Skocz do zawartości
IGNORED

Kultura i co dalej....?

Yankes

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem na trzech forach gdzie są głównie mężczyźni. Wszędzie jest ostra rywalizacja, samce próbujące być alfa i obsikiwanie czyli moje musi być na wierzchu :-) nie wiem jak jest na forach z samych prawie babek bo nie należę do żadnego :-P

Ale po namyśle stwierdzam że u samych babek może być gorzej :-D

"Wataha wilków – najbardziej zgrany i najefektywniejszy zespół świata

Stadu wilków (watasze) przewodzą samiec i samica alfa. Zapewniają oni trzy funkcje: atak (zdobywanie pożywienia), obronę (przed agresorami i konkurencją) oraz utrzymanie stada w całości. Te trzy funkcje opanowane do perfekcji, są tajemnicą przywódców alfa. Potęga watahy to jednak dużo więcej.

Samiec alfa stoi na czele wszystkich samców i stara się mieć wgląd we wszystko, co się dzieje w stadzie. Samica alfa przewodzi wszystkim samicom i czuwa nad relacjami panującymi w watasze.

Samiec alfa jest wielkim organizatorem życia społecznego w grupie. Żaden inny wilk nie jest tak mocno zainteresowany pokojowym i harmonijnym współżyciem. To on inicjuje zgromadzenia watahy, powitania, wzmacniające więzi w grupie, eliminujące agresję i tworzące nastrój odprężenia. "

Z tym ostatnim stwierdzeniem mógłbym polemizować;)

A już poważniej i całkiem na serio - chcesz kultury sam ją okaż....

I kultura dla niektórych oznacza..... słabość, bo w realu mają tak iż bez chamstwa ani rusz..

Wystarczy pisać poprawnie w języku polskim, a i kultury obok więcej się znajdzie.

Zacznie się rypać błędy to i po głowie szybciej się dostanie.

Językowy fenomen :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

"Wataha wilków – najbardziej zgrany i najefektywniejszy zespół świata

Stadu wilków (watasze) przewodzą samiec i samica alfa. Zapewniają oni trzy funkcje: atak (zdobywanie pożywienia), obronę (przed agresorami i konkurencją) oraz utrzymanie stada w całości. Te trzy funkcje opanowane do perfekcji, są tajemnicą przywódców alfa. Potęga watahy to jednak dużo więcej.

Samiec alfa stoi na czele wszystkich samców i stara się mieć wgląd we wszystko, co się dzieje w stadzie. Samica alfa przewodzi wszystkim samicom i czuwa nad relacjami panującymi w watasze.

Samiec alfa jest wielkim organizatorem życia społecznego w grupie. Żaden inny wilk nie jest tak mocno zainteresowany pokojowym i harmonijnym współżyciem. To on inicjuje zgromadzenia watahy, powitania, wzmacniające więzi w grupie, eliminujące agresję i tworzące nastrój odprężenia. "

Z tym ostatnim stwierdzeniem mógłbym polemizować;)

Nawet tutaj można się czegoś nowego dowiedzieć!Super!

Uważam ze swojej strony, że Kolega w dziwny sposób zakładając temat o kulturze oczekiwał wyrażenia opinii innych osób o tym jak widzą poziom kultury na Forum.

Wyraziłem się jasno - bez pouczania - czym dla mnie jest kultura na Forum.

Przypomnę raz jeszcze swój wpis jako mój pogląd, nie próbę uczenia Szanownego Kolegi.

"Kultura na Forum wymaga z czym się z Kolegą zgodzę - stosowanie sie do Regulaminu - czyli kultura języka.

Kolega trafił w sedno problemu, sam jednak zapomniał, że Regulamin wspomina o zakładaniu tematów w odpowiednich do tego wyznaczonych miejscach.

Tak więc kultury u nas jak widac pod dostatkiem, wystarczy chcieć stosowac się do zasad panujących na Forum i mieć na względzie Regulamin.

A wtedy jestem przekonany nikomu nie przyjdzie na mysl, że kultury na Forum coraz mniej."

Natomiast widzę, że każdy wpis dotyczący Regulaminu jako dobra ogólnego i zwrócenie uwagi, że stosowanie sie do Regulaminu Forum jest przejawem kultury zostaje odbierany jako próba uczenia tejże kultury ludzi dorosłych.

Szanowny Kolego próby wywoływania wojenek "na słowa" miały już na Forum wiele obliczy. Nie mnie pouczać Szanownego Kolegę czym jest kultura na Forum.

Dla mnie jako po 1. forumowicza, a potem dopiero 2. moderatora - Regulamin Forum jest rzeczą najważniejszą w tym miejscu. To Regulamin określa czy przekraczamy już czy jeszcze nie przyjęte zasady w danym miejscu i czy nie doszło do przekroczenia zasad jakie panują w danym miejscu. A więc wprost bez owijania w bawełnę czy dana osoba łamie zasady tutaj obowiązujące (kultura miejsca) czy jeszcze nie.

By nie łamać tych zasad i nie występować "we własnej sprawie" zgłaszam swój post do Moderacji z zaleceniem zamknięcia tematu.

Dyskusja próżna i pusta mająca na celu jedynie pokazanie "nie będziesz mnie pan pouczał" kiedy zwraca sie uwagę na Regulamin tego miejsca, tym bardziej dyskusja bezcelowa bo prowadzona przez osobę, która zakładała podobno temat z myślą o braku kultury na Forum.

Założyłeś Kolego temat w miejscu do tego nie służącym (Hi-Fi), odbierasz post o Regulaminie jako Forumowym wyznaczniku kultury jako uczenie innych - dorosłych kultury. O czym więcej pisać?

Kolejna polemika w w/w temacie z moja skromną osobą nie ma sensu.

Niech inni Moderatorzy podejmą słuszną decyzję po zapoznaniu się z całym dorobkiem tego tematu.

Jestem wręcz pewny, że kierując się Regulaminem Forum Moderacja znajdzie odpowiednie wyjście co zrobić z całym tym tematem.

Z poważaniem Forumowicz

MrArkadiusz

Tylko spójrz na swój komentarz,dosłownie pół strony.Natomiast ja w dwóch krótkich zdaniach przyznałem Tobie rację.Zastanawiam się po co bijesz pianę?Nie musisz odpisywać.Pozdrawiam.

Wystarczy pisać poprawnie w języku polskim, a i kultury obok więcej się znajdzie.

Zacznie się rypać błędy to i po głowie szybciej się dostanie.

Językowy fenomen :-)

Masz rację z tym poprawnym językiem polskim.Jednak zwróć uwagę ilu jest aktualnie tzw.Dyslektyków itp...

De gustibus non est disputandum

Jak zobaczyłem pytajniki to też się spociłem :-)

Tylko spójrz na swój komentarz,dosłownie pół strony.

Był kiedyś taki moder ......., pisał i pisał :-)

Masz rację z tym poprawnym językiem polskim.Jednak zwróć uwagę ilu jest aktualnie tzw.Dyslektyków itp...

To nie są żądni dyslektycy, to zwyczajne lenie i niedouki.

No proszę Panie Kolego. Jak wstawiają ostrzeżenia i sypią banami - źle, jak tylko piszą - też źle.

Jakaś inna "trzecia" opcja? Pamiętając przy tym by i kultury nie zabrakło.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

W latach kiedy chodziłem do szkoły własnie w ten sposób nazywano chorobę... po imieniu.

No proszę Panie Kolego. Jak wstawiają ostrzeżenia i sypią banami - źle, jak tylko piszą - też źle.

Moderator nie jest sędzią i katem. Jesteśmy forumowiczami jedynie z funkcją "pomagaj innym". Jak w takim razie Wpisujesz się w te Złote Myśli?

Moderator nie jest sędzią i katem. Jesteśmy forumowiczami jedynie z funkcją "pomagaj innym". Jak w takim razie Wpisujesz się w te Złote Myśli?

Czyżbyś czegoś nie zrozumiał? Jak na razie mam wrażenie, że temat ten z Twojej strony powstał stricte tylko do bicia kolejny raz piany.

Zakładasz temat w miejscu do tego nie przeznaczonym. Łamiesz tym samym Regulamin. Czyli kłania się netykieta. Brak kultury w miejscu co do którego jesteś zobowiązany przestrzegać pewne zasady.

Teraz mam Ci tłumaczyć swoją stopkę bo przepraszam czego nie zrozumiałeś? Nie zwróciłeś się do mnie o pomoc, miałeś pretensje o to, że została Ci zwrócona uwaga co do tematu, miejsca zamieszczenia.

Masz zamiar dalej prowadzić swoją małą gierkę i w postach snuć durne podteksty (cyt."W latach kiedy chodziłem do szkoły własnie w ten sposób nazywano chorobę... po imieniu.")? Czy może temat ten służy Ci do nabijania postów? Na bocznicy tego nie uzyskasz, dyskusja dalsza ze mną jest z Twojej strony bezcelowa. Jeśli nie rozumiesz na czym polega pomoc Moderacji proponuję poczytać Regulamin, zapoznać się z netykietą Forum.

Na pewno pomoc moderatora nie polega na wchodzeniu w personalne podjazdy innych Forumowiczów, w tym przypadku Twoje.

Poszukujesz kultury u innych? Zacznij od siebie i stosuj się do zasad panujących na Forum. Temat jaki podjąłeś był juz poruszany wiele razy. Jego miejsce nie jest w Hi-Fi co też zostało Ci zwrócone przez inne osoby.

Posty nie służą (nawet na Bocznicy) osobistym animozjom i podtekstom.

Raz jeszcze zaznaczam - masz problem z kulturą na forum? Zacznij sam stosować się do zasad jakie tutaj panują.

Moderacja nie jest od wchodzenia w pyskówki z Tobą czy z kimkolwiek innym.

I proponuje powstrzymać się od zgryźliwości i podtekstów w swoich postach, to też jest łamaniem Regulaminu.

Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że tym razem OSTATECZNIE pomogłem. Dalszej polemiki z mojej strony nie będzie. Nie ja mam problem z "kulturą na Forum", to Ty podobno masz z tym jakiś problem i szukasz odpowiedzi.

Szukaj dalej kultury dobierając sobie inne osoby do dyskusji. Z mojej strony możesz liczyć na pomoc w momencie zaraportowania jakiegoś postu lub gdy po raz kolejny dyskusja wymknie się spod kontroli.

Czytelnie i jasno, jak zaleca Jan Grzenia z Uniwersytetu Śląskiego.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Czyżbyś czegoś nie zrozumiał? Jak na razie mam wrażenie, że temat ten z Twojej strony powstał stricte tylko do bicia kolejny raz piany.

Zakładasz temat w miejscu do tego nie przeznaczonym. Łamiesz tym samym Regulamin. Czyli kłania się netykieta. Brak kultury w miejscu co do którego jesteś zobowiązany przestrzegać pewne zasady.

Teraz mam Ci tłumaczyć swoją stopkę bo przepraszam czego nie zrozumiałeś? Nie zwróciłeś się do mnie o pomoc, miałeś pretensje o to, że została Ci zwrócona uwaga co do tematu, miejsca zamieszczenia.

Masz zamiar dalej prowadzić swoją małą gierkę i w postach snuć durne podteksty (cyt."W latach kiedy chodziłem do szkoły własnie w ten sposób nazywano chorobę... po imieniu.")? Czy może temat ten służy Ci do nabijania postów? Na bocznicy tego nie uzyskasz, dyskusja dalsza ze mną jest z Twojej strony bezcelowa. Jeśli nie rozumiesz na czym polega pomoc Moderacji proponuję poczytać Regulamin, zapoznać się z netykietą Forum.

Na pewno pomoc moderatora nie polega na wchodzeniu w personalne podjazdy innych Forumowiczów, w tym przypadku Twoje.

Poszukujesz kultury u innych? Zacznij od siebie i stosuj się do zasad panujących na Forum. Temat jaki podjąłeś był juz poruszany wiele razy. Jego miejsce nie jest w Hi-Fi co też zostało Ci zwrócone przez inne osoby.

Posty nie służą (nawet na Bocznicy) osobistym animozjom i podtekstom.

Raz jeszcze zaznaczam - masz problem z kulturą na forum? Zacznij sam stosować się do zasad jakie tutaj panują.

Moderacja nie jest od wchodzenia w pyskówki z Tobą czy z kimkolwiek innym.

I proponuje powstrzymać się od zgryźliwości i podtekstów w swoich postach, to też jest łamaniem Regulaminu.

Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że tym razem OSTATECZNIE pomogłem. Dalszej polemiki z mojej strony nie będzie. Nie ja mam problem z "kulturą na Forum", to Ty podobno masz z tym jakiś problem i szukasz odpowiedzi.

Szukaj dalej kultury dobierając sobie inne osoby do dyskusji. Z mojej strony możesz liczyć na pomoc w momencie zaraportowania jakiegoś postu lub gdy po raz kolejny dyskusja wymknie się spod kontroli.

Czytelnie i jasno, jak zaleca Jan Grzenia z Uniwersytetu Śląskiego.

Czytam,że to własnie Ty wchodzisz w zawiłe skróty myślowe.Wszystko rozwijało się dobrze do momentu Twojej Moderacji.No cóż masz do tego pełne prawo...tylko proszę nie odpisuj już.Pozdrawiam.

Panowie, spokojnie jak chcecie szpileczki powbijać pogadajcie ze swoimi kobietami - jest coś takiego jak poduszka do igieł...

Naprawdę nie macie powodu skakać sobie do oczu.....

Nie można "kurtulanie" - zgasić światła i nogi podstawić ??? Aaaa ?

Szkoda życia na rozpętywanie wojny o pierdołę.....

Szklaneczkę obu Kolegom czegoś dla dorosłych zalecam ;)

Ponoć to forum ma łączyć , nie dzielić....

Serdeczności

Ogr

Panowie, spokojnie jak chcecie szpileczki powbijać pogadajcie ze swoimi kobietami - jest coś takiego jak poduszka do igieł...

Naprawdę nie macie powodu skakać sobie do oczu.....

Nie można "kurtulanie" - zgasić światła i nogi podstawić ??? Aaaa ?

Szkoda życia na rozpętywanie wojny o pierdołę.....

Szklaneczkę obu Kolegom czegoś dla dorosłych zalecam ;)

Ponoć to forum ma łączyć , nie dzielić....

Serdeczności

Ogr

Masz rację...wycofuję się na z góry upatrzone pozycje.

A co sądzicie Koledzy o zmianie nicka? Są wśród nas tacy co nawet kilka razy zmieniali wciągu kilku lat i nie chodzi tu o klony. Administracja może zmienić nick jeśli user to uzasadni.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A co sądzicie Koledzy o zmianie nicka? Są wśród nas tacy co nawet kilka razy zmieniali wciągu kilku lat i nie chodzi tu o klony. Administracja może zmienić nick jeśli user to uzasadni.

To bardzo ciekawe co piszesz....a jakieś konkrety poproszę!

Nic nie pisac. Pozostac w cieniu i kontrolowac sytuacje.

Bez urazy, ale powinienes zrozumiec tez ludzi, ktorzy tak jak ja mieszkaja za granica prawie od urodzenia i stycznosc z jezykiem Polskim mieli dosc ograniczona.

Troche tolerancji.

Pozdrawiam.

Trochę mnie nie zrozumiałeś, ja akurat tamtego bardzo szanowałem. Miał klasę.

Bez urazy, ale powinienes zrozumiec tez ludzi, ktorzy tak jak ja mieszkaja za granica prawie od urodzenia i stycznosc z jezykiem Polskim mieli dosc ograniczona.

Troche tolerancji.

A co ma to wspólnego z dysleksją?

Poza tym : Dysleksja to tylko tylko wygodna etykietka, a w rzeczywistości takie schorzenie nie istnieje - twierdzą naukowcy.

Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Poza tym : Dysleksja to tylko tylko wygodna etykietka, a w rzeczywistości takie schorzenie nie istnieje - twierdzą naukowcy.

Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

Dyslekcja to dyslekcja.

Ty jestes perfekcyjny we wszystkim co robisz?

Ukryta Zawartość

Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

Oczywiście, że nie, ale co ma wspólnego dysleksja z zamieszkiwaniem za granicą?

Tyle co pouczanie kogos w kwestii poprawnej polszczyzny.

Ukryta Zawartość

Ja to się czasami gubię z kim gadam...

A co z awatarami?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.