Skocz do zawartości
IGNORED

Zwykły kabel miedziany 2.5 ?

davero

Rekomendowane odpowiedzi

Witam potrzebuje kupić 100m kabla. Szukam czegoś zwykłego widzę ofertę z polskiej miedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

o np grubszy 3, ale ofc

Ukryta Zawartość

Jest sens dopłacać ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/132111-zwyk%C5%82y-kabel-miedziany-25/

To prawda jedynie co, to że ktoś mógł mieć kable i podzielić się doświadczeniem. No nic wezmę zwykle Cu 2,5 chociaż zastanawiam się nad dodatkowymi 30m o średnicy 4. Kolumna 200rms z wzmakiem 170 przy 8ohm

Do tej pory zawsze miałem 2,5,Cu raz miałem off, ale nowy rozstaw wzmacniaczy zmusza mnie do innego pociecia kabli co wiąże się z wymianą.

To prawda jedynie co, to że ktoś mógł mieć kable i podzielić się doświadczeniem. No nic wezmę zwykle Cu 2,5 chociaż zastanawiam się nad dodatkowymi 30m o średnicy 4. Kolumna 200rms z wzmakiem 170 przy 8ohm

Kabel 2,5mm2 ma jakieś 7 omów na kilometr, sto metrów takiego kabla to prawie półtora oma, trochę sporo, jeżeli to do tej jednej kolumny.

nagrywamy.com

Nie;) mam kilka zestawów. Kable będą cięte od 2m do 15 maks w jednym rozstawieniu

Pytam o 4, ponieważ dokładali je do kolumn. Konkretnie była to melodika. Pewnie zabieg marketingowy.

To ma być do tej instalacji w spa, czy u fryzjera?

Jeśli tak, a zechcesz wejść w inst. 100V, wystarczy 1,5 a nawet 1mm2, bo prąd będzie b.mały.

Do takiej wystarczy zwykłe Cu, bez szaleństwa.

Weź ten za 200 zł za 100 metrów.

Tak z ciekawości to co na tym robisz?

Tak już kupiłem, taki wcześniej miałem. Kosztował więcej, widocznie miedź była droższa wtedy. Nic nie robie :) ograniczyłem kolekcję Hi FI z 13 zestawów do 8 :) Przeniosłem się do większego pomieszczenia i muszę kabelki od nowa do różnych kolumn porościągać. Stąd też 100m kabla. Może kiedyś kupię melodike dla sprawdzenia jaka będzie różnica (rzecz jasna przy takiej cenie to około 6m :) kabelka maks tylko dla porówniania)

Masz 8 systemów w jednym pomieszczeniu?

Zamieść fitke jeśli możesz :)

miałem 12 plus kino i plus 1 w innym pomieszczeniu, ale pozbyłem się kilku. Nie mam foty bo dopiero robię ten pokój i jeden system odpada na okres letni do pomieszczenia 45m plus kino. Niestety yamaszka 1050 nie daje rady w 45m akurat z elektrinio 500 (dobrze brzmiała z altusem 380 no ale 50 kilo za dużo aby przenosić) i dlatego wrzucam jeszcze tam mx 70 z cx 70, chociaż obawiam się o ostrość w tym zestawieniu. Tzn jak płyta starsza i często nie jest tak podrasowana na wysokie czy środku to ok.

Rozumiem że w zależności od tego na co masz ochotę to ten system odpalasz? Czy to w ramach handlowania?

Na handlu to bym nie zarobił :-) złomu nie kupuje i problemu zwykle nie mam. W ramach popatrzenia na ładne klocki i posłuchania w zależności na co mam ochotę... np akai 2950 w komplecie ... do tego szpulak. Ciepłe lampowe granie przyzwoita moc. Czy choćby dzielona yamaszka akurat mi dzis przyszła (nie doczytałem na stronie niemieckiej , ze 4 ledy nie świecą co prawda mi świecily na początku, ale później jest luka i jeszcze trzeba naprawić to :-)). Każdy gra inaczej raz lepiej słuchac na tym raz na innym jeszcze w zalezności z jakimi kolumnami, Granie z obudowy zamkniętej całkiem inne niz z BR. Dlatego raz wole np zg 60c 201 a innym razem Diamond 28.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.