Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy system zapowiadania pociągów na dworcu Warszawa Centralna

Gość Piwo Jasne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Co myślicie o nowym systemie zapowiadania pociągów na dworcu Warszawa Centralna .

Moim zdaniem jest dużo gorszy od tego który został zamontowany zaraz po wybudowaniu Dworca Centralnego w Warszawie około 40 lat temu. Teraz prawie nic nie słychać na peronach i w holu głównym zwłaszcza podczas wjazdu pociągów .

Może trochę się rozmijam z tematem , ale to też akustyka.

:)

Daleki strzał :) dla mnie te system mają daleko do audio i do stereo ;)

Jak rozumiem chodzi Tobie o zrozumiałość mowy tych komunikatów czy o automat, który to czyta? Bo sam automat wydaje mi się akceptowalny, ale w wielu miejscach akustyka pozostawia bardzo wiele do życzenia (albo sposób rozmieszczenia głośników). Osobiście się zastanawiam w jaki sposób strażak odebrał główny budynek dworca centralnego, jak komunikaty z systemu są w wielu miejscach zupełnie niezrozumiałe...

<br />Osobiście się zastanawiam w jaki sposób strażak odebrał główny budynek dworca centralnego<br />

E no jak jaki... znajomy lub odpowiednio uposażony , teraz niemal wszędzie , niemal zawsze i niemal wszystko tak sie załatwia.

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)
c

jak komunikaty z systemu są w wielu miejscach zupełnie niezrozumiałe...

Właśnie . Czterdzieści lat temu jak Centralny oddali do użytku to były zrozumiałe i przyjemne dla ucha.

Pytam jak to jest , kiedyś potrafili teraz nie ?

Się Czterdziestolatka naobglondał i bredzi...

W Paryżu, gdy się robić nie chce, są dwie drogi;

Pierwsza - strajk (narodowy sport Francuzów).zwłaszcza tych białych, z dziada pradziada.

Druga - informacja, że gdzieś tam leży podejrzana paczuszka i - metro nie chodzi.

To nic, że obok turla się ze śmiechu właściciel torby.

A o dzieciach, w metrze zapomnianych - już nikt nie pamięta ....

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Ogólnie system zapowiadania pociągów po liftingu Centralnego w Warszawie został s++++++lony , grzecznie mówiąc .

Ciekaw jestem ile kasy wziął ten super fachowiec za jego budowę .

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Dlatego do Polski po kaszę gryczaną i książki jeżdżę autem:)

Niedługo nie będzie po co . Nawet w internecie rozszerzenie .pl prowincją zabitą dechami trąci .

Jaki pan taki kram jaki kraj takie dworce.

Jęczmiennej - też nie bedzie???

To z czym krupnik z żołądkami kurzencymi mej Lubej ugotuję????

Fakt.

Książki ma swoje, ja też... Mięsa nie jada...

Po cóż tedy do Polski jeździć?

Jęczmiennej - też nie bedzie???

To z czym krupnik z żołądkami kurzencymi mej Lubej ugotuję????

Fakt.

Książki ma swoje, ja też... Mięsa nie jada...

Po cóż tedy do Polski jeździć?

A no po Tatrach połazić ja lubię. Po to choćby.

Przeniesiono temat w bardziej odpowiednie miejsce.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Pewnie całość instalacji i pomiary robili ci sami fachofcy,

co całą polską kinematografię udźwiękowiają od wielu już lat ....

Może zaczną dokładać na każdej ścianie napisy.pl ;-)))

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Pewnie całość instalacji i pomiary robili ci sami fachofcy,

co całą polską kinematografię udźwiękowiają od wielu już lat ....

Może zaczną dokładać na każdej ścianie napisy.pl ;-)))

Byłem świadkiem otwarcia tego Dworca . Pierwszy i jedyny dobry system jaki tam zastał założony to był chyba produkcji Philipsa "ręki nie dam uciąć czy to nie była składanka zachodnich komponentów " logo na głośnikach w korytarzach podziemnych , na peronach i holu głównym. Teraz po tych głośnikach i całej reszcie nie ma śladu . Co zrobili ci fachofffcy albo designerzy ,albo jeszcze lepiej developery . Powiesili żyrandole z jakimiś tanimi Monacorami , które się do tego typu instalacji absolutnie nie nadają , biorąc za pewne za to monstrum kupę szmalu.

Na wschodniej siedzi siemens. Nie wiem jak na peronach, ale ta wielka hala dworcowa jest nagłośniona tak, że jest czytelnie. Aż zwróciłem uwagę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.