Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner Marantz NR 1506 vs OnkyoTX-8150

Tomyboy

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Mam mały dylemat. Stoję przed wyborem zakupu amplitunera AV Marantz NR1506 a Onkyo TX-8150 do kolumn Audio Pylon Pearl Monitor. Dlaczego amplituner choć posłuży mi głównie do odbioru muzyki? Chciałem mieć wzmacniacz,odtwarzacz,radio sieciowe w jednym .,Nie wykluczam w przyszłości użycia go w systemie kina domowego. Wcześniej używałem zestawu elementów technics A clasa ale po przeszło 20 latach zaczął wykazywać oznaki zmęczenia :( Chciałbym uzyskać przestrzenny dźwięk, ale nie mam możliwości odsłuchu sprzętu przed jego zakupem w miejscu , w którym się znajduję.Oba sprzęty występują w podobnej ofercie cenowej. Doradźcie proszę

Dzień dobry.

Jeśli zależy Ci przede wszystkim na uzyskaniu możliwie najlepszej jakości dźwięku, zdecydowanie namawiam na zakup amplitunera stereofonicznego. Onkyo TX-8150 zagra po prostu lepiej niż amplituner kina domowego. Decyzja natomiast należy do Cienie i moim zdaniem jest związana z ewentualną opcją rozbudowania zestawu do konfiguracji kina domowego.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jeśli zależy Ci przede wszystkim na uzyskaniu możliwie najlepszej jakości dźwięku, zdecydowanie namawiam na zakup amplitunera stereofonicznego. Onkyo TX-8150 zagra po prostu lepiej niż amplituner kina domowego.

A jak w stosunku do Marantza SR 5010?

Tamboy, zdecydowanie onkyo. Ten marantz jest ok do kina ale stereo na nim to przeciętne.

C-k jesteś już dojrzałym użytkownikiem jak widzę. Nadal porównanie 8150 do sr5010 nie ma sensu to urządzenia do innych celów onkyo lepiej zagra w stereo. 5010 gra na poziomie pm5005 co także nie oznacza że źle.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.