Skocz do zawartości
IGNORED

Bogucki - 9 lat za niewinność

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

.Miejsce bandytów i zabójców,pedofilów jest w więzieniach i to w bardzo ciężkich warunkach

Chyba że po latach okaze się niewinny. Co wtedy? Uważaj, sam też możesz tego doświadczyć.

Chyba że po latach okaze się niewinny.

Daj spokój z tymi dyrdymałami.Sami niewinni tam siedzą.

Trzeba zajrzeć w statystyki na ilu skazanych,ilu okazało się niewinnymi.Błędy zdarzają się wszędzie,ostatnio spadł operowany ze stołu w szpitalu,to ma znaczyć zamknięcie szpitala?No nie,trzeba pociągnąć do odpowiedzialności lekarza.To było może niedbalstwo,które spowodowało czyjeś zejście ale to nie zabójca, jak Bogucki.Nie ma różnicy między nimi?

Uważaj, sam też możesz tego doświadczyć.

Wedle tej zasady należy bandziorów wypuszczać dając im odszkodowania.

Wedle tej zasady należy bandziorów wypuszczać dając im odszkodowania.

Niewinnych wypuszczać natychmiast. Winnych trzymać w więzieniu w takim stanie, aby w razie pomyłki sądowej mogli cali i zdrowi wrócić do spoleczeństwa.To sie zresztą tyczy wszystkich skazanych.

To są zasady ogólne, chyba nie odkryłem Ameryki, co?

Trzymaj się ich we wlasnym interesie też. Licho nie spi. Możesz byc podobny do mordercy czy manifestanta KOD, albo jakiś lewy świadek Cie pogrąży.

Maju dnia 06.02.2017 - 11:43 napisał

"Czegoś tu nie rozumiem litujemy się nad gangsterem mordującym swojego kumpla by zostać szefem mafii, bierzemy jego stronę bo biedaczek dostał status więźnia niebezpiecznego i za to nieszczęście należy mu się forsa?"

Tłumaczę, na gościu chciano wymusić przyznanie się do zabójstwa gen. Papały i umilano mu życie na styl Guantanamo: brak snu, muzyczka typu hymn Białorusi, palenie światła w nocy i inne tego typu atrakcje...

Przynajmniej tak wynika z doniesień medialnych. Takie praktyki w całym świecie określa się mianem tortur. Za to dostał te 250 k zł.

Bo tortury to nie tylko wyrywanie paznokci, zębów i obcinanie palców...

Natomiast pis rozpętał histerię iż bandziorowi dajemy pieniążki za siedzenie w więzieniu...

Bardzo dobrze to Kolega ujął, populistyczna manipulacja mająca zrobić ludziom wodę z mózgów i poszczuć ich na sędziów.

Dalej czegoś nie rozumiem, w tzw. państwie prawa daje się odszkodowania za doniesienia prasowe????

Według mnie w normalnej procedurze skazuje się (po udowodnieniu winy) winnych "tortur" a dopiero potem rozpatruje się takie roszczenie....PiS nie ma tu nic do rzeczy.

Tłumaczący takie nienormalności robią nam wodę z mózgu!

Maju dnia 06.02.2017 - 14:15 napisał

"Piszę o wyroku, jako odzwierciedleniu sprawiedliwości która w tym wypadku wydaje się być ślepa jak opinie piszących tu o mnie. ;("

Mataczysz jak zwykle. Taka jezuicka tradycja.

Ulżyło?

Teraz może coś merytorycznie....

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Ale nie został uniewinniony z zabójstwa Pershnga.

Udajesz głupiego, czy...... Bo się pogubiłem.

Inaczej, może tak zrozumiesz (na hipotetycznym przykładzie tłumaczę i objaśniam):

Dostajesz wyrok za kradzież w markecie, idziesz siedzieć do więzienia. i słusznie, złodziei trzeba karać. Jak już siedzisz zabierają Cię z więzienia i przenoszą do aresztu i robią różne niezgodne z prawem rzeczy żeby Cię zmusić do przyznania się do niecnych uczynków - powiedzmy do zabójstwa Twojego ulubione księdza...

Nie łamią Cię, sprawa trafia do sądu, sąd Cię uniewinnia, odwołania, wyrok się uprawomocnia.

Wracasz do więzienia odsiadywać DALEJ wyrok za kradzież w markecie. Okres w areszcie zaliczają ci do odbywanej kary za kradzież. Takze za to nie dostaniesz ani złotowki !!!

Pozywasz państwo za to co Ci robiono w areszcie, żeby wymusić przyznanie i dostajesz 250 tys.

Nie komentuj, przeczytaj, raz, drugi, trzeci - no jak teraz nie zrozumiałeś to albo jesteś świadomym trollem i złośliwie trolujesz, bo lubisz, albo nie rozmnażaj się proszę...

W każdym razie ja pass, jak nie zrozumiałeś.

Między innymi dzięki takiemu myśleniu jak twoje.Miejsce bandytów i zabójców,pedofilów jest w więzieniach i to w bardzo ciężkich warunkach.Kamieniołomy są jak najbardziej pożądane.

Jeżeli myślisz iż kamieniołomy zresocjalizują kogokolwiek to wybacz szczerość jesteś.... mądry inaczej. (delikatnie rzecz ujmując)

I nie mówię tego z powietrza, po protu to praktykowano w wielu krajach i nigdy nie przyniosło skutku. Odwrotnie.

Resocjalizacja ma miejsce jak minimalny odsetek ludzi wraca do przestępstwa po pierwszym razie. Ponoszą karę i resztę życia żyją jak inni.

Wtedy w danym państwie jest bezpiecznie. Znowu proszę przeczytaj 3 x. Dziękuje.

Poglądy które głosisz z takim namaszczeniem są demagogią przeznaczoną dla idiotów i słuchaczek radia co ma ryja, a głoszone są przez obecną władzę...

To jedne z wielu durnych poglądów dla wąskiej grupy prostych ludzi którym w życiu nie wyszlo i nienawidzą całego świata...W tym swojej rodziny która unika ich jak może, a całą miłość przelewają na pieska, kotka i ojca tadzia.....

Ta sama grupa która jak sąsiad kupi krowę idzie do kościoła i prosi Boga żeby mu zdechła.

Na szczęście ta grupa wbrew nawet trolom tu obecnym jest małym odsetkiem polskiego społeczeństwa - tak małym jak podobna grupa w Niemczech, Francji, itd.

Bo gro osób które głosowały na PIS miało dość złodziejstwa PO.

I wiele osób w tym ja, żałuje iż PIS zamiast robić coś tym kraju kombinuje jak wqu.... całe społeczeństwo żeby suweren dał im kopa i to przed terminem wyborów...

Naprawdę żałuje, bo mogli mimo całej swojej nieudolności wiele rzeczy naprawić...

P.S. Zarzucasz Kolegom iż wiedzę biorą z mediów (o "torturach" w tej sprawie) rozumiem iż sam siedziałeś na ławie w sali sądowej przez cały proces... Przynajmniej tyle.

Bo jeśli nie...... to swój błąd, (brak wiedzy) przenosisz na innych - i co ? Nie wstyd Koledze ??? Lol.

Ja przynajmniej wysłuchałem uzasadnienia sędziego, a ponieważ akurat ten sędzia jest rozsądny to ja mu wierze iż jest coś na rzeczy.

I jak w normalnym państwie (jeszcze) jak prokuratura nie zgadza się z wyrokiem idzie do sądu wyższej instancji.... Także poczekajmy na prawomocny wyrok..... Acz może w między czasie pis spacyfikuje sądy jak spacyfikował trybunał - oby nie, bo wtedy prawie cała bocznica wyląduje w kamieniołomach. Tylko jak oni upilnują 30 mln ludzi to ja nie wiem :-P

Podziwiam Kolegę za wyjątkową cierpliwość w tłumaczeniu rzeczy w sumie dość podstawowych. Ciekaw jestem, czy coś z tego trafi - mam raczej pesymistyczne nastawienie, ale zobaczymy.

Jestem Europejczykiem.

Sprawa podstawowa;

robią różne niezgodne z prawem rzeczy

Jak się daje odszkodowania za to zamiast ukarać tych co to robią to nic się nie zmieni.

Zależy nam na takim prawie gdzie nie ściga się sprawców a sprawiedliwości dochodzi się w formie odszkodowań??

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

sprawiedliwości dochodzi się w formie odszkodowań?

Byłoby lepiej, gdyby skład sędziowski, który wydał niesprawiedliwy wyrok, poszedł na 9 lat do aresztu wydobywczego?

W tym wypadku sprawiedliwości dochodził obwiniony. Trudno, żeby obwiniony miał sam ścigać sprawców, tym zajmuje się policja, prokuratura i sąd.

odszkodowania za to zamiast ukarać tych

Dostanie odszkodowanie, poniewaz własnie go ukarano - tyle że akurat w tym wypadku był niewinny.

Nie zrozumiałeś o co mi chodzi.

Przeczytaj moje posty raz jeszcze i daj znać. :))

Jak czytam wasze wypociny to ogarnia mnie pusty śmiech!Zapytam zatem inaczej:Czy któryś z was kiedyś siedział i wie co to areszt wydobywczy i czy aby taki istnieje?Proszę opisać taki areszt a zaraz dostanę ataku śmiechu,kuśwa znafcy od siedmiu boleści.Ciekaw jestem czy są pozwy za wydobywanie torturami zeznań od Boguckiego!Są?Ten areszt to chyba PiC założył w Klewkach.

Z poglądami Shreka nie podejmuje się dyskutować,tym bardziej o ksiendzach-pedofilach są czysto teoretyczne i idealistyczne.Naczytał się biedaczek książek i ględzi głupoty.Największą karą dla bandziora jest nieuchronna i ciężka kara a nie resocjalizacja.Taka nie istnieje w przypadkach o jakich rozmawiamy.Resocjalizację wymyślili bezradni prawnicy i idealiści ale nie wiedzą pewnie,że w więzieniach się z tego nabijają a najbardziej z takich jak Shrek i zaraz po wyjściu napadają jak napadali.Napisze raz jeszcze-nieuchronność kary i jej uciążliwość na maxa a nie resocjalizacja.Resocjalizować nawet Kaczyńskiego się nie da a co dopiero bandytów.

W tym kraju tak jest,że jak ktoś jest za ostrzejszym karaniem bandziorów to musi być z PiCu....paranoia

Wstydź się, modrzew.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ani Piskorski ani inni jego rozmiaru nie są moimi autorytetami(Ziebro również) jeśli ktoś handluje i rozpowszechnia narkotyki lub zabija innych,to niech się obawia aresztów różnych,obojętnie jak byś ich nie nazwał.Jeśli tak będzie,przestępczość zmaleje.Za komuny były areszty,teraz są przedszkola z telewizorami i widzeniami z pannami lekkich obyczajów na czele,więc przestępczość i przestępcy mają się dobrze.Bogucki i naczelni "Pruszkowa",

"Wołomina" i innych byli resocjalizowani nie raz,jakie są tego skutki widać dziś-zamykani kolejny raz.

I kto tu ma się wstydzić?

Największą karą dla bandziora jest nieuchronna i ciężka kara a nie resocjalizacja

Resocjalizacja z założenia nie jest karą, tylko sposobem na przywrócenie skazanego do życia w społeczeństwie po zakończeniu kary.

Po to, żeby było mniej recydywistów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dla takiego kozaka jak Piskorski to areszt wydobywczy to taki w którym nie będzie miał sofy za 20 tysi i telewizorni pod celą a torturami nazywa zabranie telewizora i zamknięcie okna kratami.

Resocjalizacja z założenia nie jest karą, tylko sposobem na przywrócenie skazanego do życia w społeczeństwie po zakończeniu kary.

Poważnie?!Dobrze,że napisałeś sam bym się nie domyślił.Jest tylko jedno ale a jakie przeczytaj co napisałem wyżej,wolno i ze trzy razy

może zrozumiesz.Może,to i tak dość słaba wątpliwość.

przeczytaj co napisałem wyżej,wolno i ze trzy razy

.Największą karą dla bandziora jest nieuchronna i ciężka kara a nie resocjalizacja.

.Największą karą dla bandziora jest nieuchronna i ciężka kara a nie resocjalizacja.

Większych głupot już od dawna nie czytałem.

Ciekaw jestem czy bandziorki mają pod celą internet dopiero mają zabawę z tą resocjalizacją.

Zapisz się na wycieczkę do Barczewa i sam sprawdź.

Nie ośmieszaj się jeszcze bardziej.

Znowu palnąłeś głupotę.

Wydrukuj to sobie i powieś nad łóżkiem:

"Na gruncie polskiego prawa karnego można wyodrębnić następujące cele,

jakie pełnią kary wymienione przez ustawodawcę w szerokim katalogu5:

▪▪zaspokojenie społecznego poczucia sprawiedliwości (cel sprawiedliwościowy),

▪▪korzystne oddziaływanie na społeczeństwo (cele w zakresie prewencji

generalnej, ogólnej),

▪▪korzystne społeczne oddziaływanie na sprawcę (cele w zakresie prewencji

indywidualnej, szczególnej),

▪▪naprawienie albo zmniejszenie społecznego zła wyrządzonego czynem

przestępczym (cel kompensacyjny).

Warto jednak podkreślić, że wyżej wymienione cele środków penalnych nie

muszą występować jednocześnie w przypadku poszczególnych kar wymierzonych

w postępowaniach sądowych. Zazwyczaj dzieje się tak, że cele te występują

w różnych proporcjach i kombinacjach.""

Już po dobranocce, pora spać.

Głupoty,głupoty i jeszcze raz głupoty powtarzane przez lewaków i teoretyków....żenada.Słowa pisane to tylko słowa i na płocie grodzącym budowę to też słowa pisane a napisał tam jakiś cymbał nad dziurą po sęku,przyklejając kilka kłaków pi*a.....uwierzysz?Z tego co wypisujesz pewnie tak.Powodzenia.

Zapisz się na wycieczkę do Barczewa

Skąd masz pewność,że nie byłem?

Jak się daje odszkodowania za to zamiast ukarać tych co to robią to nic się nie zmieni.

Zależy nam na takim prawie gdzie nie ściga się sprawców a sprawiedliwości dochodzi się w formie odszkodowań??

Pod tym podpisuję się wszystkimi swoimi mackami.

Kolego @toptwenty ja Cię bardzo serdecznie proszę, przestań karmić liściastego trolla.

To jest jedyna metoda na trolla - zero pokarmu....

Jakakolwiek dyskusja tylko go tuszy, jak również argumenty.

Z góry ślicznie dziękuję

Org

Pięknie Shreku pokazujesz swoją kulturę,nazywając kogoś kto ma inne zdanie na temat trollem.Swoje zdanie przedstawiłem powyżej i nie wynika z niego,że jestem tym za kogo mnie uznałeś ale chamstwo wyłazi z ciebie w twoich wpisach i na to nie mam wpływu ale jeśli dalej będziesz prowadził dyskusje na forum,gdzie każdy ma prawo do wypowiedzenia swojego zdania to słoma,która wyłazi ci z butów może ci wyrządzić krzywdę.EOT.

Walka z bandytami tymi sposobami prowadzi tylko i wyłącznie do porażki.Walczcie dalej.

Wysyłajcie im panienki,telewizory pod celę a zapaloną żarówkę pod celą uznawajcie za tortury.Paranoia.

Teraz za niewinnośc mogą posiedzieć przedsiębiorcy wybrani ze specjalnej listy.

Ukryta Zawartość

.Jak dobra zmiana weźmie się za przeciwników w necie.

Ukryta Zawartość

A co to ma wspólnego z Boguckim i bandziorami?Oczywiście PiCowi zrobią wszystko by 500+ spłacić nawet niecnymi metodami,co wcale nie jest usprawiedliwione a wręcz godne potępienia ale z odszkodowaniami dla bandziorów nie widzę związku.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.