Skocz do zawartości
IGNORED

Oppo Sonica Dac czy ktos slyszal juz?

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, mgrkleszcz napisał:

jej soniczności

A co to jest???????

Dla jasności. Takiego wyrażenia nie ma w języku polskim. Dlatego się pytam

• 1 miesiąc później...
2 godziny temu, padre napisał:

Ze strony sklepu Google zniknela apka do obsługi Sonica DAC. Czym można sterowac tym DAC`kiem pod Androidem? Jest coś w zamian?

Ostatnio przez przypadek dowiedziałem się o pilocie do Soniki. Panowie z Oppodigital potwierdzili tę wiadomość i za stoparęnaście złociszy mam pilota. Mały, zgrabny, masywny, fajny. 

1 godzinę temu, slaaawek napisał:

Gdzie kupić ten DAC? zaprzestali sprzedaży?

Też nigdzie nie widzę nowej sztuki. Raczej została wyprzedana. Teraz tylko z drugiej ręki...chyba.

Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, padre napisał:

Ze strony sklepu Google zniknela apka do obsługi Sonica DAC. Czym można sterowac tym DAC`kiem pod Androidem? Jest coś w zamian?

Ściągnij sobie apk i zainstaluj na Androidzie. Ja tak robię z Oppo i działa, niestety na ios13 już to nie hula. ???? Zainstaluje się, ale  nie chce się uruchomić.

2 godziny temu, paul klacska napisał:

Ściągnij sobie apk i zainstaluj na Androidzie.

Toc przeciez napisalem, ze nie ma tej apki w sklepie Google Play. Chyba, ze Ty masz jakiegos niezaleznego linka do tej apki, to poprosze.

Gość

(Konto usunięte)

https://m.apkpure.com/pl/oppo-udp-20x-mediacontrol/com.oppo.oppomediacontrol

Przecież napisałem wyraźne ,że musisz mieć plik apk. Ja mam oppo i używam tego co powyżej.

Poszukaj sobie w Google do sonica ,musi gdzieś być. 

https://m.apkpure.com/pl/oppo-sonica/com.oppo.swpcontrol

Prosze bardzo.

1 minutę temu, paul klacska napisał:

Poszukaj sobie w Google do sonica ,musi gdzieś być. 

Niestety, nie musi...i nie ma. Oppo jak zwykle dal doopy i wycofal apke na androida do Oppo Sonica. Jest na iPada ale obsluguje tylko Tidal, i to z wielka czkawka. Ale tak sie dzieje z sezonowymi firmami. Trzeba sie bedzie pozbyc tego DAC`a. I po problemie ?

4 minuty temu, paul klacska napisał:

A co ci podałem w linku poniżej?

Podales link do apki iOS 11. A ja wyraznie, chyba, napisalem ze poszukuje na androida. Czy teraz dotarlo?

Tu masz info z Twojego linku:

OPPO Sonica 2.3.5 Update

2018-04-02

1. Improved compatibility with iOS 11.
2. Minor bug fixes.

1 minutę temu, paul klacska napisał:

Naucz się obsługi urządzeń a potem pisz głupoty .

Teraz dotarło?

No faktycznie, trzeba byc na Twoim levelu, zeby obslugiwac DAC. Ktory level posiadasz? 666? ?

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, padre napisał:

No faktycznie, trzeba byc na Twoim levelu, zeby obslugiwac DAC. Ktory level posiadasz? 666? ?

Nie ważne który, i tak wyższy od twojego . No cóż, dzieci neostrady już tak mają,jak czegoś nie ma w sklepie to nie działa i urządzenie jest do wyrzucenia.

Dziękuję że mogłem ci pomóc. Miłego sterowania swoim daciem.

Acha,mam nadzieję że rozgryzles instalacje apk w androidzie z nieznanych źródełek.  Czy tego też nie nauczyli??????

Nie ważne który, i tak wyższy od twojego . No cóż, dzieci neostrady już tak mają,jak czegoś nie ma w sklepie to nie działa i urządzenie jest do wyrzucenia.
Dziękuję że mogłem ci pomóc. Miłego sterowania swoim daciem.
Acha,mam nadzieję że rozgryzles instalacje apk w androidzie z nieznanych źródełek.  Czy tego też nie nauczyli?
Apk z Twojego linka można pobrać i zainstalować, tak samo jak się wpisze w wujka Google i znajduje aplikację, ale rzeczywiście w aplikacjach Google Play oraz APKPure nie znajduje.

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

• 4 lata później...

Miałem tego Oppo i... Funkcjonalnie naprawdę świetnie.  LAN po WiFi i kablu.  Na WiFi trochę trwa zanim się połączy 20 sekund.   Po kablu szybciej.  USB widzi pendrive FAT32. ExFaT i NTFS. BubbleUpnp widzi go jako Render.   Aplikację można pobrać ze strony Oppo.  Działa też bardzo sprawnie.  Gaplessa nie udało mi się znaleźć. Teraz Tidala nie działa. Spotify nie wiem.  Grałem z USB, serwer DLNA też widzi.  Przy graniu plików z telefonu potrafił się zatrzymać. Bubble Upn śmiga.

Fajna opcja to pilot i funkcje Play Itd.. na star wybieramy płyte z USB pendrive i opcje że ma powtarzać czy losowo.  Do czasu zmiany źródła działa odtwarzacz jak klasyczny CDek.  Włączamy pilotem dajemy Play i album czy playlista gra.

Sonicznie to nie moja bajka, gra ciepło, bas ma rozmyty trochę, średnica jest krok do przodu.  Brakuje blasku i szybkości grania. Opinia jest subiektywna i doskonale wiem że dla mnie ciepło to dla kogoś może być neutralnie.  Zdecydowanie do uspokojenia i spowolnienia zestawu.

Do ostrego i szybkiego wzmacniacza i kolumn z cofnięta srednicą OK.

• Pokaż nowe odpowiedzi