Skocz do zawartości
IGNORED

Występujmy z UE ...

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

"...Europa jako podmiot polityczny albo będzie zjednoczona, albo nie będzie jej wcale...."

P

ojedynczo zostalibyśmy zmarginalizowani przez globalną dy

namikę.

Razem mamy

największą

szansę wpływać na nią

oraz

bronić naszych wspólnych interesów

i

wartości

. Będziemy działać wspólnie

świetnie napisane.

Dawaj dalej.

Janunio - napisałbyś coś.

Po podpaski stoi. odpier**l się:-)

Masz jakiś "szyfrator" francuski między klawiaturą a AS ;)

"...Zjednoczyliśmy się w imię zmiany na lepsze..."

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Sołtysowa Szydło we wtorek przed wylotem do Rymu nadymała się jak indor twierdząc, że jeżeli do deklaracji nie zostaną wprowadzone zmiany których domaga się Polska, to ona dokumentu nie podpisze.

Problem w tym, że wszystko było juz klepnięte w poniedziałek, a tupanie nóżką przez Szydło to był wyłącznie teatrzyk dla gawiedzi.

Mówili o tym w reżimowej telewizji? Prawackie portaliki coś o tym wspomniały?

Jestem Europejczykiem.

Owszem, mówili.

Pytałem, czy zgadzasz się treścią pierwszego z cytatów, które wkleiłem?

"...Europa jako podmiot polityczny albo będzie zjednoczona, albo nie będzie jej wcale...."

"...Pojedynczo zostalibyśmy zmarginalizowani przez globalną dynamikę.

Razem mamy największą szansę wpływać na nią oraz bronić naszych wspólnych interesów i wartości.

Będziemy działać wspólnie..."

Pierwsze zdanie ładne, ale można je rozumieć w różny sposób. Następne już bardziej konkretne i według mnie jak najbardziej prawdziwe.

Jestem Europejczykiem.

"...Pojedynczo zostalibyśmy zmarginalizowani przez globalną dynamikę. Razem mamy największą szansę wpływać na nią oraz bronić naszych wspólnych interesów i wartości. Będziemy działać wspólnie..."

A co tu tłumaczyć?

Jestem Europejczykiem.

Pytałem o pierwszy cytat.

Co do tego, który zacytowałeś to odnieś się do niego w kontekście działania Merkel w Waszyngtonie.

W głowie ci się lekko przewróciło iksik, na razie jeszcze PiS nie wydaje poleceń na prywatnych forach.

Co do pierwszego zdania to jak dla mnie tautologia, więc o czym tu pisać?

Jestem Europejczykiem.

ale można je rozumieć w różny sposób

PiS nie wydaje poleceń na prywatnych forach.

No tak.

Bidaku, musisz poczekać do poniedziałku na przemyślenia innych.

Tak to działa w Twoim przypadku.

Zawsze myślałem, że masz autonomiczny umysł, niezależny od innych umysłów.

...Już tak nie myślę...

Miej iksik litość nad sobą i innymi, parada pisowskich debilizmów jest już naprawdę męcząca.

Jeżeli nie wiesz, co to tautologia, to nie rób z siebie głupka (w czym rzeczywiście jesteś świetny), tylko zapoznaj się z definicją, a później przeczytaj omawiane zdanie ze zrozumieniem.

Jestem Europejczykiem.

co to tautologia

Jaruś, jeśli nie jesteś mądrym i nie jesteś rozgarniętym, to nie jesteś mądrym i nie jesteś rozgarniętym.

a później przeczytaj omawiane zdanie ze zrozumieniem.

..a teraz spróbuj jednak wyrazić swoją opinię na temat zacytowanej wypowiedzi...własnymi słowami...nie czekając do poniedziałkowych wydań

np. RASP

przesadzaj z tym myśleniem

Dla Ciebie myślenie w ogóle jest przesadą.

Tylko tyle byłeś w stanie wykoncypować? Tylko tyle? I Ty się dziwisz, że zmuszony jestem dostrzegać uwiąd Twego intelektu ostatnimi czasy. Niestety, choć z ogromną przykrością, to nie pozostaje mi nic innego.

..a teraz spróbuj jednak wyrazić swoją opinię na temat zacytowanej wypowiedzi...własnymi słowami...nie czekając do poniedziałkowych wydań

np. RASP

Robię to dla ciebie ostatni raz.

Tak jak już pisałem, ale chyba nie złapałeś - to zdanie jest bardzo ładne. Tyle tylko, że mówienie o Europie jako podmiocie politycznym w kontekście wielu państw narodowych nie ma sensu, bo wtedy podmiotem jest każde z tych państw z osobna. W tym sensie gdy nie będzie zjednoczona nie będzie jej jako podmiotu politycznego per se.

Coś jeszcze?

Jeszcze powiedz mi łaskawie skąd pomysł, że to sformułowanie jest częścią Deklaracji Rzymskiej???

Jestem Europejczykiem.

Jaruś, jeśli nie jesteś mądrym i nie jesteś rozgarniętym, to nie jesteś mądrym i nie jesteś rozgarniętym.

np. RASP

Jaruś to chroniony troll,który nigdy nie ponosi żadnych konsekwencji za łamanie Regulaminu a takim bez wątpienia jest przekręcanie nicków i zarzucanie oponentom np debilizmu. Tak działa moderowanie Bocznicy.

Jaruś to chroniony troll,który nigdy nie ponosi żadnych konsekwencji za łamanie Regulaminu a takim bez wątpienia jest przekręcanie nicków i zarzucanie oponentom np debilizmu. Tak działa moderowanie Bocznicy.

Kłamiesz koleś, dopiero co dostałem punkty od moderacji. Zarzucanie debilizmu jest dla mnie wyłącznie bolesną koniecznością ponieważ lubię dyskusje na poziomie wyższym, niż walka z bezmyślnym powtarzaniem głupkowatych hasełek przepisanych z prawckich portalików.

Jeżeli masz do powiedzenia coś na temat, to proszę bardzo, chętnie podyskutuję, ale jakoś cię nie kojarzę z błyskotliwą myślą.

miłego dnia

Jestem Europejczykiem.

Kłamiesz koleś, dopiero co dostałem punkty od moderacji.

Wow!!!! Stary super!!! Ile tych punktów dostałeś? Możesz je wymienić na jakieś świecące karty typu pokemon?

Jeny ale szacun! Ile masz tych punktów? Jaki następny poziom cie czeka?

Zyskałeś w moich oczach!!!

Wow!!!! Stary super!!! Ile tych punktów dostałeś? Możesz je wymienić na jakieś świecące karty typu pokemon?

Jeny ale szacun! Ile masz tych punktów? Jaki następny poziom cie czeka? Zyskałeś w moich oczach!!!

Odpowiem grzecznie,chociaż mnie korci. Nie chodzi o chwalenie się, tylko o stwierdzenie faktu, że Kolega Jamówię kłamie posługując się standardową metodą Prezesa, czyli insynuacją o jakichś układach. Dla mnie w tym zakresie EOT.

Jestem Europejczykiem.

Odpowiem grzecznie,chociaż mnie korci. Nie chodzi o chwalenie się, tylko o stwierdzenie faktu, że Kolega Jamówię kłamie posługując się standardową metodą Prezesa, czyli insynuacją o jakichś układach. Dla mnie w tym zakresie EOT.

Nie trolluj. Masz obsesje,jesteś prezesem?

"- Nie było głosowania nad Tuskiem. Nie dopuszczono jednego z naszych kandydatów, drugiego kandydata dopuszczono do głosowania większościowego. Pokazaliśmy, że nie było głosowania nad Tuskiem, nie było zapytania, kto jest za, a kto jest przeciw.

- Zastanowimy się nad tym, czy podważyć wybór Tuska, czy jest to warte - stwierdził w programie "Jeden na Jeden" Witold Waszczykowski. - Znaczenie tego wyboru jest nieistotne, ranga tej pozycji jest nieduża - powiedział. Minister podkreślił, iż nie jest prawdą, że polski rząd przegrał 27:1, "bo tych 27 krajów nie zapytano, kto jest za i kto się wstrzymał od głosu".

- Będziemy to pokazywać społeczeństwu, w jakiej UE w tej chwili funkcjonujemy – unii, która stosuje podwójne standardy - zadeklarował."

Ten pomysł Waszczykowskiego jest tak debilny, że dystansuje się od niego nawet najbliżsi współpracownicy naszego Orła z San Escobar.

Pytany o tę kwestię w Radiu Zet, wiceminister Spraw Zagranicznych Konrad Szymański powiedział, że nie wie, "co mógł mieć na myśli minister Waszczykowski w tej sprawie". Jak podkreślił, "prawnie nie ma podstaw, żeby podważać dzisiaj ten wybór", który został dokonany efektywnie.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.