Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny 6-7 tyś do 26m2

biniek

Rekomendowane odpowiedzi

a miał ktoś styczność z tą firmą?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jak na użyte komponenty to ceny są bardzo dobre

Ukryta Zawartość

Miałem na myśli, że nie wycenia się kolumny w zależności ilu drożne są . Ludzie kupują monitory po 10, 20 30k. Czasem kolumna 2 drożna zagra lepiej niż 3 drożna.

Mnie koszt przetworników wyszedł 7680zł detal u nich na stronie. Wiadomo w hurcie taniej.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Miałem na myśli, że nie wycenia się kolumny w zależności ilu drożne są . Ludzie kupują monitory po 10, 20 30k.

tak ale taki monitor 2,5dr za 20k gdyby był konstrukcją 3dr kosztował by pewnie 25k

Mnie koszt przetworników wyszedł 7680zł detal u nich na stronie.

masz rację, moja pomyłka

Gość aqs

(Konto usunięte)

aqs widzę że dla Ciebie faktycznie wyznacznikiem jest drożność :)

nie jest wyznacznikiem, miałem ze 20 lat temu kolumny 3dr bas był super, potem miałem tylko 2dr lub 2,5dr najlepiej całościowo zagrały 2dr. Były też najdroższe.

Chodzi o to że 3dr są konstrukcyjnie najbardziej zaawansowane, co za tym idzie są droższe, a jak już dołoży się bardzo dobre przetworniki to 3-way jest górą

Co zatem z Tannoy Canterbury GR

to kosmiczna cena, inna technologia, mówmy o kolumnach jak w temacie do 6, 7tyś

Pzdr

Akurat taki monitor Totema przebija większość podłogówek. Nie łącz basu tej kolumny z ówczesnymi monitorami.

Coś więcej o tej zacnej kolumnie? Na dole jest dynaudio 20cm? Taki sam jak w special 25?

a miał ktoś styczność z tą firmą?

Ukryta Zawartość

jak na użyte komponenty to ceny są bardzo dobre

Wybitnie dobra cena do wartości przetworników. Wiem, że ktoś na forum ma ich kolumny ale nie pamiętam kto o tym pisał.

Ukryta Zawartość

obiektywnie o audio

to prawda ale jednak w audio obiektywnie dobra jakość podzespołów przekłada się jednak na finalny efekt

statystycznie wiecej kolumn na dobrych przetwornikach gra lepiej niz na słabych

to prawda ale jednak w audio obiektywnie dobra jakość podzespołów przekłada się jednak na finalny efekt

statystycznie wiecej kolumn na dobrych przetwornikach gra lepiej niz na słabych

Tylko jak większość użytkowników ma rozpoznać te dobre, jedynie po cenie?

Wiadomo, że padło za 2$ nie zagra ale na pułapie kilkuset zł lub kilku tysięcy za przetwornik często bardziej liczy się właściwy dobór komponentów i ich zestrojenie niż sama cena.

Słuchałem nie tak dawno porównania kopułki za 600zł i super wstęgi za kilka tysięcy i... Wstęga poległa z kretesem.

no tak ale mowimy tu o firmowych uznanych przetwornikach siedzących w kolumnach z dobrymi opiniami wśród słuchaczy

najwyższy model scan speaka nie na darmo ma renomę wśród DIYowców więc cena jednak trochę ma odniesienie i nie bierze się z sufitu

Szczerze mowiac to sam nie wiem co to jest dobry podzespol...Zazwyczaj kieruje sie tym, ze np... wszystkie podzespoly sa robione w Europie. Choc np co do moich glosnikow to nie wiem skad czesci zwrotnicy pochodza...moze I z Chin sprowadzaja. Dzwiek jest dobry. I to jest dla mnie najwazniejsze a gwarancja na 20 lat, wiec chyba to tez o czyms swiadczy.

Wieza STEREO Technics :)

W takim razie te wnioski oparles na swoich statystykach? To nie mam wiecej pytan. :-)

A swoje decyzje zakupowe sprzetu audio opierasz na wlasnych odsluchach i wnioskach czy na udostepnionych statystykach sprzedazy?

Wyszło że dobry przetwornik to ten który lepiej gra, czyli na słuch. Czyli gdzie zrobiony i jak zachodzi na drugi plan. Jak mówi Hubert może jest z Azji. Gra i ma grać dobrze.

Kiedyś wyznacznikiem byli Skandynawowie. Teraz firmy opracowują przetworniki i robią je w Chinach. De facto materiały te same, wykonanie.... Hm potrafi być na najwyższym poziomie.

Pewnie nikt tego otwarcie nie powie ale trzeba by sprawdzić czy głośniki focala, tannoya od seri royal, czy dali nie są robione właśnie tam.

• 4 miesiące później...

<p>ostatecznie mój wybór padł na trzydrożne YB Audio i jestem bardzo zadowolony

za tę kasę nie słyszłem lepszego graniaw porównaniu z polską konkurencją za 15 tyś zł wyszly zwycięskorozmach, dynamika, szybki i kontrolowany bas ktory brzmi twardo nawet na najniższych zejściach polecam chłopaków bo na dzien dzisiejszy mają najlepiej w PL wycenione zestawy jesli chodzi o stosunek jakości do ceny

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

za tę kasę nie słyszłem lepszego graniaw porównaniu z polską konkurencją za 15 tyś zł wyszly zwycięskorozmach, dynamika, szybki i kontrolowany bas ktory brzmi twardo nawet na najniższych zejściach polecam chłopaków bo na dzien dzisiejszy mają najlepiej w PL wycenione zestawy jesli chodzi o stosunek jakości do ceny

Ładne, ładne... znajoma manufaktura. Pewnie dobrze grają :)

Yoshi wykonał zwrotnicę do podobnego litrażowo projektu - po uzgodnienidach z konstruktorem i paru kompromisach udało się zastosować tę zwrotnicę do kształtu kolumn który sobie wymysliłem

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.