Skocz do zawartości
IGNORED

Lampa 8-16 ohm do kolumn 4ohm pomocy

davero

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak w temacie czy taką lampę można bez problemu podpiąć do kolumn 4ohm ?

Lampa jest produkcji ukraińskiej na rosyjskich lampach. Moc 2x50w. Zakupiona została w sklepie w Rzeszowie (cena detaliczna 7tys)

Tyle wiem, pytam ponieważ kupujący ma taką lampę w domu i chce podpiąć je pod stx 500, które ja sprzedaje, a one maja oporoność 4ohm.

Piszę w jego imieniu , ponieważ gość jeździ na tirach i nie ma go w domu.

pzdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/133067-lampa-8-16-ohm-do-kolumn-4ohm-pomocy/

Podpiąć można ;)

Jeżeli 50W to prawdopodobnie PP na pentodach/tetrodach, czyli niedopasowanie czyli niższa moc i gorsze parametry.

:) Czyli ani głośników ani lampy nie uszkodzi :) z tego co zrozumiałem będzie gorszy dźwięk ?

Lampa która nie przyjmuje 4 omów?

Lampa za 7 tysięcy do tych stx?

Czy coś tu gra?

Lampa która nie przyjmuje 4 omów?

Lampa za 7 tysięcy do tych stx?

Czy coś tu gra?

Dla mnie też to dziwne. Lampa podobno Ukraińska było ich 40 sztuk jedna trafila do sklepu w Rzeszowie jako pokazowa po czym po roku została odsprzedana za 3 tys, a cena jej wynosiła 7 detaliczna, cytuje. Nie znam się na lampach, ale jak widziałem to zwykle mają wybór 4 8ohm, a tu nagle tak dziwnie. Ja tam się boję o kolumny, a nie o jego lampę :)

Powiem Ci że dziwna sprawa. Może to jeszcze sowiecka lampa na diodach led? :)

Oczywiscie żartuje.

No skoro tak mówi no może faktycznie tak będzie.

Podeślij jakąś fotkę jak to już u niego będzie stało.

Powiem Ci że dziwna sprawa. Może to jeszcze sowiecka lampa na diodach led? :)

Oczywiscie żartuje.

No skoro tak mówi no może faktycznie tak będzie.

Podeślij jakąś fotkę jak to już u niego będzie stało.

AUDEX INTEGRA 3 tyle mi napisał, póki co nie chce brać kolumn 4ohm skoro jego lampa nie ma takiej opcji, więc go zaprosiłem aby przyjechał i żebyśmy sprawdzili bo z mocną lampą te kolumny mogą zagrać dobrze. On ma pokój 30m u mnie jest wysokie 45m, ale potrzebują mocnego gęstego nie ostrego wzmacniacza żeby zagrały w tej akustyce jaka mam. Być może ta jego lampa zaokrągli dźwięk i może sie okazać całkiem fajna konfiguracja, a sprawdzałem je w wielu konfiguracjach i nie wiem jak można je łączyć z tanią nową Yamahą. Nie ma prawa to zagrać.

Tylko większość nowych kolumn ma 4 omy. Nawet jak producent pisze inaczej.

Gośc się wystraszył, ciekawe gdzie on chce znaleść kolumny o skuteczności 96 przy 8ohm, nowe za śmieszne pieniądze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.