Skocz do zawartości
IGNORED

DAC 2000/3000 PLN

mkal

Rekomendowane odpowiedzi

Smsl to faktycznie zasilanie wygląda mizernie ale jak masz już Tomanka w zestawie to w zasadzie płytki są w większości przypadków podobne.

Ja mam SMSL M8 i powtórzę u mnie nie zagrać gorzej niż AGD NFB 28 amanero z tego roku. A kasa 4 krotnie mniejsza. Ogólnie jako dac Smsl jest świetny ale na początku grał u mnie dziwnie po optyku teraz już jest dobrze w międzyczasie zmieniłem kabel optyka i tu chyba był problem

Na uwagę zasługuje fakt że u mnie większość dac ów gościła b krótko a smsl narazie nie mam zamiaru zmieniać no chyba że właśnie na jakiegoś lampowca albo smsl M9

• 2 tygodnie później...

No więc... po wypożyczeniu dwóch urządzeń, dzięki uprzejmości jednego z warszawskich sklepów... zniechęciłem się! Testowany był chord mojo (poziom 2k PLN) i aune x1s (poziom 1k PLN).

Porównując oba w/w urządzenia do Cube'a (Audiotrak) na Muses02 muszę stwierdzić, że różnica w brzmieniu (w przypadku mojo) była słyszalna, ale znikoma (przekaz trochę bardziej koherentny, góra troszkę bardziej wygładzona), natomiast w przypadku Aune'a różnicy nie było prawie żadnej.

Reasumując, żadne z tych urządzeń nie oczarowało nie na tyle, żeby wysupłać ten tysiąc czy dwa. Stwierdziłem, że wskoczenie na poziom 3k PLN prawdopodobnie nie przyniesie również żadnych odczuwalnych różnic. W każdym z tych przypadków, jak celnie stwierdził kolega, nie jest to różnica, która powodowałaby że powrót do Cube'a jest w jakikolwiek sposób bolesny (drobne różnice zacierają się w pamięci po chwili słuchania tego ostatniego).

Słowem: punkt dla Cube'a. Pudełeczko za niecałe 500 zł (po upgradzie) staje śmiało w szranki ze sprzętem 2 i 4 razy droższym. Przynajmniej na moje i kolegi ucho :)

No więc... po wypożyczeniu dwóch urządzeń, dzięki uprzejmości jednego z warszawskich sklepów... zniechęciłem się! Testowany był chord mojo (poziom 2k PLN) i aune x1s (poziom 1k PLN).

Porównując oba w/w urządzenia do Cube'a (Audiotrak) na Muses02 muszę stwierdzić, że różnica w brzmieniu (w przypadku mojo) była słyszalna, ale znikoma (przekaz trochę bardziej koherentny, góra troszkę bardziej wygładzona), natomiast w przypadku Aune'a różnicy nie było prawie żadnej.

Reasumując, żadne z tych urządzeń nie oczarowało nie na tyle, żeby wysupłać ten tysiąc czy dwa. Stwierdziłem, że wskoczenie na poziom 3k PLN prawdopodobnie nie przyniesie również żadnych odczuwalnych różnic. W każdym z tych przypadków, jak celnie stwierdził kolega, nie jest to różnica, która powodowałaby że powrót do Cube'a jest w jakikolwiek sposób bolesny (drobne różnice zacierają się w pamięci po chwili słuchania tego ostatniego).

Słowem: punkt dla Cube'a. Pudełeczko za niecałe 500 zł (po upgradzie) staje śmiało w szranki ze sprzętem 2 i 4 razy droższym. Przynajmniej na moje i kolegi ucho :)

Wypożycz SMSL M8 gra lepiej niż te które testowales

Ja rozwazam Matrix X-Sabre Pro i zastanawiam sie czy warto.

Jak podejmiesz taką decyzję to nie będziesz miał wątpliwości czy nie można było lepiej. W przeciwnym przypadku zawsze sumienie będzie dręczyć.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ktos mial stycznisc z urzedzeniami Matrixa? Wykonanie moim zdaniem niczego sobie, mi osobiscie by zalezalo na porcie I2S (po HDMI), jako ze moj player (OdroidC2 z zainstalowanym Volumio2) wypuszcza sygnal poprzed ten interface (do osiagniecia spokojnie DSD512 a byc moze i mityczne DSD1024).

Ja nie awersji do DAC azjatyckich.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Trochę drożej ale może warto : Questyle CMA600i ? .Bardzo wszechstronny kombajn a przy tym podobno wybitny wzmacniacz słuchawkowy i dac.

Mój kolega już zamówił ,jest teraz za granicą więc urządzenie przyjdzie do mnie .

W czasie Świat będę miał trochę czasu więc gruntownie przebadam :-)

... po wypożyczeniu dwóch urządzeń, dzięki uprzejmości jednego z warszawskich sklepów... zniechęciłem się! Testowany był chord mojo (poziom 2k PLN) i aune x1s (poziom 1k PLN).

Wypożycz SMSL M8 gra lepiej niż te które testowales

Przymierzam się do zmiany dac'a i liczę na Twoje osłuchanie wyżej wymienionych, zwłaszcza SMSL M8 i Aune X1S, bo w innym temacie pytałem Cię już o krótką charakterystykę tych dwóch urządzeń i niestety nie doczekałem się, więc bądź tak uprzejmy i napisz czym się różnią oraz uzasadnij wyższość SMSL M8 nad Aune X1S.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Aune gra mniej barwnie od SMSL .

Ale nie każdy to lubi. SMSL jest tylko dac i to jako urządzenie dac ma przewagę bo ma za zadanie tylko przetwarzać dźwięk. M8 jak za tę kasę jest rewelacyjny

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.