Skocz do zawartości
IGNORED

Dźwięk radia, amplituner-soundbar

Maciek99999

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na wstępie chciałbym się przywitać bo to moje początki na forum.

Mam następujący problem.

Posiadam amplituner Denon AVR-X520BT oraz soundbar Samsung HW-K550.

Do amplitunera podłączyłem Horizon z UPC oraz PS3 poprzez gniazda HDMI.

Amplituner przez HDMI out podpiąłem do soundbara (HDMI in) skąd sygnał poszedł do TV HDMI out na soudbarze i HDMI in na TV.

Wszystko ładnie idzie na telewizorze (UPC i PS3) wraz z dźwiękiem przez soundbar.

Mam problem gdy wybieram na amplitunerze źródło FM (radio).

Na ekranie telewizora widać ustawioną stację radiową. Widać informacje RDS itd. Nie ma natomiast dźwięku.

Do amplitunera nie ma podpiętych innych głośników. Chciałem korzystać z soudbara jako głośnika do radia bez włączania telewizora.

Czy możliwe żeby przez HDMI out na amplitunerze nie szedł sygnał dźwięku z radia? Czy sygnał radia jest przesyłany tylko na wyjścia głośników (zaciski)?

Może to tylko kwestia ustawień amplitunera żebym mógł słuchać radia przez soundbar jako głośnik.

Zależy mi żeby słuchać radia bez włączania TV. Nie zmienia to faktu, że przy włączonym TV dźwięk radia i tak nie idzie przez soundbar.

Z góry bardzo Wam dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.

?

Korzystasz z amplitunera za 1000 zł jako switcha do HDMI?

Serio?!

To drugi taki temat w ostatnim czasie.

Tak to normalne. Nie będzie szedł dźwięk.

Albo sprzedaj amplituner i kup switch albo sprzedaj soundbara i kup kolumny.

Przepraszam może faktycznie jesteś nowy ale to jakbyś woził na dachu samochodu motocykl i mówił że na nim jeździsz.

To dwa osobne systemy a ty je spioles. Kto ci tak doradził?

Z żadnego ampla z tunera dzwięk nie wyjdzie na inne urządzenie.

Zamiast tego soundbara trzeba było kupić nawet jakieś monitory. Za 1200 zł (bo tyle gdzieś kosztuje ten soundbar) byłyby już niezłe kolumienki , które dałbyś na razie jako fronty a z czasem zakupiłbyś podłogowe a w następnej kolejnosci centralny i sub i byłoby juz kino a tak jest kupa.

Też mnie to zastanawia, kto Ci tak doradził z tym soundbarem.

A jakby amplituner kosztował 1100 zł to dźwięk by szedł?

Pytam poważnie.

nie, nawet jakby kosztował 10 000 zł

Jak chcesz zmodernizować żeby to wszystko miało ręce i nogi to pisz bo jak pisze Adek teraz to mega kupa.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.