Skocz do zawartości
IGNORED

Który Amplituner Stereo wybrać

Kopciu1

Rekomendowane odpowiedzi

Podłączałem na przykład pod Rotela RA-1520, Denona PMA1500EA i inne podobne cenowo wzmacniacze kilka różnych źródeł ( Rotel RCD-991, RCD-971, tańsze odtwarzacze Marantza, DVD Denona 3910, oraz ....jakiś tani za 5 zł odtwarzacz Manta) i nie powiedziałbym aby w przypadku budżetowych konstrukcji źródło miało aż tak znaczący wpływ na charakter całego zestawu.

Dla mnie to kolumny i wzmacniacz napędzają system.

No chyba że mam nierozpoznaną, wrodzoną głuchotę :-)

A tu sie akurat zgodzisz z Kolega ,zoznice pomiedzy zmienanymi i zrodlami beda niewielkie . Co innego jezeli zmieniamy zrodlami w drogich przemyslanych zakupowo systemach ,tu moze okazac sie ze dopelnieniem calls in jest wlascicieli odpowiednie zrodlo

RCD-991, RCD-971, tańsze odtwarzacze Marantza, DVD Denona 3910, oraz ....jakiś tani za 5 zł odtwarzacz Manta) i nie powiedziałbym aby w przypadku budżetowych konstrukcji źródło miało aż tak znaczący wpływ na charakter całego zestawu.

Dla mnie to kolumny i wzmacniacz napędzają system.

No chyba że mam nierozpoznaną, wrodzoną głuchotę :-)

Tego nie twierdze, Ale czy przy Mancie nie słyszałeś różnicy do wspomnianego Rotela?

Dla przykładu dwa proste DACi Cambridge 100 i Musical Fidelity V-dac. Grają tak odmiennie że myślę na nisko budżetowym systemie słychać różnice.

Wiem że są spory o różnice brzmienia systemu przy wymianie kabli, ale źródła to jeszcze nie słyszałem.

Chyba że to akurat był dobry model Manty. Bo takie założenie też jest realne.

Z tą Mantą to była niezła jazda, nie powiem, bo spodziewałem się padaki i wielkiej wręcz totalnej porażki, a tu oczywiście odstawał od pozostałych, szczególnie od odtwarzaczy CD, ale jak na 5 złotych grał naprawdę bardzo, a to bardzo poprawnie. Normalnie Best Buy :-)

Może to była zasługa wzmacniacza i kolumn? :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Generalnie ta biedna Manta zmiotła osławionego Samsunga, modelu nie pamiętam, ale wszędzie o nim było w zachwytach.

Wow a patrzcie na to jaki potężny sprzęt, takie coś mi się marzy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zestaw oferuje moc 3500 W P.M.P.O. na każdy głośnik (7000 W P.M.P.O. sumarycznie)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Wzmacniacze Onkyo? One są naprawdę średniej jakości. Bardzo słaba wydajność prądowa przekłada się na słabą dynamikę (są nijakie) i wyostrzone górne pasmo zlewające się z podbita średnicą.

W przypadku Onkyo TX 8150 pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. Wydajność wystarczająca do bez problemowego napędzenia dużych podłogówek w ponad 45m2 pokoju. Znakomita dynamika, mocny kontrolowany bas, znakomite średnie i wysokie tony. Nic się nie zlewa, nie dudni, czyste i naturalne brzmienie. Do średniego mieszkania wystarczy aż nadto. Polecam wypróbować :)

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

Wydajność wystarczająca do bez problemowego napędzenia dużych podłogówek w ponad 45m2 pokoju. Znakomita dynamika, mocny kontrolowany bas, znakomite średnie i wysokie tony. Nic się nie zlewa, nie dudni, czyste i naturalne brzmienie.

Nie odpowiedziałeś na pytanie o to, z jakimi sprzętami porównywałeś, a jedynie powtarzasz słowo w słowo swoje zachwyty używając słów adekwatnych do sprzętu hi-end. Praktycznie z żadnym z powyższych określeń nie mogę się zgodzić - niektóre są w 100% nietrafne wg mnie (o bezproblemowym napędzeniu podłogówek pisaliśmy na poprzedniej stronie - ani trochę się do tego nie odniosłeś, tylko powtarzasz w kółko to samo, ponadto nic się nie zlewa? Sittek trafnie opisał o zlewającej się średnicy, ja bym dodał do tego wyższy bas, jednak ponownie - pytanie z czym porównywałeś, że dla Ciebie gra to znakomicie), a inne tylko częściowo - bo nie licząc pogrubień (wynikających z uwypuklenia średnicy) i chropowatości w górze, to brzmienie rzeczywiście można określić jako w miarę naturalne.

Tak czy inaczej, życzę kolejnych radości ze słuchania, bo jest to niezły sprzęt, a po prostu wg mojej oceny nieadekwatne są względem niego opisy o aż tak znakomitych aspektach jego brzmienia. Mi osobiście najbardziej przeszkadzałaby w nim jakość wbudowanych odtwarzaczy - tym samym określam się po tej stronie barykady, dla której źródło ma wielkie znaczenie również w tej klasie sprzętu. Wcześniej w rozmowie wyszło, że inaczej to wygląda w przypadku bardziej budżetowych urządzeń, na przykładzie amplitunera wielokanałowego z tego przedziału cenowego co omawiane amplitunery stereo.

Reklamują te manty na TVP 2 w voice od Poland czy cis takiego. Na pewno nie źle się sprzedają.

Kwasior21 ten marantz nie ma tyle watow. Zobacz na jego pobór z tyłu urządzenia. Będzie miał pewnie w okolicach 20 może 25. Co nie zmienia faktu że małe podłogowki z nim zagrają. Chodź raczej nie neutralne i nie liniowe.

Pozdrawiam

Black friday / tniemy ceny

W przypadku Onkyo TX 8150 pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. Wydajność wystarczająca do bez problemowego napędzenia dużych podłogówek w ponad 45m2 pokoju. Znakomita dynamika, mocny kontrolowany bas, znakomite średnie i wysokie tony. Nic się nie zlewa, nie dudni, czyste i naturalne brzmienie. Do średniego mieszkania wystarczy aż nadto. Polecam wypróbować :)

Niestety nie masz większego osłuchania ale cieszę się, że ci odpowiada, to chyba powinno być najważniejsze. Jednakże jeśli dane będzie ci odsłuchać tych samych kolumn z naprawdę wydajnym prądowo wzmacniaczem stereo na 100% przekonasz się jak bardo względne są nasze wrażenia z odsłuchów. Ten Onkyo niestety, jak dla mnie, jest zwyczajnie przeciętny i mało dynamiczny. Podawane waty nijak mają się do prezentowanych możliwości wzmacniaczy oferujących choćby 2x40W.

Misiu, Ty znowu swoje. Nie wiem jak z Tobą dyskutować, więc wyjaśnię po raz ostatni. Dyskutujemy o stereofonicznym amplitunerze z funkcjami sieciowymi w cenie lekko powyżej 2000 zł w dziale START. Wi-fi, bluetooth, sterowanie smartfonem/ ipadem, dac,dab,radio internetowe, deezer,regulowane wejścia cyfrowe( i analogowe),usb to funkcje których potrzebowałem i Onkyo TX 8150 spełniał w ...150 % moje wymagania dotyczące funkcjonalności, więc zamówiłem go z możliwością ustawowego zwrotu - miałem pewne obawy, że sobie nie poradzi w > 45 m2 z Polk Audio RTiA7 i muzyką której słucham - raczej klasyka rocka 70-90, punk rock, r&r, pop 70-90. Poleciały : Pioruny, Skorpiony, Floydzi, Ramonsi, Zeppelini, Elvis, Abby, Bee Geesi - Onkyo miło mnie zaskoczył. Brzmiał pewnie i bardzo realistycznie... na koniec moja faworytka Natalia Sikora - ostateczny test. Znakomicie - jak na żywo. Nie musiałem nic zmieniać i wymieniać.

Dla takiego starszego , przeciętnego miłośnika muzyki jak ja - który na "paru" koncertach już był i jeszcze ( mam nadzieję) będzie , "trochę" czasu, na słuchaniu muzyki spędził i z budżetem takim , a nie innym - wystarczy. Jestem w 100% rozanielony. Pozdrawiam :)

Misiu, Ty znowu swoje. Nie wiem jak z Tobą dyskutować, więc wyjaśnię po raz ostatni.

Ależ Ty niczego nie wyjaśniasz prócz tego, iż jako nieosłuchanemu, spodobał Ci się pierwszy sprzęt tego typu na który trafiłeś, i nie masz żadnego porównania, co jest oczywiste po Twoich opisach o czyściutkim brzmieniu, bez zlewania się, ze znakomitym basem i sopranem - to określenia totalnie nieadekwatne do brzmienia Onkyo, na tle innych wzmacniaczy. Yamahę mógłbym tak określić, bo gra naprawdę czysto, precyzyjnie i gładko, ale nie Onkyo, które jest co najwyżej przyzwoite - i ta przyzwoitość może okazać się akceptowalna. :) Ale przemiło przeczytać, że potrafi również wprowadzić w rozanielenie! To naprawdę miłe! Pozdrawiam! :)

Misiu i Sittek macie rację. Inni też, ale gdzie się podział autor tematu ? My się tutaj produkujemy, a On nic. Cicho sza, jak makiem zasiał. Nieładnie ;)

Misiu, Ty znowu swoje.

Misiu zrozumiał : co by nie pisać jesteś faktycznie zadowolony z zakupu :-)

również pozdrawiam i życzę ciągłego banana w trakcie odsłuchów.

Misiu i Sittek macie rację. Inni też, ale gdzie się podział autor tematu ? My się tutaj produkujemy, a On nic. Cicho sza, jak makiem zasiał. Nieładnie ;)

Może szczenkę zbiera z podłogi,po odpaleniu sprzętu ;)

Przy okazji fajnie cena spadła tego Onkyo TX8150

Przy okazji fajnie cena spadła tego Onkyo TX8150

Zgadza się od soboty jest nowa cena :)

Zapraszam po ceny.

Pewnie to przygotowanie pod wejście modelu: Onkto RN855

Nie tyle wejście co zastąpienie :)

teraz moda na takie małe wynalazki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.