Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie Radio Trójka przez satelitę

dindzi

Rekomendowane odpowiedzi

Od wielu lat Polskie Radio Trójkę można było odbierać z satelity HotBird. Dźwięk był kodowany w MPEG 192kbps. Odbierałem to za pomocą różnych tunerów pewnej polskiej platformy cyfrowej. Mimo kompresji dźwięk był całkiem całkiem. Niestety, od jakichś trzech miesięcy nie mogę już znaleźć w swoim tunerze Polskiego Radia. Moje pytanie brzmi: czy „Trójka” całkiem przestała nadawać drogą satelitarną, czy może to wina mojego tunera (ewentualnie mojego dostawcy)? Czy ktoś w chwili obecnej słucha „Trójki” przez satelitę? Byłbym wdzięczny za informację.

Witaj.

Ja czasami słucham na dekoderze ITI 5800 SX, ale tam jest usługa Radio+ i dane są przesyłane przez internet.

Wcześniej miałem MediaBOXa i było tak samo.

Z 5 lat temu miałem dekoder z Cyfry + i tam faktycznie kanały radiowe były.

Wiem, że jest usługa "Radio+", ale dźwięk jest takiej słabej jakości, że nie da się tego słuchać na trzeźwo. Natomiast drogą satelitarną było nawet nieźle. Pisałem reklamację do dostawcy, ale w odpowiedzi napisali, że przecież mogę słuchać "Trójki" w usłudze Radio+, więc po cholerę się czepiam......

"ch*j" (w tym kontekscie dalszej tresci to nowa jakosc cezury tego slowa, gwoli scislosci do administracji) mnie strzela, bo ani Niedzwiedzkiego ani Manna tam juz nie ma! Radio 3 i Mann to real cd i Vinyl wg preferencji przygotowan audycji. Wrrrr i jak tu nie klac i byc ok do wladzy pis..

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

czy „Trójka” całkiem przestała nadawać drogą satelitarną, czy może to wina mojego tunera (ewentualnie mojego dostawcy)? Czy ktoś w chwili obecnej słucha „Trójki” przez satelitę?

Sprawdzałem dzisiaj. U mnie "Trójka" jest.

Hot Bird 10892 H/27500

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Niestety, od jakichś trzech miesięcy nie mogę już znaleźć w swoim tunerze Polskiego Radia.

Co to jest tuner Polskiego Radia?!

A co do Twoich problemów z "Trójką".

Powinieneś niejako "zresetować" dekoder.

Czy inaczej, żebyś dobrze zrozumiał: Od nowa przeszukać kanały. Niech dekoder wyszuka od nowa wszystkie kanały i "Trójka" się pojawi.

Gdyby nie, szukaj innej nazwy.

Co to znaczy? Wiem, że "Trójka" ma też nazwę PR3. I zwróć uwagę na taką właśnie nazwę.

A może już masz PR3, ale jest gdzieś dalej na liście kanałów i jej nie zauważyłeś.

A stream bezpośrednio ze strony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie będzie dobry?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A kiedyś wystarczyło wetknąć wtyczkę głośnika w gniazdko w KAŻDYM mieszkaniu

i tej "klasy" radiowęzeł był bez dodatkowych gadżetów i za darmo ....

To se może vratit .... i to obowiązkowo :-(((

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

• 3 tygodnie później...

Problem rozwiązałem przywracając ustawienia fabryczne w dekoderze. Polskie Radio pojawiło się na liście kanałów.

Wsłuchuj się pomiędzy 13-14 może udało Ci się przywrócić trzy wymiary gitary :-) swoją drogą to mi brakuję tego jak cholera!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.