Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-end&vintage kolumny JBL

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawa sprawa głośnik tak ale obudowa nie :) Tak że to różnie z tymi komponentami w audio bywa, dobra obudowa warta każdych pieniędzy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Pokora i dystans w stosunku do własnej oceny są jednak wskazane.

Musisz Luka wpaść za jakieś pół roku, kilka zmian poczyniłem, kilka jeszcze poczynię. Słucham ostatnio głównie z winylu i jest bajka. Dla mnie. Żeby tak wypisywać po forach, że się znam i że wszystko wiem. Może za pół wieku.

Sly odpuść sobie lepiej te horny w Monachium, skoro wiesz, że to nie twoja bajka, to z kisielem z odsłuchu nie wyjdziesz. Horny nigdy nie będą miały precyzyjnej lokalizacji, dla wielu to je z miejsca przekreśla. Pewnie w twoim przypadku tak jest.

Dawać mi tu wiosnę, mam chcicę na rower.

Ty nie bądź taki skromny, bo jestem młodym świetnie zapowiadającym się ekspertem od Audio, w dziedzinie techniki i wiadomości., a odsłuchy same się znajdą, Masz werwę, pasję, no i trochę poukładane w głowie ,a z tym w dzisiejszych czasach to- tak jakoś trudno.

Nawet w najlepszym związku trafiają się gorsze dni armagedon czy coś tam. Ale po burzy nastaje słońce. W tym wątku założonym przez moją osobę przewinęło się trochę luda ,każdy ma jakieś swoje zdanie. Kolega Alton co by tu nie mówić, wniósł ogrom info wraz z ciekawymi zdjęciami i detalami. Chwała mu za to. Polacy czyli my to taki strasznie niedowartościowany naród. Jak by któś pojawił się znikąd napisał mam top of the top . Zamieścił zdjęcia i tak dalej, zaraz jest zachwyt, ochy i achy, co napiszę to pewnie święte A tak naprawdę kto to weryfikuje. Znam parę ciekawych osób, które kto z przyczyn różnych, nie bardzo mają się czym chwalić jeżeli chodzi o zawartość sprzętową, ale ich wiedza i doświadczenie mogła by w pędzić w kozi róg nie jednego dzisiejszego asa. Panowie przy Sobocie każdy po dobrej flaszczynie, dajmy sobie raz po gębie ,może się nam coś rozjaśni w tych łepetynach.Ja dziś zamawiam pokój w Munchen na jedną noc.podczas Audio. jak toś chętny proszę dać znać. Oczywiście bez podtekstów. Pozdrawiam

Tego nie wiesz. W audio niby czym starszy tym słuch gorszy a okazuje się że pianiści, dyrygenci, skrzypkowie, jazzmani itd ,dziadki po 80 lat

słyszą więcej i lepiej niż niejeden dzieciak. Co z tego że nie słyszą 16khz, wystarczy że słyszą do 12khz ale za to jak słyszą.

Z tym biciem może być podobnie.

Możesz się zdziwić. Nie sądź po pozorach.

A co to się stało czyżbym popełnił jakieś fopa? jakieś usunięcie postu, rozumiem że coś nie tak?

Chyba nie propagujemy przemocy, no tak lecz to sport, można go kochać lub nienawidzić

Ciekawa sprawa głośnik tak ale obudowa nie :) Tak że to różnie z tymi komponentami w audio bywa, dobra obudowa warta każdych pieniędzy.

Ukryta Zawartość

stare altec 604 jest zajefajny pamiętam jak wiele lat temu porównywaliśmy 604 z audiofilskim kozakiem na tamte lata focal jmlab alcor tylko kupa śmiechu była co audiofile słuchają i mówią że to high-end kocyk i boom box razem

Ukryta Zawartość

I tak się tworzą audiofilskie mity, prawdy i półprawdy.

A potem google indeksuje to, indeksuje..

Finał zwykle jest na allegro.

nikt nie tworzy mitów tylko stwierdza fakty

prawdziwe legendy i mity są inne

to chyba ty napisałeś

Kogo trzeba zamordowac aby miec takie coś?

Ukryta Zawartość

więc o mitach o których ty marzysz i zabijesz za nie ja po prostu włączam i słucham

tak więc zgłoś się za powiedzmy kilka lat to może pogadamy i pokaże tobie inne MITY z allegro

Ukryta Zawartość

Nie znam brzmienia sprzętów Klangfilm ale pozwoliłem sobie rzucić okiem na fotki posiadaczy ze strony tej firmy.

Wygląda to strasznie. Prymitywna, pordzewiała rupieciarnia!

Nie wiem za co można by zabić ? Chyba tylko gdyby ktoś wstawił coś takiego

do chaty. Wtedy bym zabił.

Nie znam brzmienia sprzętów Klangfilm ale pozwoliłem sobie rzucić okiem na fotki posiadaczy ze strony tej firmy.

Wygląda to strasznie. Prymitywna, pordzewiała rupieciarnia!

Nie wiem za co można by zabić ? Chyba tylko gdyby ktoś wstawił coś takiego

do chaty. Wtedy bym zabił.

no cóż zabijaj :)

Jak widać fortepian można zasłonić ale słonia ciężko zafortepianić ;)

Gość rochu

(Konto usunięte)

nikt nie tworzy mitów tylko stwierdza fakty

prawdziwe legendy i mity są inne

Czy nie zauważyłeś, że w dzisiejszym świecie (prawie) każdy ma takie prawdy i mity jakie mu akurat w danym momencie pasują?

To także tyczy się oceny urządzeń vintage i ich rzekomej przewagi nad współczesną produkcją.

Właśnie te kolumny są tam na innych zdjęciach pokazane od tyłu.

Rupieciarnia i tyle.Za darmo bym nie wziął.

Wole stare legendy do mojego wzm lampowego, niz to co za miliony robia teraz,kolumny i gramofony,zobaczcie to piekno wykonania!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość rochu

(Konto usunięte)

Jak widać fortepian można zasłonić ale słonia ciężko zafortepianić ;)

Tutaj reszta pomieszczenia:

http://www.gokudo.co.jp/Vanguard/room4/room4.htm

Kilka lat temu za coś takiego oddałbym chyba nerkę a dzisiaj prawdę powiedziawszy nie wiem czy chciałbym z czymś takim mieszkać.

Właśnie te kolumny są tam na innych zdjęciach pokazane od tyłu.

Rupieciarnia i tyle.Za darmo bym nie wziął.

No cóż zajrzyj sobie po podwieszany sufit często już stosowany w nowym budownictwie :)

Tutaj reszta pomieszczenia:

Ukryta Zawartość

Kilka lat temu za coś takiego oddałbym chyba nerkę a dzisiaj prawdę powiedziawszy nie wiem czy chciałbym z czymś takim mieszkać.

Ja tam wolę się uczyć Rochu na Twoich błędach :)

Ukryta Zawartość

Czy nie zauważyłeś, że w dzisiejszym świecie (prawie) każdy ma takie prawdy i mity jakie mu akurat w danym momencie pasują?

To także tyczy się oceny urządzeń vintage i ich rzekomej przewagi nad współczesną produkcją.

wiem

mam nowe i stare kolumny znam wady i zalety obu ,nie napiszę że klangfilm jest najlepszy ale na łagodnym jazz,wokal czy klasyka jest nadal ponad większością kolumn bez względu na nowinki techniczne to samo western electric są mity które są tylko mitami ale nie które vintage są wybitne co potwierdzają ludzie związani bezpośrednio z muzyką prawdziwą

Wiem jaki mam sufit u siebie i nie muszę się stresować.

Starych rupieci też nie chcę.Owszem rozumiem sentyment do vintage

i też mam 2 Revoxy PR99 mk II i mkIII oraz końcówkę mocy Technicsa

z wychyłowymi wskaźnikami i to mój hołd dla dawnej epoki audio ale sprzętu

użytkowego to z takich rupieci nie zamierzam nigdy budować.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Ja tam wolę się uczyć Rochu na Twoich błędach :)

No cóż, byłeś u mnie, widziałeś i słyszałeś jak to się wszystko zmieniało.

Teraz nie mam nawet grama vintage w moim audio. Może gdzie się jeszcze uchowały srebrne kable Klein+Humel z lat sześćdziesiątych ubiegłego wieku ale nie widziałem ich od roku, więc jest szansa, iż komuś je ofiarowałem.

Może niech audiofile wrócą do swoich zabawek i zostawią ten temat.

Obawiam się, że muscle audio do nie dla was.

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

W Monachium powinna być prezntacja tej firmy, Silbatone Acoustics - rok temu była...

Ukryta Zawartość

Wskrzeszają dawnego ducha. Potem można posłuchać swojego systemu :-)

Ukryta Zawartość

Czy muscle audio tak jak muscle car to zabawa dla mężczyzn z wyżej klasy robotniczej?

Tym tekstem wskoczyłeś do jajogłowych, na resztę sam sobie odpowiedz/dopowiedz ....

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

• Pokaż nowe odpowiedzi