Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do Dali zensor 3

TerraX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam zestaw kolumn Dali Zensor 3, które jak narazie grają pod starym Radmorem. W związku z tym planuję zakup czegoś porządniejszego. Doradźcie mi koledzy bo nie bardzo mogę się zdecydować :) co wybrać:

1. NAD 316BEE

2. NAD 326BEE

3. ONKYO 8150

4. Harman Kardon HK3770

Z jednej strony chciałbym mieć ampli z tunerem i gadżetami ale z drugiej strony teraz tego nie mam i żyję :)

Muzyka przeróżna głównie pop. rock czyli to co grają w radiu :) Pokój ma ok 18m2. Budżet tak do maks 2tys zł ale wiadomo im mniej tym lepiej :)

Wizualnie podoba mi sie HK, ogólnie dużo dobrego czytałem na temat tego ONKYO, sporo też osób poleca do Zensorów NAD`a....

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/131988-wzmacniacz-do-dali-zensor-3/

dziękuję za podpowiedzi. Ten NAD chodzi za mną od jakiegoś czasu... chyba podjadę gdzieś i posłucham jak to gra. Trochę naczytałem się, że z czasem kanały zaczynają nierówno grać... ale jak sprzęt będzie nowy na gwarancji to przez jakiś czas będzie spokój.

Dzień dobry.

Na pewno bardzo dobrą opcją byłby wzmacniacz Marantz PM6006 (http://www.q21.pl/marantz-pm6006.html), gwarantujący bardzo spójny, lekko ocieplony i pełny dźwięk w połączeniu z kolumnami Dali. To moja rekomendacja. Bardzo dobrym rozwiazaniem będzie także NAD C326 BEE (http://www.q21.pl/nad-c326-bee.html). Będzie to jednak konfiguracja o trochę bardziej dynamicznym, szybkim brzmieniu, to lepsza opcja jesli słuchasz więcej mocniejszych gatunków muzycznych.

Natomiast jeśli bardziej zależy Ci na funkcjonalności sieciowej, najlepszym wyborem pod względem brzmienia będzie Onkyo TX-8150 (http://www.q21.pl/onkyo-tx-8150.html). Harman Kardon HK3770 (http://www.q21.pl/harman-kardon-hk-3770.html) zaoferuje bardIej spokojne, równe granie.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dopóki nie napiszesz jakie brzmienie lubisz, to każdy Ci zaproponuje coś tam, coś tam i będzie miał racje, że jego pomysł jest najwybitniejszy.

Faktycznie jest Ci wszystko jedno, tak jak to czego słuchasz na jakiejś popularnej stacji FM ;/ ?

Mając radio internetowe, możesz słuchać idealnie tego co lubisz, bo są tysiące stacji tematycznych z bardzo wyspecjalizowaną muzyką. Masz wybór ze wszystkim.

Nie mam jakichś ścisłych preferencji co do brzmienia. U mnie muzyka zawsze idzie w tle, nie zasiadam na kanapie aby wsłuchiwać się tylko w muzykę. Jak kupowałem kolumny to podjechałem do kilku salonów, posłuchałem i wybrałem to co mi się najbardziej podobało pod kątem brzmienia i wyglądu. Słuchałem cały czas tej samej płyty i tych samych kawałków ale wiadomo, że w rożnych salonach były różne wzmacniacze. Z samych kolumn jestem zadowolony. Mój stary radmor nie ma nawet pilota dlatego chciałbym coś nowocześniejszego co fajnie brzmi, jest wygodne w obsłudze i ładnie wygląda. Teraz za tuner radiowy robi dekoder z UPC bo radmor ma nieprzestrojoną głowicę. Stąd pomysł na amplituner. Nie ukrywam, że wizualnie bardzo podoba mi się Harman Kardnon

jeśli chodzi o tą nierówną grę kanałów to jest to w jakiś sposób do naprawy przez jakiś niezależny serwis RTV czy raczej naprawa nieopłacalna?

To nie jest usterka. Więc nie ma mowy o naprawie. Od godziny między 8 a 9 dalej zaczyna grać równo

Ale harmana to akurat odpuść bo nie potrzebnie będziesz katal po serwisach.

A na czym sluchales kolumn przed zakupem?

A ja byłem na odsłuchu z małym Onkyo R-N855, bo akurat chyba będę się na Zensor 3 decydował do sypialni. I mimo, że Onkyo to maluch to dźwięk był bardzo fajny, jak z pełnowymiarowego amplitunera. I gadżetów jest pod dostatkiem.

Pozdrawiam

Dźwiękowo z tej grupy wygrywa NAD 326BEE ale nie posiada atrybutów w postaci dodatkowych funkcjonalności.

Jeśli szukamy czegoś sieciowego z tunerem i bluetooth to poza wymienionymi warto spróbować Yamahy RN-602.

A może warto na początku zakupić dobry wzmacniacz stereo, a w przyszłości rozbudować funkcjonalność jakimś odtwarzaczem sieciowym: WXC-50 Yamahy, NODE 2 Bluesound ?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.