez sie pochwalic swoim wzmakiem...Bez tego domyslam sie, ze gra bardzo dobrze skoro go wybrales ale jak czytam takie posty - farmazony, to rece opadaja. Pozdrawiam i koncze te bezsensowna wymiane.Poprawka - zdazyles, klepane z fona...

Podziękowania dla wszystkich za zaangażowanie w rozmowie.

Reasumując ale nie zamykając tematu, biorę pod uwagę: Baltlab (model podczas odsłuchu), dalej Vicek i Naim XS a faworyci to SUGDEN a21a i Leema tucana 2 oczywiście z 7k zrobi się pewnie więcej ale ten problem chyba znamy wszyscy :)

Szkoda, że jednak kompletnie pominąłeś moją propozycję, przeczytaj przynajmniej podsumowanie. Wiem, wiem recenzje nie są wiarygodne ale tak jak pisałem, miałem xindaka hybrydę, który Ci się spodobał, a który tej yamaszce, którą mam obecnie mógłby buty czyścić. Problem tylko w tym, że jak audiofil słyszy hasło yamaha to myśli KD i nawet nie spojrzy, a przecież as-3000 to ponad 20kzł

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szkoda, że jednak kompletnie pominąłeś moją propozycję, przeczytaj przynajmniej podsumowanie. Wiem, wiem recenzje nie są wiarygodne ale tak jak pisałem, miałem xindaka hybrydę, który Ci się spodobał, a który tej yamaszce, którą mam obecnie mógłby buty czyścić. Problem tylko w tym, że jak audiofil słyszy hasło yamaha to myśli KD i nawet nie spojrzy, a przecież as-3000 to ponad 20kzł

Ukryta Zawartość

Dziękuję, oczywiście zapoznałem się z Twoją propozycją i od razu na tapetę wrzuciłem S2100 , cenie bardzo jamaszkę w ogóle moja przygoda z HIFI stereo zaczęła się właśnie od NATURAL SOUND YAMAHA jak sobie przypomnę klocki ES to zawsze chciałem je mieć ale czy nie jest tak że Yamaha pokazuje nam muzykę w taki sposób jak to sobie projektanci wymyślili ?

Ukryta Zawartość

Gość numik

(Konto usunięte)

I to jest Twoja odpowiedz? Nie jestem dystrybutorem ani nawet nie mieszkam w Polsce - ale troche zajelo mi poszukanie dobrego zestawu opartego na MF5 - dlatego ze gra bardzo dobrze.

Zapraszam jakbys chcial posluchac (pewnie po raz pierwszy).

Nie zaprzeczam Polskim markom ale jak ktos takie teoretyczne farmazony zapodaje na forum to rece opadaja.

właśnie byłem ciekaw m5si, m3si lekko mnie zawiódł, a m6....to chyba najlepszy tranzystor jakiego słyszałem, niesamowite połączenie barwy z dynamiką, płynnością, ale i szybkością. Nie czułem żadnego braku i po odsłuchu obaj ze sprzedawcą powiedzieliśmy "wszystko tak jak być powinno", fajnie że m5 jest bliski m6. A do tego ta moc, chciałbym kiedyś mieć m6 jak stanieje

właśnie byłem ciekaw m5si, m3si lekko mnie zawiódł, a m6....to chyba najlepszy tranzystor jakiego słyszałem, niesamowite połączenie barwy z dynamiką, płynnością, ale i szybkością. Nie czułem żadnego braku i po odsłuchu obaj ze sprzedawcą powiedzieliśmy "wszystko tak jak być powinno", fajnie że m5 jest bliski m6. A do tego ta moc, chciałbym kiedyś mieć m6 jak stanieje

Ludzie roznie slysza - o tym sie bardzo dobrze przekonalem - taki zestaw jednemu przypadnie do gustu a inny bedzie psioczyl. W cenie do 15 tys m6 jest jedna z ciekawszych propozycji.

Dziękuję, oczywiście zapoznałem się z Twoją propozycją i od razu na tapetę wrzuciłem S2100 , cenie bardzo jamaszkę w ogóle moja przygoda z HIFI stereo zaczęła się właśnie od NATURAL SOUND YAMAHA jak sobie przypomnę klocki ES to zawsze chciałem je mieć ale czy nie jest tak że Yamaha pokazuje nam muzykę w taki sposób jak to sobie projektanci wymyślili ?

Chyba to dotyczy każdego producenta/ projektanta, czyż nie? Przecież to oczywiste i nie ma nic w tym złego, a my mamy wybrać to co nam podpasuje. Wspomniałeś o starych yamahach to obejrzyj to:

Myślę, że ten vincent Ci się spodoba. Posłuchaj go trochę dłużej, nie słuchaj opinii ludzi, którzy tylko o nim czytali.

nie muso sluchac opinii tych, co go nie slyszeli, bo padly wypowiedzi osob, ktore porowywaly go bezposrednio z Baltlabem, czy innymi w swoim systemie.

Po pierwszych odsłuchach wrócił ze mną do domu Cayin a-55tp lampa której w ogóle nie brałem pod uwagę a jednak uwiodła mnie dynamiką czystością i muzykalnością piękne brzmienie o naturalnej barwie - mam go na kilka dni zobaczymy czy nadal będzie tak kolorowo :)

Porównywałem z: NAIM XS2, Vincent SV-237, QUAD Artera pre + power

Wrażenia odsłuchowe jak na blogu nic dodać nic ując :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chyba to dotyczy każdego producenta/ projektanta, czyż nie? Przecież to oczywiste i nie ma nic w tym złego, a my mamy wybrać to co nam podpasuje. Wspomniałeś o starych yamahach to obejrzyj to:

Ukryta Zawartość

Łezka w oku się kręci,kiedyś to produkowali klocki.Nadal to zapewne gra lepiej niż niejeden wzmacniacz za dużą kasę!

Ukryta Zawartość

Witaj,

słuchałem tego vincenta u siebie w domu w porównaniu z Baltlabem Epoca 3 m.in.. Polski wzmacniacz był brzmieniowo wyższej klasy. Lepsza scena, równiejszy, kulturalny i tańszy. Porównywałem go też z Triode. Vincent jak dla mnie to trochę zabawka :)

Jeśli chcesz tranzystor, to polecam Baltlab Endo 1, jeszcze lepszy niz Epoca 3.

Mam w domu Vincenta chyba rozumie co miałeś na myśli. Z lampą Cayin to jakaś przepaść jest oczywiście na korzyść lampy...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.