Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy + DAC do 10k PLN

SVART

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukiwany wzmacniacz słuchawkowy, najlepiej od razu z DAC’em. Co polecacie? Cena max. 10k PLN, Orfeusz więc odpada :). Słuchawki Audeze LCD3, Denon AH-D7000 + Beyerdynamic 880. Musi być wydajny prądowo. Muzyka głównie z komputera (domowy użytek), po to mi DAC. Słucham jak w opisie, czyli prawie wszystkiego poza disco, techno itp. (głównie jazz, rock, metal, alternatywa i klasyka). Jeśli nie jedno urządzenie, to może być oddzielnie pre + DAC.

Rozważam też podpięcie słuchawek bezpośrednio pod integrę/końcówkę mocy za pomocą tego magicznego pudełka, które oferuje HiFi Man, ale to jest rozwiązane dodatkowe, raczej z ciekawości.

Prośba o konkretne typy i Wasze opinie, poparte własnymi doświadczeniami i wrażeniami z używania proponowanych wzmacniaczy.

Ja kupiłem od forumowicza Audio gd nfb27. W ogóle popatrz na sprzęt tej marki. DAC, wzmacniacz słuchawkowy i preamp. Zawsze można dokupić końcówkę mocy i kolumny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Słuchałeś Oppo HA-1? Miałem i jestem mocno pod wrażeniem. Gdyby nie fakt, że u mnie ze słuchaniem na słuchawkach kiepsko (szybko męczy mnie taki rodzaj odsłuchu) zapewne zostawiłbym Oppo bez dyskusji jako docelowy sprzęt pod słuchawki.

A swoją przygodę ze słuchawkami przerobiłem już z kilkunastoma wzmacniaczami.

Uważam, że Oppo potrafi więcej niż kosztuje.

Porównanie Oppo miałem z:

Burson Audio Soloist, Marantz HD-DAC1 i Beyerdynamic A2.

Gdybym miał wybierać na nowo to na pewno Oppo lub ew. Beyer'a A2 za jego spokojniejszy przekaz.

p.s.

Słuchawki jakie uzywałem z Oppo to:

AKG Q 701, "Senki" HD598, Audio-Technica ATH-W1000Z.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Oppo słuchałem, ale tylko przez jakieś 15 min. Tę opcję rozważam własnie między innymi. Trzeba będzie wziąć HA1 do domu na kilka dni i posłuchać w spokoju.

• Moderatorzy

Poszukiwany wzmacniacz słuchawkowy, najlepiej od razu z DAC’em. Co polecacie? Cena max. 10k PLN, Orfeusz więc odpada :). Słuchawki Audeze LCD3, Denon AH-D7000 + Beyerdynamic 880. Musi być wydajny prądowo. Muzyka głównie z komputera (domowy użytek), po to mi DAC. Słucham jak w opisie, czyli prawie wszystkiego poza disco, techno itp. (głównie jazz, rock, metal, alternatywa i klasyka). Jeśli nie jedno urządzenie, to może być oddzielnie pre + DAC.

Rozważam też podpięcie słuchawek bezpośrednio pod integrę/końcówkę mocy za pomocą tego magicznego pudełka, które oferuje HiFi Man, ale to jest rozwiązane dodatkowe, raczej z ciekawości.

Prośba o konkretne typy i Wasze opinie, poparte własnymi doświadczeniami i wrażeniami z używania proponowanych wzmacniaczy.

Jesli o to Ci chodzi

Ukryta Zawartość

To odpusc, w srodku masz dwa rezystory tylko.

Ukryta Zawartość

-----------------

Moja propozycja to:

Ukryta Zawartość

Miałem go okazję posłuchać z Audeze LCD2, 3 i 4, jak i z Sennheiser HD600 i w każdym przypadku słuchawki grały z nim rewelacyjnie.

Ukryta Zawartość

Plastik, wiem, ze tam niczego wielkiego nie ma w środku, -"3 ja nie jestem elektronik i sam czegoś podobnego nie wykonam ;). Wyprobowalbym z ciekawości, jak steruje słuchawkami np. 400W :).

Miałem dość długo OPPO HA1 z różnymi słuchawkami. Generalnie NFB27 i Burson czyli wyżej wymienione propozycje są o wiele lepsze. OPPO bym polecał do słuchawek OPPO PM2 i PM3. Rewelacyjna synergia.

Miałem go okazję posłuchać z Audeze LCD2, 3 i 4, jak i z Sennheiser HD600 i w każdym przypadku słuchawki grały z nim rewelacyjnie.

Czy mógłbyś szerzej opisać jak Burson Conductor zagrał z HD 600? Z jakimi wzmakami dotąd ich słuchałeś i co w HD 600 wypadło lepiej z Conductorem?

W domu mam lampowca Espressivo i klona Lehmanna i na nich słucham HD600.

Natomiast ostatnio miałem możliwość posłuchania 600-tek na Burson Conductor i Soloist sl mk2 i to było granie bardziej nasycone z większym wykopem. W sumie jak dla mnie, to oba wzmacniacze Burson grają dość podobnie i do senków wystarczy Soloist sl mk2.

• 1 miesiąc później...

SVART-wybrałeś już wzmaka?

Jestem w tej chwili na etapie poszukiwania docelowego wzmaka do LCD-2 i HD650, póki co gram z Naim Headline/NAPSC , po rzetelnej lekturze wszystkich stron hedfaj'owych wytypowałem do odsłuchu: Bryston BHA-1 oraz Burson Conductor V2, jest też wersja V2+ z przetwornikiem natomiast dac ponoć w wersji zintegrowanej nie jest najwyższych lotów.

l'enfant sauvage

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.