Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 
pytanie do Panów z branży 4HiFi czy takie urządzenie będzie również w polskiej dystrybycji ? czy to tylko niemcy się zbroją:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Jeśli tak to może jakieś szczegóły: od kiedy i za ile u nas.
Pozdrawiam

To będzie taka jakby nowa x40 tka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ukryta Zawartość

54 minuty temu, Marcin Wielgus napisał:

To będzie taka jakby nowa x40 tka

Byłbym ostrożny z tym porównaniem. N25 nie ma napędu CD i nie ma możliwości zainstalowania dysku twardego. A to są dość istotne elementy X40.

Byłbym ostrożny z tym porównaniem. N25 nie ma napędu CD i nie ma możliwości zainstalowania dysku twardego. A to są dość istotne elementy X40.

No tak, czyli taka odchudzona x40 tka

W dniu 21.11.2020 o 19:51, Val de mar napisał:

Witam 

pytanie do Panów z branży 4HiFi czy takie urządzenie będzie również w polskiej dystrybycji ? czy to tylko niemcy się zbroją:)

Ukryta Zawartość

Jeśli tak to może jakieś szczegóły: od kiedy i za ile u nas.

Pozdrawiam

Witamy,

Zbroimy się również. Niemiecki dystrybutor faktycznie wyprzedza fakty. Nie chcieliśmy wrzucać żadnych informacji do momentu potwierdzenia dostępności oraz możliwości pierwszego zamówienia.

Jeszcze w tym tygodniu postaramy się zaprezentować informację w tej sprawie.

Ukryta Zawartość

Producent zamieścił informacje o N25 na swojej stronie WWW:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moja X14 w niedługim czasie powędruje do Syna. Czy możecie doradzić jakieś sensowne nie duże kolumny podstawkowe?

U mnie X14 grała z Klipsh RB-81, ale te są stanowczo za duże i zostają u mnie.

Muszą mieć bass-reflex z przodu bo będą stać na półce w regale. Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi.

Myślałem nad Kefami LS50 (wymiarowo podchodzące), ale to podobno ciężkie do napędzenia głośniki i dodatkowo z bass-reflexem z tyłu, wiec się chyba średnio nadają.

Wielu z Państwa zwróciło uwagę na nowy model. Dostaliśmy również potwierdzenie o dostępności tego modelu (N25). Pierwsza dostawa za około 2 tygodnie. Wszystkie informację będziemy umieszczali na FB. W wypadku jakichkolwiek pytań, jesteśmy do dyspozycji.

• 2 tygodnie później...

Ja jednak nie czaje
787aaf73e48a3de031cde0a31561075d.jpg

To rozumiem bo w zeszłym roku wyłączyli FreeDB ale dlaczego CA X45 łączy się do tej bazy? Już w między czasie była aktualizacja.

Tym bardziej że mam aktywne
49ea55d221b91c94efd088214baa53d7.jpg
Wiec czemu nie dziala odczytywanie tytułów i okładek ?
4hifi pomóżcie coś bo problem od roku już jest

Tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest opisane jak pobrać pełną wersję freedb, którą można wgrać do urządzenia i korzystać z niej lokalnie, bez internetu. Dostępna tam wersja ma datę z kwietnia 2020. Ale musisz uzbroić się w cierpliwość, bo serwer przydziela bardzo wąskie pasmo i pobieranie trwa ok. 4 godzin. Nie sprawdzałem, czy X45 z aktualnym oprogramowaniem potrafi z tego skorzystać, ale starsze wersje nie miały z tym problemu.

Natomiast bazą freedb "zaopiekował się"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Jest tam opisane jak skonfigurować programy komputerowe do korzystania z serwerów gnudb.

Sądzę, że dla informatyków CocktailAudio nie powinno być problemem przeprogramowanie urządzeń tak, żeby korzystały z gnudb.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze jedno. Niemcy udostępnili kompletną wersję freedb z kwietnia 2020 r. FreeDB-complete-20200401.zip tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Jest to znacznie szybszy serwer, pobieranie trwało 44 sekundy.

Ukryta Zawartość

Jak by się ktoś pytał CA X14 bardzo wdzięcznie gra z ELAC Debut 2.0 B6.2. Oczywiście muszą jeszcze trochę popracować, by się "dotrzeć", ale już na początku nie jest źle. Oczywiście, co kto lubi ?

Jeszcze jedno. Niemcy udostępnili kompletną wersję freedb z kwietnia 2020 r. FreeDB-complete-20200401.zip tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Jest to znacznie szybszy serwer, pobieranie trwało 44 sekundy.

Dzięki zainstaluje i powinno być ok.

Mogliby panowie programiści szybciej reagować

Ukryta Zawartość

Pomogło. Zaczytuje utwory z bazy zainteresowanej na HDD ale okładki nadal musze wyszukiwać poprzez google pomimo posiadania licencji gracenote na okładki i na tytuły, choć zawsze tak było .

• 4 tygodnie później...
W dniu 23.11.2020 o 10:05, 4hifi napisał:

Witamy,

Zbroimy się również. Niemiecki dystrybutor faktycznie wyprzedza fakty. Nie chcieliśmy wrzucać żadnych informacji do momentu potwierdzenia dostępności oraz możliwości pierwszego zamówienia.

Jeszcze w tym tygodniu postaramy się zaprezentować informację w tej sprawie.

Już dostępne na aleale, a na forum cisza....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4876251a0b6289cd9388b0d1503b186e.jpg
Nowa aktualizacja aplikacji na iPhone. Na androida również? Pewnie duże usprawnienia wie ktoś jakie ?

Koledzy,

mam drobny error z nowym X14.

Po wyłączeniu pilotem, nie mogę go znowu włączyć. Nie reaguje na pilota, ani na przycisk power na górze obudowy.

Muszę wyłączyć i włączyć pstryczkiem z tyłu, dopiero zadziała z pilota. Niby szczegół, ale mocno wq..wia ?

Poprzedni X14, który jest u Syna działa poprawnie. Można cykać z pilota do bólu i działa za każdym razem.

Zgłaszać to do sklepu gdzie kupiłem, czy bezpośrednio do 4HiFi?

4 godziny temu, piotralski napisał:

Koledzy,

mam drobny error z nowym X14.

Po wyłączeniu pilotem, nie mogę go znowu włączyć. Nie reaguje na pilota, ani na przycisk power na górze obudowy.

Muszę wyłączyć i włączyć pstryczkiem z tyłu, dopiero zadziała z pilota. Niby szczegół, ale mocno wq..wia ?

Poprzedni X14, który jest u Syna działa poprawnie. Można cykać z pilota do bólu i działa za każdym razem.

Zgłaszać to do sklepu gdzie kupiłem, czy bezpośrednio do 4HiFi?

Możesz jeszcze spróbować reset softu. Może pomoże. Pamiętam że kiedyś jak włączyłem możliwość wyczaneia / włączenia przez sieć to też mój X45 też zaczął wariować ale teraz ok

W sensie reset w ustawieniach, czy nadpisanie softu wewnętrznego?

Ja bym najpierw "ustawienia fabryczne" a jak nie pomoże to reinstalacja hardware a jak nie pomoże to 4hifi

Nie nie można , koreańczycy  zabezpieczają przed pewnymi treściami politycznymi .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Czy za pomocą aplikacji odtwarzaczy tej marki można słuchać Radia 357 ?

Tak. PiS pozwala na cocktail audio
7db3b6c40221249c850a7134346e099f.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi