Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W nowym oprogramowaniu nie ma "WebInterface", czyli CA nie jest już serwerem HTML.

W starszych wersjach oprogramowania można było łączyć się z CA przez przeglądarkę internetową. Wystarczyło wpisać w pasku adresu adres IP urządzenia i otwierała się strona WWW z rzeczonym WebInterfacem.

Serwera FTP chyba nie zlikwidowano.

W nowym oprogramowaniu nie ma "WebInterface", czyli CA nie jest już serwerem HTML.
W starszych wersjach oprogramowania można było łączyć się z CA przez przeglądarkę internetową. Wystarczyło wpisać w pasku adresu adres IP urządzenia i otwierała się strona WWW z rzeczonym WebInterfacem.
Serwera FTP chyba nie zlikwidowano.

O to chodziło. Pomylilem HTML z FTP

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • 2 tygodnie później...

Czy ktoś z Was podłączał tv do coctaila kablem HDMI z wyjścia HDMI ARC? U mnie na N25 nie chce zadziałać. W menu INPUT Digital HDMI ARC jest kursywą i blade - jakby nie widział źródła. W tv próbowałem chyba wszystkich ustawień. Nie działa. W drugą stronę działa - jest obraz z N25 na tv i dźwięk z n25 na tv też jest (drugim kablem HDMI). Nie wiem o co chodzi?

Czy ktoś z Was podłączał tv do coctaila kablem HDMI z wyjścia HDMI ARC? U mnie na N25 nie chce zadziałać. W menu INPUT Digital HDMI ARC jest kursywą i blade - jakby nie widział źródła. W tv próbowałem chyba wszystkich ustawień. Nie działa. W drugą stronę działa - jest obraz z N25 na tv i dźwięk z n25 na tv też jest (drugim kablem HDMI). Nie wiem o co chodzi?

Darek ale chodzi ci o to żeby po HDMI wejść sygnałem audio do cocktail audio ?

Nie mam i nie znam N25, teoretyzuję na podstawie instrukcji obsługi.

1.
Według instrukcji, N25 przyjmuje na wejściu HDMI ARC sygnał w formacie PCM (str. 106). Może telewizor wysyła inny format (np. DSD)? W niektórych telewizorach w opcjach jest możliwość wyboru formatu wysyłanego sygnału cyfrowego.

2.
Na obrazku zamieszczonym w instrukcji (kopia ekranu wyświetlacza N25, str. 93) to wejście jest opisane jako eARC (Enhanced Audio Return Channel), czyli o większej przepływności niż ARC. Może potrzebny jest przewód wyższej klasy?

Powtarzam, że to tylko teorie.

PS

Przepraszam za niezręczne pytanie, ale może przez pomyłkę podłączyłeś przewód do wejścia w telewizorze, zamiast do wyjścia?

Edytowane przez Wari

1. Tak, chciałem po HDMI wyjść sygnałem audio do Coctaila.

2. Tak przestawiałem w tv na PCM - też nie gra. Ale wyświetla się ikonka HDMI na tv. Jakby tv reagował.

3. Restartowałem Coctaila parę razy. Podłączałem do wyjścia eHDMI, (do innych też próbowałem) - wszystie są ARC a jedno eARC.

4..Menu  Input w Coctailu -  opcja HDMI eARC cały czas nie jest aktywna.

5. Rozważam możliwość, że kabel za słaby....

6. Podłączyłem optykiem i Bluetoothem.

...a po HDMI nie idzie, Jak żyć?

Ktoś zgłaszał taki problem na niemieckim forum:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tłumacz DeepL lepiej sobie radzi z niemieckim niż Google:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Witam!

Pojawiła się nowa wersja firmware do N25, r1789. Zainstalowałem, na pierwszy rzut oka, nic się nie zmieniło. Baza Cd jest niezmieniona i na swoim miejscu, w Ustawieniach praktycznie też nic się nie zmieniło. Odnoszę wrażenie, że poprawiono Spotify Connect, działa teraz płynniej, a miałem czasami problemy z rozłączaniem, podczas "przeskakiwania" między utworami. Najważniejsze, że aktualizacja nie ma wpływu na szybkość i stabilność działania urządzenia. Dalej jest dobrze i bez zawieszeń. Reszta ewentualnych zmian wyjdzie pewno podczas użytkowania, jakoś nie chce mi się szukać specyfikacji nowego oprogramowania. Czy instalować? Myślę, że tak, u mnie wszystko ok.

• 2 tygodnie później...

Wersję 1789 i jej opis (po niemiecku) można pobrać stąd:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Przede wszystkim usunięto błąd, który mógł spowodować skasowanie całego folderu MyMusic.

Dopisuję: pod tym adresem są też dostępne nowe wersje oprogramowania starych modeli CA: R0076 dla X40, R0149 dla X30 i R0138 dla X12.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Wari
  • 1 miesiąc później...

Witam

Pacjent  x45.

Objawy: umarł prawy kanał , zarówno w wyjściu słuchawkowym jaki i na pre.

Miał ktoś z czymś takim do czynienia ? Gdzie to reanimować??

• 2 tygodnie później...

Witam. Posiadam cocktailaudio N25 zakupiony dwa dni temu i nie mogę sobie poradzić z TIDALEM.

Loguję się tidalem w aplikacji i w urządzeniu i działa wszystko super. Po wyłączeniu urządzenia i po ponownym załączeniu muszę się logować ponownie do tidala. Przepraszam jeśli był taki wątek ale nie znalazłem a nie mogę sobie poradzić z wymienionym problemem i postanowiłem napisać i poprosić o pomoc.

Witam. Posiadam cocktailaudio N25 zakupiony dwa dni temu i nie mogę sobie poradzić z TIDALEM.
Loguję się tidalem w aplikacji i w urządzeniu i działa wszystko super. Po wyłączeniu urządzenia i po ponownym załączeniu muszę się logować ponownie do tidala. Przepraszam jeśli był taki wątek ale nie znalazłem a nie mogę sobie poradzić z wymienionym problemem i postanowiłem napisać i poprosić o pomoc.

Próbowałeś reset do ustawień fabrycznych ? I na nowo konfiguracja ?

Po kilku próbach zauważyłem że po wyłączeniu cocktaila i po ponownym załączeniu tidala bezpośrednio w urządzeniu da się uruchomić a natomiast trzeba się logować w samej apce. 

• 4 miesiące później...

Panowie może ktoś z Was zapragnie wyższego modelu ? Sprzedaje CA X45 i powiem Wam że dopiero Lumin T2 zagrał lepiej ale to inna kasa i wkurza mnie ciągle brak wejść na DAC jak w X45. Szczerze to ciężko o tak bogato wyposażony w WE / WY jak X45

Ukryta Zawartość

Dla kupca będzie piękny gratis ale to już na priv proszę pisać.

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Obniżona cena

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 18.11.2023 o 12:37, Marcin Wielgus napisał:

Panowie może ktoś z Was zapragnie wyższego modelu ? Sprzedaje CA X45 i powiem Wam że dopiero Lumin T2 zagrał lepiej ale to inna kasa i wkurza mnie ciągle brak wejść na DAC jak w X45. Szczerze to ciężko o tak bogato wyposażony w WE / WY jak X45

Ukryta Zawartość

Dla kupca będzie piękny gratis ale to już na priv proszę pisać.

Przyznam się bez bicia, że też pożegnałem swojego CA. Nie to że był zły czy coś, ale przez zupełny przypadek trafiłem na coś lepszego - z mojego punktu widzenia 🙂

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, ro35 napisał:

te koktajle (n25) wypuszczają dźwięk wielokanałowy po hdmi z serwisów streamingowych, np. amazon music?

Używam tylko w stereo 

Witam. Mam problem z kartą wifi do urządzenia cocktailaudio x40 edimax ew-7612uan v2. Nie łączy się z internetem. Zrywa często połączenie. Czy karta jakoś  musi być specjalnie skonfigurowana pod urządzenie czy normalnie w komputarze się ją konfiguruje? Widzę że jest lepsza karta COCKTAILAUDIO-USB-WIFI-2 na waszej stronie. Czy ona podejdzie do x40? Trzeba ją specjalnie konfigurować czy po prostu wpiąć?

• 5 miesięcy później...
  • 1 miesiąc później...
  • 6 miesięcy później...
W dniu 26.03.2023 o 18:51, Dariuszebe napisał:

Temat trochę "kopalniany" ale dopiero dziś przeczytałem.
Najprawdopodobniej to blokada wyjścia z TV (zabezpieczenie przed kopiowaniem).

Ze swojego TV dźwięk wysyłam złączem TOSLINK

Edytowane przez klk
  • 3 miesiące później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi