Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny dla Accuphase 206

Adam_64494

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadałem przez około 20 lat zestaw Rotel 930 wzmacniacz i CD. Do tego B&W 601. Okablowanie Monster Cable. Przyszedł czas na zmianę. Udało mi się zakupić w bardzo dobrym stanie wzmacniacz Accuphase 206. Do tego mam CD Rotel 991 AE. Podpiąłem to pod B&W DM2 taki Vintige ale również w bardzo dobrym stanie. W stosunku do poprzedniego zestawu, to niebo a ziemia. Ale ja mówią apetyt rośnie w miarę jedzenia. Rozglądam się za kolumnami Pokój ma około 30 m2 z lekko ściętym dachem. Nie chciałbym przesadzić brałem pod uwagę KEF Reference 203, coś ze starych B&W (sentyment został) n.p. monitory 805 z pierwszego wydania. Może podsuniecie mi jakieś pomysły. Ciężko będzie posłuchać jak to będzie grało z moim zestawem przed zakupem. Polegam na waszym doświadczeniu.

https://www.audiostereo.pl/topic/130131-jakie-kolumny-dla-accuphase-206/

U mojej żony sprawdziły się T+A Criterion 160 TMR. To bardzo dobra linia transmisyjna - nie burczybas. Nie ma problemów z ustawieniem. Jedna uwaga - zawieszenia przetworników basowych MUSZĄ być z pianki. Wymiana na gumowe niszczy ich brzmienie.

Ciekawa propozycja. Wielkie i ciężkie. Wyglądają potężnie. Niestety przebywam teraz w Holandii, tutaj ta niemiecka marka prawie się nie pojawia. Muszę coś znaleźć tak żeby przed zakupem posłuchać chociaż na sprzęcie sprzedawcy.

Ciekawa propozycja. Wielkie i ciężkie. Wyglądają potężnie. Niestety przebywam teraz w Holandii, tutaj ta niemiecka marka prawie się nie pojawia. Muszę coś znaleźć tak żeby przed zakupem posłuchać chociaż na sprzęcie sprzedawcy.

Są na audiomarkt.de za 900 euro. Sprzedawca mieszka koło Stuttgartu. Warto się przejechać. Zakup na długie lata.

W Hollandi ma facet Kef reference 4 za 1200 euro urwij 100 I bedzie duze okazja poterzne kolumny po trafią postawic scianę dziwieku. Byly to flagowy model nstepca to 207 I obecne 5. Tylko 6 razy drozsze. Jezeli lubisz windage poszukaj klipsch lascalapro to nastepny legendary w Hollandi dobra cena jest 1300-1500 Eur. Nowy model wealth nie jest tak udany a koszt use 8000 Eur.

Moze B&W 802 Matrix S3?

p.s na Marktplaats wklej sobie to w wyszukiwarke:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zeby wyfiltrowac 'szrot' typu telewizory, projektory, kina domowe itp. Czasami mozna wyrwac okazje, niektorzy daja ogloszenia kolumn miedzy sprzet estradowy pod "Muziek en Instrumenten - Speakers".

Pytaj zawsze o real foto bo tam jest masa szrotu tak jak u nas na Allegro i maja manie na punkcie przemalowywania kolumn zeby pasowaly do wystroju wnetrza.

T + A / Criterion T160 w rozsądnej cenie - 500 EUR

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Dziękuję za pomysły. Wszystko przeanalizowałem, będę próbował złowić KEF reference four. Jest para na marktplaats na razie 1000,- ale jest kilku zainteresowanych. Klipsch za bardzo vintage, nie wiem jak grają, ale nie podobają mi się wizualnie. Te 802 też ciekawa propozycja są też za 1000,- w dobrym stanie. Niemców sobie daruję, trochę daleko no i ze szprechaniem problem.

No właśnie zakupiłem. KEF Reference Four. Za 1350,- cena poszła do góry, ale stan podobno idealny. W sobotę jadę po odbiór. Niestety posłucham dopiero za trzy tygodnie jak zjadę do Polski.

Dam znać jak się sprawują.

To strzal w 10 ja mialem propozycje za1200 Czarne napisz priv to powiem Ci czy to te. Nowe okolo35000 zl tą series znam znakomicie graja ze wzmacniaczami zqpraszam 1000zl. A przy dobrej electronic equipment potrafia stworzyc sciana dziewku. Kolumny masz na lata UWAGA w Polsce cena 8000-9000 zl. Pozdrawiam

Ogólnie seria Reference wybitny male za lama nie for my przy models 203 I 205

Przestałem licytować na 1070. Zadzwoniłem do faceta, ale uparł się na 1400,- Zszedł na 1350,- no i się zgodziłem. Mam nadzieję że pokażą co potrafią. Jest coś na co powinienem zwrócić uwagę jak będę odbierał?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.