Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 4.01.2019 o 19:42, Wari napisał:

Dzięki za życzenia i wzajemnie. :)

A jak się sprawuje oprogramowanie w wersji 1376? Na niemieckim forum przedstawiono ją jako "wstępną", a do oficjalnej dystrybucji nie weszła. Nie sprawia problemów? Ja, na wszelki wypadek, nie instalowałem jej.

À propos wnętrza urządzenia: otwierałeś obudowę? Nie obawiasz się utraty gwarancji?

Aktualizacja nie sprawia zadnych problemow ale ja nie uzywam wszystkich jego funkcji . Na plus duzo szybsze dzialanie i plynniejsza grafika . Zadnych zwiech nie mialem. Uzywam spotify, tidal hifi, tuner fm, jukebox a najczesciej slucham swoich plikow z pendrive . Polecam aktualizacje.

Dziękuję za informacje.
Ja też nie wykorzystuję wszystkich możliwości urządzenia. Używam go jedynie jako "szafy grającej", w której przechowuję wszystkie swoje płyty CD, a czasami zdigitalizuję jakąś płytę analogową.

Panowie a szykuje się jakiś nowy soft do X40 bo byłoby super jakby też było lepiej z płynnością działania.

Takie pytanie do X40. Jak słucham tidal master to mam na wyswietlaczy MQA 48K 2Ch 24B czybto oznacza że mój staruszek odtwarza to co pisze ? Tj tidala MQA? Mam soft X40-Ca-1.0.0.r0073

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ponad rok temu administrator niemieckiego forum pisał, że X40 jest za słaby sprzętowo do MQA:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ale ten sam administrator w wątku poświęconym X45 pisał, że plików WAV nie można "tagować", podczas gdy mój X45 nie ma z tym żadnych problemów.

Więc w sprawie MQA na X40 na dwoje babka wróżyła. ;)
Może branża odpowie konkretniej?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
W dniu 4.01.2019 o 19:19, KrzysztofPL napisał:

Witam kupiłem do testów nowego z salonu Cocktail Audio X45  , właśnie wgrałem najnowsze testowe oprogramowanie R 1376 . Urządzenie  działa znacznie szybciej od poprzedniej wersji , w końcu regulacja  jasności wyświetlacza działa ( w poprzedniej testowej R1203 nie działała). (...)

Poprawiono także wyłączanie ekranu przyciskiem Clock na pilocie. W poprzednich wersjach oprogramowania "wyłączenie" ekranu powodowało jedynie zaprzestanie wyświetlania na nim informacji, ale podświetlenie nadal działało. W nocy ten z pozoru czarny ekran po prostu świecił. Teraz włączenie trybu "Display (LCD) OFF" wyłącza także podświetlenie.

• 2 tygodnie później...

Witam serdecznie , zdecydowałem się sprzedać nowo zakupiony w salonie z 2 letnią gwarancją  odtwarzacz Cocktail Audio X45 z racji iż w końcu  kupuję odtwarzacz  , którego szukałem zza granicą od niespełna 2 lat ( oczywiście znacznie droższy )   . Jeśli ktoś były zainteresowany zakupem półtoramiesięcznego  srebrnego w stanie sklepowym  Cocktail X45 to proszę na PW . Cena bardzo atrakcyjna , na prawdę warto  .

Co do aktualizacji 1376 , działa prawidłowo, nie zauważyłem żadnych problemów, błędów, zawieszeń . Polecam wykonać tę aktualizację . 

Edytowane przez KrzysztofPL
2 godziny temu, fxx napisał:

Miała być nowa wersja MusicX na koniec stycznia. Ta która jest wiesza się tak że nie da się jej używać.

No to grzecznie czekamy 

CocktailAudio wprowadza nowy produkt: HA500H.
Według automatycznego tłumacza z języka niemieckiego jest to "hybrydowy wzmacniacz słuchawkowy, konwerter cyfrowo-analogowy, przedwzmacniacz i asynchroniczny przetwornik cyfrowo-analogowy USB".
"Hybrydowy" oznacza w tym przypadku lampowo-półprzewodnikowy.

Podobno urządzenie zostało zaprezentowane podczas "Dni HiFI" w Hamburgu.

Źródło informacji:

Ukryta Zawartość

W Niemczech będzie można to kupić pod koniec maja za 2199,00 €:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Wari
Poprawiłem link.

Niestety dostaliśmy od producenta informację iż nowa aplikacja sterująca z przyczyn niezależnych od producenta będzie miała opóźnienie. Winą obarczają developera piszącego soft. Jednocześnie dostaliśmy obietnice - iż nowy soft będzie szybki, stabilny i intuicyjny. 

Co do HA500H - testowe urządzenia zostaną do nas dostarczone już w tym tygodniu :) 

Będziemy informować tutaj oraz w mediach społecznościowych. 

Godzinę temu, 4hifi napisał:

Niestety dostaliśmy od producenta informację iż nowa aplikacja sterująca z przyczyn niezależnych od producenta będzie miała opóźnienie. Winą obarczają developera piszącego soft. Jednocześnie dostaliśmy obietnice - iż nowy soft będzie szybki, stabilny i intuicyjny. 

Co do HA500H - testowe urządzenia zostaną do nas dostarczone już w tym tygodniu :) 

A czy coś wiadomo o nowym firmware do X40? Z informacji na forum wnioskuję że do X45 już wyszedł i poprawił / przyspieszył działanie a do X40 na razie cisza. Do tej pory chyba równolegle wypuszczali update. 

Witam.

Pomyślałem, że sprzedam mojego starego Advance Acoustic  Map 105 i MCD 204 i kupię sobie i rodzinie Cocktailaudio X35. Mam zatem pytanie do użytkowników. Czy można powiedzieć o brzmieniu wzmacniacza w X35, że jest poprawne i można go śmiało wykorzystywać np w duecie z KEF Q550 (czy z jakimkolwiek innym głośnikiem)  jako samodzielny zestaw ? Wielu sprzedawców straszy, że lepiej sobie zostawić wzmacniacz, bo ten w X30 czy X35  "nie gra". Po samej chęci zakupu X35, widać, że żaden ze mnie audiofil. Po prostu mam już dosyć kabli i tej całej zabawy z płytami CD, które układam po tym jak rodzinka robi odsłuchy i zapomina o tym aby płyty wróciły na własne miejsce. 

Chcę się tylko dowiedzieć, czy ten wzmacniacz z X35 zagra porównywalnie z moim starym MAP 105 lub jakimkolwiek innym tej niskiej półki. Proszę o wrażenia użytkowników X35.

Serdecznie pozdrawiam i dziękuję.

• 2 tygodnie później...

Cześć

Są gdzieś na forum albo w necie dobre recenzje X35? Tę tylko znalazłem ale jakoś mnie nie przekonała. 

Ukryta Zawartość

dzięki.

Ukryta Zawartość

Witam!

Mam już trochę czasu x10 z ostatnim oprogramowaniem 1805. Ale wymieniłem dysk na większy (maksymalny), wgrałem bazę FreeDB około 1G i nastąpiła następująca  usterka  -  po wyłączeniu za 1-2 min, urządzenie samo się włącza i oczekuje na dalsze dyspozycje, reszta działa normalnie. Muszę wyłączać wyłącznikiem z tyłu.

Jak temu zaradzić?

Witam!

Jakie są różnice brzmieniowe między x-50D  a  x-50 PRO?

Czy zmiana kabli zasilających jest istotna dla dźwięku z 50D? Niestety nie miałem czasu sprawdzić tego osobiście.

Czy ktoś robił mody np zasilania w tym streamerze?

Czy zapętlanie krótkich traków z serwisów streamingowych da się jakoś usunąć? Poza wyłączeniem gapless. Zapętlają mi się tracki poniżej 17-18s - wiem, że tak krótkie są rzadkością, ale wywala mi się w ten sposób kilka bardzo ładnych albumów.

Edytowane przez absinth3

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

W dniu 4.02.2019 o 12:52, 4hifi napisał:

minął miesiąc i nic dalej nie wiadomo odnośnie apki sterującej?

W dniu 3.03.2019 o 18:32, absinth3 napisał:

Witam!

Jakie są różnice brzmieniowe między x-50D  a  x-50 PRO?

Czy zmiana kabli zasilających jest istotna dla dźwięku z 50D? Niestety nie miałem czasu sprawdzić tego osobiście

Nie wiem jak z x50 ale ja w swoim x40 dałem lepszy kabel na zasilanie - no bez szaleństw ale od tego co na wyposażeniu zdecydowanie solidniejszy. Nie ma jakiejś oszałamiającej zmiany wg mnie poprawiły się niskie tony.

O modach zasilania nie słyszałem ale X40 i i na pewno x50 ma rozdzielone tory zasilania tj cyfrowy i analogowy który jest na fajnym toroidzie więc jest tam nieźle. Nie wiem czy jest sens grzebać. 

Czy zawiesza ci się czasem x50 ? Ciekaw jestem czy lepiej dopracowali soft. X50pro to już majątek kosztuje nie wiem czy warto taką kasę ..?

2 godziny temu, fxx napisał:

minął miesiąc i nic dalej nie wiadomo odnośnie apki sterującej?

I do x40 dalej nie ma nowego firmware :(

Tak, zawieszał się- niezbyt uciążliwe, ale jednak. W X50 nie ma toroida, to- zdaje się- impulsówka, zresztą w 50PRO też, tylko zaekranowana (jeśli się mylę - proszę sprostować)-  w sieci jest ledwie kilka zdjęć wnętrza X50, więcej PRO. Wrażliwości na kable nie sprawdziłem- NIESTETY.

Ale czeka mnie druga runda w kwietniu (powody logistyczne). No i małe porównanie z wersją PRO :)

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Napisz jak porównania wypadły bo mało informacji a cena .... Wow powala na łopatki za PRO. Nie wiem czy warto.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 tygodnie później...

Jest już nowa oficjalna wersja oprogramowania do X45 (1436). Na razie do pobrania z niemieckiego forum i  z niemieckim opisem zmian (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Wkrótce powinna być dostępna również jako aktualizacja online.

Z pobieżnego przeglądu niemieckiego PDFa wynika, że zawarto w tej wersji zmiany wprowadzone w wersji testowej (1376) i dodano sporo innych.

Nie chce mi się "przegryzać" przez niemiecki tekst, poczekam na angielski, ale wpadło mi w oko coś o serwisach internetowych "HighResAudio".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Wari
Literówka

Producent ma w planach wydanie nowego oprogramowani układowego nie tylko do X45 ale również do pozostałych modeli (X35,x14,x50D,X45PRO,X50PRO, N15D) w tym i następnym tygodniu. 

Lista zmian zostanie opublikowana niebawem na naszej stronie. 

Zachęcamy do poczekania z aktualizacją na oficjalną premię softu. 

Do jutra powinny zostać skończone pełne testy wspomnianego R1436 dla X45 o czym na pewno poinformujemy. 

Faktycznie - zostaną również zaimplementowane nowe serwisy streamingowe, takie jak HighResAudio czy tez Amazon Music. 

Wg, naszych informacji w pierwszej kolejności zostaną wydane aktualizacje dla najnowszych modeli. 

Do X40 dostępna jest aktualizacja z października 2018 roku o numerze : 0073

Godzinę temu, 4hifi napisał:

Producent ma w planach wydanie nowego oprogramowani układowego nie tylko do X45 ale również do pozostałych modeli (X35,x14,x50D,X45PRO,X50PRO, N15D) w tym i następnym tygodniu. 

Lista zmian zostanie opublikowana niebawem na naszej stronie. 

(...)

Z całym szacunkiem, ale takie deklaracje były już składane co najmniej 3 razy. :)

20.04.2017 r.: "Szczegółowa lista zmian i poprawek będzie dostępna na naszej stronie. ca.4hifi.pl" (

Ukryta Zawartość

14.05.2018 r.: "Niebawem na naszej stronie zmienimy ustawienie - z każdym softem będzie publikować wprowadzone zmiany (

Ukryta Zawartość

05.09.2918 r.: "Pełna lista zmian oraz poprawek będzie dostępna niebawem na naszej stronie oraz FB." (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) - to akurat dotyczy MusicX, ale też skończyło się na zapowiedzi, przynajmniej jeśli chodzi o stronę WWW.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

35 minut temu, Wari napisał:

Z całym szacunkiem, ale takie deklaracje były już składane co najmniej 3 razy. ?

20.04.2017 r.: "Szczegółowa lista zmian i poprawek będzie dostępna na naszej stronie. ca.4hifi.pl" (

Ukryta Zawartość

14.05.2018 r.: "Niebawem na naszej stronie zmienimy ustawienie - z każdym softem będzie publikować wprowadzone zmiany (

Ukryta Zawartość

05.09.2918 r.: "Pełna lista zmian oraz poprawek będzie dostępna niebawem na naszej stronie oraz FB." (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) - to akurat dotyczy MusicX, ale też skończyło się na zapowiedzi, przynajmniej jeśli chodzi o stronę WWW.

Sprawdzimy co tam nakombinowali nasi informatycy, że takie dane się kompletnie nie wyświetlają. 

Jesteśmy też w czasie modyfikacji witryny - co skutecznie ma pomóc w odnalezieniu się użytkowników. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi