Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AVR-3313 - wciaz dobry zakup?

Rookie

Rekomendowane odpowiedzi

W ramach ewolucji mojego systemu ze stereo do kd, namierzylem powyzszy model.

Ze specyfikacji wynika, ze ten model ma praktycznie wszystkie funkcje, ktorych mozna pragnac oczywiscie bez 4K.

Za to problemem ponoc jest soft, aplikacja iOS ktora sie zawiesza, brak aktualizacji firmware itd. Krotko mowiac, aspekt "smart" jest zabugowany. Dla mnie potencjalnie najwazniejsze jest stabilne dzialanie airplay oraz mozliwosc latwego streamowania zawartosci z NAS.

Napiszcie prosze jakie sa Wasze doswiadczenia i czy ten model warto jeszcze brac pod uwage u progu roku 2017.

https://www.audiostereo.pl/topic/130189-denon-avr-3313-wciaz-dobry-zakup/

Ja urzytkuję x4000 to chyba był następny nowszy model.W moin nie ma airplay.Stremowanie z dysku NAS jest trochę problematyczne.Niby działa ale:

W niektórych katalogach muzycznych mimo iż otagowane są prawidłowo odczytuje alfabetycznie a nie w kolejności utworów.Dodatkowo potrafi zdublować lub potroić utwory w katalogu mimo iż jeszcze wczoraj działało ok.Oczywiście odtwarza po 2,3 razy(masakra).Katalogi oglądane pod windows są ok.Dzieje się to zarówno przy sterowaniu z pilota jak i z aplikacji.Denon potrafi się zawiesić i ratuje tylko wyjęcie z zasilania.Stereo nie jest złe(oczywiście zaraz polecą gromy że amplitunery nie grają dobrze:-)przed zakupem porównywałem z primare i22,nadem 356,denon został choć ustępował głównie w dynamice).W kinie po kalibracji audysey jest lepiej niż dobrze.U mnie napędzie Audio Monitor RX8.Spotify to porażka-w nowych jest conect i to jest ok.

Dzieki wielkie za odpowiedz. To co piszesz potwierdza to co czytalem na necie. Skoro funkcje sieciowe sa skopane, to juz wole kupic cos w stylu 1911, ktory ponoc niezle gra a dostep do sieci bede mial np. z odtwarzacza BR i Chromecast.

Jesli chodzi o brzmienie, z forum wnioskuje ze Denon gra dosc cieplo a np. Yamaha bardziej "dynamicznie". Czy miales okazje porownac do innych ampli kd? Moje kolumny sa dosc mocno basowe i z "zaokraglonym" brzmieniem wiec moze Denon to juz bedzie za duzo slodyczy..

Miałem wcześniej Harmana 255 i aby można go było porównywać brzmieniowo z x4000 w ten sposób:treble +4.bas +5 na harmanie oczywiście.Czy denon jest taki cieply?.Zwróc uwagę że jeśli pójdziesz w yamahę to w muzyce ta efektowność może przeszkadzać(rozjaśnienie brzmienia,głoski sssyczące)Najlepiej samemu posłuchać.Muzyka w trybie pure gra dobrze a w kinie to sobie pokombinujesz w ustawieniach tam "realizm nie jest aż tak ważny"Denon 1911 jest słabowity w porównaniu z moim nędza.Kolega ma i nawet woofer nie pomomaga.Jak jesteś z okolic Gliwic to zapraszam.5 min słuchani lepsze niż godziny czytania:-)

Matys, dziekuje za odpowiedz i zaproszenie, milo z Twojej strony! Mieszkam we Francji wiec moze to troche potrwac ;)

Chyba jednak na razie porzuce pomysl amplitunera, mam wrazenie ze bez wielu odsluchow i testow to ladowanie sie na pole minowe. Posiadam jeszcze w domu cos takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nigdy tego Dared'a tak naprawde porzadnie nie przetestowalem bo a) nie mam BR playera z wielokanalowymi wyjsciami analogowymi, b) podswiadomie zakladalem, ze moj wzmak stereo Bel Canto z dac-iem na pokladzie zjada go na sniadanie (do kina pomysl byl taki zeby kupic amplituner i wykorzystac BelCanto jako koncowke do frontow w trybie ht bypass). Tymaczasem, wczoraj zrobilem maly tescik z Iphonem jako zrodlem no i jest niespodzianka. Mysle, ze ten smieszny wzmacniaczyk ma naprawde spory potencjal.

Wiem, ze trace sporo funkcjonalnosci i kalibracje ale podoba mi sie taka minimalistyczna koncepcja audiofilskiego kina (czesciowo) na lampach. Teraz tylko tanio kupic BR z wyjsciami 5.1 do testow (cos jak Samsung BD-P3600).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie bardzo widzę mine w AVR X3313, to wysoki model i jeszcze bardzo młody, robienie z funkcji internetowych kryterium wyboru jest bezsensu skoro można zastosować jakieś dużo lepsze rozwiązania w stylu Apple TV 3Gen (za grosze), w samym ampie Airplay raczej też by działał.

To co ja mam tobie doradzać:-))

U mnie historia zatoczyła koło i do muzyki od niedawna lampa a funkcje sieciowe przez Rasberry Pi3 z dac-iem.

Tak jak ktoś wcześniej pisał funkcje sieciowe przez inne urządzenie a do kina 3313 jak najbardziej ok.

OK, skoro piszecie, ze dzwiekowo taki 3313 to jednak polka wyzej od np. 1911 to jeszcze nie bede skreslal opcji ampli. Ja myslalem, ze doplaca sie raczej za funkcje plus moc, ktorej pewnie i tak nie wykorzystam bo pomieszczenie kinowe nie jest zbyt duze (ok. 14m2).

W niektórych katalogach muzycznych mimo iż otagowane są prawidłowo odczytuje alfabetycznie a nie w kolejności utworów.Dodatkowo potrafi zdublować lub potroić utwory w katalogu mimo iż jeszcze wczoraj działało ok.Oczywiście odtwarza po 2,3 razy(masakra).Katalogi oglądane pod windows są ok.

Zastanawiam się, czy na pewno jest to wina Denona, a nie przypadkiem dysku sieciowego. Ja mam dysk WD My Cloud, i u mnie też są takie siupy. Wszystkie sprzęty: amplituner Onkyo, tv Panasonic, PS3 i dekoder NC+ widzą zdublowane utwory.

Co do dublowania utworów to kolega może mieć rację.Ja też mam WD my cloud i to może być jego wina.Co ciekawe problem dotyczy zawsze tych samych płyt.Próbowałem to rozwiązywać poprzez kopiowanie do nowego katalogu zmiane tagowania(pomagało na krótko).Ciekawostką jest iż na początku wszysko działało:-)a z PC i Rasberry działa dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.