Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  105 członków

Audiovector Klub
IGNORED

Klub Audiovector

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Może kogoś zainteresuje, będę w weekend wystawiał na sprzedaż moje SR3AA. 

Biały satynowy, pełen komplet.

Stan 10/10

Cena bez zbędnych ceregieli €4500 stała cena.

Mieszkam są w Holandii  na stałe, niestety nie wybieram się w najbliższych miesiącach do PL.

Edytowane przez Rogdar
  • 5 miesięcy później...

Szybkie pytanie - co polecacie zamiast szyny zbiorczej w SR3 Signature? Jakaś inną blaszke, zworki, czy cos innego? Poza gołym przewodem, bo swojego rozbierał nie bede 😉 Będę wdzięczny może za jakieś konkretne produkty/bardziej szczegółowe podpowiedzi 🙂 

dokladnie taki sam kolor 😄 piekne skrzynki 😍 ja z taka konstrukcją jeszcze do czynienia nie mialem, wiec srednio sie orientuje. Zawsze mialem kolumny z pojedynczymi portalami głośnikowymi. Nie chce rozbierac swojego przewodu wiec liczyłem na jakieś gotowce do zakupienia, ale nawet nie wiem czego szukać tak dokładnie.

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące później...
2 godziny temu, puszkin napisał:

IMG_20201115_120251.jpg

Miałem identyczne.  Świetne głośniki 

Ciekawe czy to są te same 🤔

nie nie te same na pewno, bo ja kupiłem z pierwszej ręki w lipcu od konstruktora kolumn który praktycznie trzymał je od nowosci w garażu w kartonach 😉 trafiła mi się perełka. Ale masz racje - fantastyczne brzmienie

8 godzin temu, puszkin napisał:

IMG_20201115_120251.jpg

Miałem identyczne.  Świetne głośniki 

Ciekawe czy to są te same 🤔

a jeszcze powiedz, czy w końcu sprawdzałeś te kolumny przy odsłuchu na Moon 340i ? Gdzies w watku wyczytałem że miałes zamiar..

1 minutę temu, zbigr7 napisał:

Marcouss jak to nie tajemnica ile dałeś za te paczki?

sporo, zostałem nieco oszukany myśląc że są niemalże nowe.. 13600 zł. Ale w sumie absolutnie nie żałuję.

Cena to oczywiście rzecz względna generalnie to teraz chyba chodzą ok 12 tysi za parę. Gdzieś po tyle widziałem na allegro czy olx. Jak będziesz miał chwilę to mógłbyś opisać jak to gra? Szczególnie na basie? Ja mam r3 i to podobno zgoła odmienne granie. Kiedyś przymierzałem się do tych sr3. Ciekawy jestem wrażeń. Chociaż jak przesiadles się z qr3 to będzie pięknie. Mi osobiście qr3 w ogóle nie podeszły. Jak się osluchasz to proszę napisz coś bardzo jestem ciekawy 

mam je od lipca więc już sporo wniosków się wysnuwa 🙂 mi QR3 akurat podeszły, byłem bardzo zadowolony, nie narzekałem na brak basu choć chwilowo było go za mało - mam chyba pomieszczenie które ten bas nieco wsysa..Jak dokręciłem im izolatory Gaia III to bas był jeszcze mniejszy..ale QR3 wspominam bardzo dobrze...

A jeśli chodzi o SR3. Basowo faktycznie jest super, nie lubię ciężkiego grania. Mam pokój 16,2m wiec nie jest do duże pomieszczenie i myślałem, że będzie dudniło ale nic z tych rzeczy, wszystko kulturalnie. Ogółem wszystkie mankamenty QR3 znikły. SR3 prezentują przepiękną barwę, spektakularną prezentację wysokich tonów, jeszcze większą przestrzeń niż w QR3, soczysty bas i ekspresje w graniu. No i przepiękny wygląd 😄 ogólnie myślę, że w odpowiednim pomieszczeniu i przy właściwie dobranej elektronice to może być kolumna doskonała. R3 faktycznie słyszałem że grają inaczej - więcej gęstości w dolnej średnicy i mocno podbity bas, ale za to średnica wycofana i bez tej pięknej barwy. Nie słuchałem ich ale z tego co się orientuję, to SR3 Signature jednak były lepsze...

No właśnie u mnie bas wybitny co lubię natomiast trochę brakuje średnicy jak to zauważyłeś. Czyżbym znowu coś musiałbym zmieniać?😆 A tak serio lubię granie tych r3 tak od dołu wszystko się ciągnie. Dzięki za opis pozdrawiam

18 godzin temu, Marcouss napisał:

a jeszcze powiedz, czy w końcu sprawdzałeś te kolumny przy odsłuchu na Moon 340i ? Gdzies w watku wyczytałem że miałes zamiar..

Niestety nie było mi to dane. Jedynie ufało mi się ich posłuchać z lampą cayin a70 t mk2. Super to brzmiało. 

27 minut temu, zbigr7 napisał:

No właśnie u mnie bas wybitny co lubię natomiast trochę brakuje średnicy jak to zauważyłeś. Czyżbym znowu coś musiałbym zmieniać?😆 A tak serio lubię granie tych r3 tak od dołu wszystko się ciągnie. Dzięki za opis pozdrawiam

jak się podoba to nie ma co dalej szukać tylko się cieszyć 🙂

22 minuty temu, puszkin napisał:

Niestety nie było mi to dane. Jedynie ufało mi się ich posłuchać z lampą cayin a70 t mk2. Super to brzmiało. 

kurcze szkoda, bo mam 250tke i mimo ze znam brzmienie 340tki - to nie pod Audiovectory i ciekaw jestem czy by było dobrze połączenie z tym modelem..

24 minuty temu, Marcouss napisał:

jak się podoba to nie ma co dalej szukać tylko się cieszyć 🙂

kurcze szkoda, bo mam 250tke i mimo ze znam brzmienie 340tki - to nie pod Audiovectory i ciekaw jestem czy by było dobrze połączenie z tym modelem..

Charakter zostanie ale pewnie lepiej je wysteruje 

34 minuty temu, puszkin napisał:

Charakter zostanie ale pewnie lepiej je wysteruje 

ciekaw jestem czy moze byc jeszcze lepiej 😄 a jak tak to o ile 😉 jak cos tu poprawiac to tylko z audiofilskiej pazerności 😄

Firmy dobrze wiedzą jak za niewielkie pieniądze poprawić jakość wyzszyych modeli i skasować za to kwocie. Biznes....

No ale 340 zagra inaczej. Czy lepiej? Trzeba się samemu przekonać.

15 minut temu, puszkin napisał:

Firmy dobrze wiedzą jak za niewielkie pieniądze poprawić jakość wyzszyych modeli i skasować za to kwocie. Biznes....

No ale 340 zagra inaczej. Czy lepiej? Trzeba się samemu przekonać.

o tak , to prawda 🙂 słuchałem 340i ale na innych kolumnach zupełnie.To mocarz, ale nie był az tak barwny jak 250tka wg mnie.. 240i oraz 250i do Audiovectorów pasuje super, ale czy model wyżej? no tak jak piszesz, trzeba by samemu pozyczyc i go posluchac 😉

• 2 tygodnie później...
2 minuty temu, Qaz12 napisał:

Czy miał ktoś możliwość porównać r1 Signature, Avantgarde i Arrete?

ja osobiscie nie, ale znalazlem ciekawa recenzje R1 Signature:

https://www.highfidelity.pl/@main-3594&lang=

Witam

Miałem R3 Signature,R3 Avantgarde i słuchałem R3 Arrete .

Między Signature a Avantgarde naprawdę duża przepaść.

Między Avantgarde a Arrete to Arrete zagrało około 30% lepiej.

To samo będzie z R1

Niestety im wyżej tym lepiej i niestety drożej. 

Moim zdaniem stawiał bym na Avantgarde 

Ale jak jest hajs to Arrette

Signature nie polecam

52 minuty temu, puszkin napisał:

Arrete jest o 100% droższe od signature. Masakra jakaś... czy wymiana przetworników, zwrotnicy i wygłuszenia jest warta 25k ?

No ale podpiął bym do systemy i zrobił test 😉

hehe ja tez choc swoich skrzynek juz nie wymienie nigdy, chyba ze  je odesle na upgrade 😉

Signature ma szmacianą kopułkę i to się drze.

W  Avantgarde i Arrete jet już AMT i to jest słodycz dla uszu 

Kiedyś chciałem upgrade z Avantgarde na Arrete to dopiero ciary mi przeszły , ile bym musiał zapłacić.

Bardziej się opłacało sprzedać Avantgarde i kupić nowe Arrete. 

Oczywiście jeżeli macie możliwość kupić z rozsądnym rabatem

2 minuty temu, Art77 napisał:

Signature ma szmacianą kopułkę i to się drze.

W  Avantgarde i Arrete jet już AMT i to jest słodycz dla uszu 

Kiedyś chciałem upgrade z Avantgarde na Arrete to dopiero ciary mi przeszły , ile bym musiał zapłacić.

Bardziej się opłacało sprzedać Avantgarde i kupić nowe Arrete. 

Oczywiście jeżeli macie możliwość kupić z rozsądnym rabatem

Jeszcze Arrete  ma fajny patent ,a jest to uziemienie kolumny i to też poprawia brzmienie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.