Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie przewody głośnikowe do Dali zensor 7

RysiuMarcin

Rekomendowane odpowiedzi

Ja do swoich kolumn kupilem normalny, miedziany kabel glosnikowy o przekroju 2.5mm2 i sprawdza sie swietnie.

Poniewaz sprzet mam ustawiony blizej lewej kolumny, to potrzebowalem 2 x 5m i ta dlugosc w niczym nie przeszkadza. podpinalem kiedys z kolega na probe Chord Epic Twin i powiem szczerze, ze ani ja ani moj kolega nie zauwazylismy roznic. Po tej calej akcji kolega zdecydowal sie sprzedac te kable i kupic podobne do moich, bo stwierdzil, ze nie bedzie tyle pieniedzy na podlodze trzymal.

Pozdrawiam.

Ja miałem jakieś taśmy belkina było ok, później miedziane na metry też ok. w między czasie wypożyczone qed i olbachy i inne podobne do 400zł za kabel.

teraz mam procab ls25 na metry i jest chyba najbardziej ok :-)

na pewno odpuść banany i jakieś inne złoto bo moim zdaniem przy takim sprzęcie to nie ma sensu, nawet nie wiem czy przy innym jest...

Jest spory wybór w sklepach kabli głośnikowych.. około 10zł za metr.. można nawet kolor sobie dopasować.. jak koledzy radzą do większych kolumn przekrój 2,5mm jest ok..

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Jeśli chodzi o głośnikowe to różnice w brzmieniu są marginalne. O ile zestaw nie przegina Ci w którąś stronę to nie będzie miało to większego znaczenia. Byle nie kupować dziadostwa za kilka zł z MM. Jak chcesz władować trochę kasy w kable to zdecydowanie interkonekty.

Więcej wpływają IMHO głośnikowe, a z pomocą IC można delikatnie dopasować szczegóły barwy.

Polecam kable solid, ale tylko przy braku analityczności, blasku i otwarcia dźwięku.

Pomagają też czasem na ostrość dźwięku i agresywność ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Ja ogólnie mam ''Cable Talk 3'' głosnikowe przewody zarobione z jakimis bananami nie wiem jakiej firmy, odkupilem je od znajomego wyższej półki kosmitą muzycznym ode mnie.

Dzisiaj porównywałem z przewodem Kimber jakiś taki pleciony warkocz. Kimber przy moim nie miał dynamiki był jakiś zamulony jak 100 letni staw. Talk 3 jasno grał górę dobrze dynamicznie bas był dynamiczny kontrolowany .

Możesz sobie też sprawdzić bezpieczny melodika MDC 2250.

To stosunkowo nie drogi kabel o dobrym brzmieniu.

Zostałeś zasypany propozycjami. Różnice słyszysz.

Co teraz?

Jest spory wybór w sklepach kabli głośnikowych.. około 10zł za metr.. można nawet kolor sobie dopasować.. jak koledzy radzą do większych kolumn przekrój 2,5mm jest ok..

Dobrze prawisz. Trzeba tyko dopisać, że żyła powinna być wykonana z materiału, który dobrze przewodzi prąd. Najpopularniejszy rodzaj przewodnika, czyli miedź beztlenowa i Dali nie będą narzekać ;)

No tak.. miedź beztlenowa jest bdb.. kwota oczywiście przykładowa bo jak ktoś ma budżet.. to i 2 lub 3 dychy za metr może wydać..:)

Melodika jest ok..

Ja ogólnie mam ''Cable Talk 3'' głosnikowe przewody zarobione z jakimis bananami nie wiem jakiej firmy, odkupilem je od znajomego wyższej półki kosmitą muzycznym ode mnie.

Dzisiaj porównywałem z przewodem Kimber jakiś taki pleciony warkocz. Kimber przy moim nie miał dynamiki był jakiś zamulony jak 100 letni staw. Talk 3 jasno grał górę dobrze dynamicznie bas był dynamiczny kontrolowany

Takie wnioski to niezła łamigłówka..;)

..bo w opisach wielu osób te same kable.. zazwyczaj robią odwrotnie..

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Melodika jest ok..

Oczywista oczywistość. Wystarczy, że solidnie wykonany i luzik. Dobrze zrealizowany album z ulubioną muzyką i można koić uszy. Bardzo istotne, żeby nie myśleć o tym, że to nie są kable za setki, czy tysiące złotyszy!

Ale wielu właśnie często absurdalnie drogimi zakupami - kablowymi też -

poprawia sobie samopoczucie; zapłaciłem tyle - to musi być wzorcowy dźwięk !.

Pół biedy, jak rozróżniają kable dźwiękowo, ale jeśli należą do grupy 33 %

tych, co różnic nie zauważają, to jak to określić ?

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

• 1 miesiąc później...

Do Dali zostanie podpięty 3 metrowy przewód Cable Talk 3.1 przy moim Pioneer A 757 który przymula z basem i rozlewa go Cable Talk 3.1 będzie trzymał w ryzach i da czystość barwie.

Będzie trzymał, albo i nie. Da tę wymarzoną czystość, albo i nie da.

Pełną czystość barwy i trzymanie w ryzach basu da tylko wiązka kabla solid.

Ale trzeba przedtem posłuchać 3.1 i ocenić, porównując ze słuchawkami.

Powodzenia. R.

A ja poszedłbym do sklepu muzycznego, kupił porządne przewody estradowe 2,5 mm2 i cieszyłbym się dobrym dźwiękiem, ale bez audiofilskiej akcyzy ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.