Skocz do zawartości
IGNORED

Kostka WC i inne - na gryzonie w samochodzie

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ostatnio problem z czymś, co grasuje na parkingu i gryzie przewody w samochodzie. Przedtem pogryzło rurkę do spryskiwacza, a teraz chyba przewód od płynu chłodniczego. Może kuna jakaś.

Podobno skutecznym rozwiązaniem jest zawieszanie kostki zapachowej do WC pod maską samochodu. Są tez jakieś aerozole w sprzedaży a nawet elektroniczne odstraszacze.

Ma ktos jakieś doświadczenia w tej kwesti i może coś polecić?

Gość

(Konto usunięte)

Próbowałem kostki do WC i spray na kuny/łasice i inne cholerstwa. Póki co po sprayu wszystkie kable ( szczególnie od sondy lambda - nie są ruszane).Nie wiem jak działają te ultradźwiękowe odstraszacze na te gryzonie.

Taki niefart. Jak byłem kilka lat temu w Pieninach, to kuna nadgyzła mi pasek klinowy. Facet, ktory mi robił naprawę, mówił, ze to się często zdarza, Ale. przy okazji nie omieszkał wspomnieć, że miał podobny przypadek z Macierewiczem, który to twierdził, ze to musiał być zamach :)

To tak, na rozbawienie...

Liqui Moly Marder Schutz zakup sobie. W naszej cytrynie podwieszałem kostki do WC, sierść psa w rajtuzach i takie tam gusła. Goowno to dało, dopiero Liqui Moly załatwiło temat. Straciłem wygłuszenie silnika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.