Skocz do zawartości
IGNORED

ANKIETA: Jak często słuchasz muzyki?

szymon1977

Jak często słuchasz muzyki?  

120 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak często słuchasz muzyki?

• a). Kilka razy dziennie lub przez cały dzień.
    • b). Raz dziennie.
    • c). Kilka razy w tygodniu.
    • d). Raz w tygodniu.
    • e). Raz na dwa tygodnie.
    • f). Raz na miesiąc.
      0
    • g). Kilka razy do roku.
      0
    • h). Raz do roku.
      0
    • i). Rzadziej niż raz do roku lub wcale.
  2. 2. Czy Twoim zdaniem słuchasz muzyki:

• a). Zdecydoanie za często.
    • b). Nieco za często.
    • c). W sam raz.
    • d). Nieco za rzadko.
    • e). Zdecydowanie za rzadko.

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie jak w temacie. oczywiście zaliczamy tylko przypadki gdy całość lub większość naszej uwagi poświęcona jest słuchanej dla przyjemności muzyce. Słuchanie w celach zarobkowych odpada... chyba, że ktoś potrafi przyjemne z pożytecznym połączyć. Komentarze mile widziane.

.....

Moja odpowiedź "e). Raz na dwa tygodnie". Mam drugą zmianę, dzieci w szkole, małżonka na zajęciach. Telefon wyłączam. W sam raz czasu na dwa albumy.

I moim zdaniem jest to "d). Nieco za rzadko."

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Dyskryminujesz audiofili, a na audiofilskim forum to grzech śmiertelny....

Powinno być sprzętu słucham: i to parę opcji wyboru.....

Popraw zanim moderacja się połapie.

I tak z ciekawości, to badanie ma podnieść sprzedaż lizaków karmelkowych ???

W pracy to osiem godzin dziennie ale czy o takie słuchanie chodzi ? Czy o słuchanie ze swego hajendowo ałdiofilskieeego sprzętu w domu - wydaje mi się że pytanie należy sprecyzować :-)

...zaliczamy tylko przypadki gdy całość lub większość naszej uwagi poświęcona jest słuchanej dla przyjemności muzyce.

Nie ma znaczenia na czym. Może być nawet na smartfonie... jeżeli potrafisz z tego czerpać przyjemność.

Pytanie jak w temacie. oczywiście zaliczamy tylko przypadki gdy całość lub większość naszej uwagi poświęcona jest słuchanej dla przyjemności muzyce. Słuchanie w celach zarobkowych odpada... chyba, że ktoś potrafi przyjemne z pożytecznym połączyć. Komentarze mile widziane.

.....

Moja odpowiedź "e). Raz na dwa tygodnie". Mam drugą zmianę, dzieci w szkole, małżonka na zajęciach. Telefon wyłączam. W sam raz czasu na dwa albumy.

I moim zdaniem jest to "d). Nieco za rzadko."

W jakim celu ta ankieta?co mądrego wniesie?

De gustibus non est disputandum

To, ze ankiecie zaden wzniosly cel nie przyswieca nie oznacza od razu, ze jest ona bezwartosciowa. Mozna przeciez sobie wyniki analizowac we wlasnym celu. Dla przykladu Forumowicz, ktory zaznaczyl "e). Raz na dwa tygodnie" powinien sobie wyniki ankiety wziac na powaznie do serca i aby nie zostac za wiekszosc uznanym za odmienca czesciej sluchac muzyki... o kurw@, ten Forumowicz to ja!?

Pracując w radio kilka lat temu, często zlecane były badania rynku i takie pytanie było jednym z podstawowych w ankiecie:) Tylko, że tam słupki słuchalności, zakresy godzin służyły głównie dla reklamodawców.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

To, ze ankiecie zaden wzniosly cel nie przyswieca nie oznacza od razu, ze jest ona bezwartosciowa. Mozna przeciez sobie wyniki analizowac we wlasnym celu. Dla przykladu Forumowicz, ktory zaznaczyl "e). Raz na dwa tygodnie" powinien sobie wyniki ankiety wziac na powaznie do serca i aby nie zostac za wiekszosc uznanym za odmienca czesciej sluchac muzyki... o kurw@, ten Forumowicz to ja!?

I robi się powolutku drugi FB. a może "pozycja" w trakcie słuchania muzyki będzie równie intrygująca?

De gustibus non est disputandum

Nie ma znaczenia na czym. Może być nawet na smartfonie... jeżeli potrafisz z tego czerpać przyjemność.

Nie no, na smartfonie niestety nie do przyjęcia. Nie sprawia przyjemności.

• 3 miesiące później...

Załóż ankietę jak słuchasz muzyki?

A) Z winem w fotelu - nie myślę wtedy o niczym innym

B) W tle, doceniam jakość ale cośrobie w trakcie

C) jestem fanem technologi, MP3, Spotify i inne tego typu newsy

D)

E)

itp

Tu będziesz miał ciekawe wyniki.

Zartowalen, tak naprawde jestem grzeczny: jak ide spac to puszczem Slayera nie golsniej niz na godz. 9:30

• 3 miesiące później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Co jakiś czas 5-10 płyt z marszu.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.