Skocz do zawartości
IGNORED

Dobrej klasy duży central do 1 tys uzywka

IGNAC

Rekomendowane odpowiedzi

Inne szkoły brzmienia, ale każda do przyjęcia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Fakt ze nie mam jeszcze wybranych frontów ale wiem ze dobry centralny to podstawa. Napewno lubię dźwięk o ciepłych i gładkim charakterze, dobrego partnera do Onkyo 876. I taki do którego pózniej będzie można dokupić fronty. Czyli nie jakiś wynalazek. Mam oku Paradigm 3v7 ale chętnie poznam wasze typy i opinie

Dobry centralny to podstawa podobnie jak to, żeby fronty były z tej samej serii (a przynajmniej tej samej firmy i bez wielkich różnic w okresie wprowadzania modeli na rynek).

A ten cobalt jest za drogi, tyle samo kilka miesięcy temu zapłaciłem za swojego chorusa cc 800v - ale ja mam na frontach też focale, 826v.

Mam do sprzedania monitor audio silver center(nowa seria) w stanie igła,.. Leży od roku,kolor walnut .. Jak poczytasz w klubie monitor audio to uwierzysz.. Gwarancja do 2019 jak dobrze pamiętam .. Jak dorzucisz jeszcze parę złoty to Ci go sprzedam.. Przeszedłem na serię Gold,platinum i jakoś nie mogę się zebrać żeby go wystawić na alleg.. Z dźwięku będziesz zadowolony napewno,, jak coś to zapraszam na priv.. Pzdr

To już zakumalem ze fronty i central musza być z tej samej parafii wiec dlatego tez szukam taki model który będzie rozwojowy pod katem dokupienia pózniej frontów. Oczywusvie najlepiej odrazu całość

Jeśli ośmieliłeś się ;-)) @IGNAC napisać coś takiego:

lubię dźwięk o ciepłych i gładkim charakterze

to raczej zapomnij o Paradygmach czy Cobaltach, szukaj kompletu raczej z kopułkami

tekstylnymi, a nie tytan, alu czy ceramika. Jasne, że są świetne głośniki z twardymi

kopułkami, ale to nieco inne poziomy cenowe, niestety :-(

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Wam też wpier..ala się ta reklama Prudential. Jak tą q.r.w.ę wywalić bo nie mogę odczytywać tematów z forum a pożniej gdy wejde w dany temat to nie ma jak czytać postów.

Metalowa kopułka nie musi oznaczać ostrego dźwięku. Są kolumny z metalowa kopułką, które grają łagodnie np. Monitor Audio i jest pełno kolumn z kopułkami tekstylnymi, które grają ostro. Także ostrość dźwięku raczej nie jest uzależniona od materiału z jakiego jest wykonana wysokotonówka.

Powiem tak: zdarzają się ostro grające kopułki tekstylne,

zdarzają się też łagodnie grające metalowe

Tyle tylko, że się zdarzają wśród tanich lub źle zaaplikowanych tekstylnych,

jak i droższych konstrukcji metalowych.

Odsłuch jednak zawsze wskazany i to nie przez kwadrans na pięciu

rewelacyjnie zrealizowanych utworach :-(

Załóż Adblocka

Potwierdzam, ja nic nie mam.

Co do centrala faktycznie doradzić trudno bez frontów, jeśli jednak system będzie używany tylko do kina to szukaj dużego. Coś pokroju Lektor Center masz teraz w świetnej cenie nowy. Czy też używane Klipsch z serii Reference z 5 głośnikami.

Pozdrawiam

Trzeba pamiętać, że centralny to serce układu kina, reszta to peryferie - tu nie ma co szczędzić grosza - w budżecie który założyłeś Drogi Kolego nie ma dobrego centralnego - minimum 3 000 PLN. Wówczas satysfakcja gwarantowana. Może nowa seria od amerykańskiego producenta - mianowicie Definitive Technology przy wsparciu wewnętrznego wzmacniacza klasy D. Widziałem takowy na Allegro. Może jeszcze jest.

Ukryta Zawartość

Ponad budżet ale jest prawie doskonały. Wiem bo go mam - pracuje pod Anthemem. Jak dla mnie to spełnia oczekiwania. Kwestia gustu i preferencji.

Ukryta Zawartość

FEZZ AUDIO TITANIA - REGA PLANAR 3 - REGA FONO MM 2017 - PIONEER UDP - LX 500 - DEFINITIVE TECHNOLOGY BP 10 - TELLURIUM Q BLUE - RCA + SPEAKER

Serce - tak, ale bez przesady, są jeszcze porządne używki. A ten Definitive Technology to z jakimi frontami miałby pracować, żeby się zgrało i cena nie zabiła kolegi, który chce kolumnę centralną (więc w przyszłości i fronty z tej serii) za 1 tysiąc zł...? Zejdźmy na ziemię ;)

Całkowicie nie po myśli, pułap 1 tysiąca to jak trafić szóstkę. Przeciętne kino to już mowa o znacznie większym budżecie. Z bata kija nie ukręcisz. Niestety ja jestem realistą i człowiekiem z natury pokornym, więc uważam że dość przeciętne szacunki co do frontów i centralnego to około 6 000 PLN. Wówczas powodów do narzekań być nie powinno.

Wiadomo każdy mierzy w swoim budżecie i chciałby złapać króliczka. To normalne.

FEZZ AUDIO TITANIA - REGA PLANAR 3 - REGA FONO MM 2017 - PIONEER UDP - LX 500 - DEFINITIVE TECHNOLOGY BP 10 - TELLURIUM Q BLUE - RCA + SPEAKER

Trzeba pamiętać, że centralny to serce układu kina, reszta to peryferie - tu nie ma co szczędzić grosza - w budżecie który założyłeś Drogi Kolego nie ma dobrego centralnego - minimum 3 000 PLN. Wówczas satysfakcja gwarantowana. Może nowa seria od amerykańskiego producenta - mianowicie Definitive Technology przy wsparciu wewnętrznego wzmacniacza klasy D. Widziałem takowy na Allegro. Może jeszcze jest.

Ukryta Zawartość

Ponad budżet ale jest prawie doskonały. Wiem bo go mam - pracuje pod Anthemem. Jak dla mnie to spełnia oczekiwania. Kwestia gustu i preferencji.

Czy to nie jest przypadkiem Twój sprzęt ?Jeśli spełnia oczekiwania to czemu wyprzedajesz cały zestaw ?

Dla mnie cały temat jest w ogóle bez sensu, żeby zaczynać kupno od głośnika centralnego.

Jeśli kolega IGNAC chce wymienić cały sprzęt to trzeba najpierw znaleźć dobre fronty, które będą mu pasować, a później kupić całą resztę od kompletu, czyli centralny i tyły.

Kupi centralny, a fronty o kompletu nie będą mu pasować i co ?

Ukryta Zawartość

Oczywiście Omen cały jak leci, czytaj ze zrozumieniem treść ogłoszenia - przyczyna to lampy - pewnie znasz ten smak

I w jednej kwestii się z Tobą zgadzam - nie zaczyna się kompletowania od centralnego - to zaiste dobrze prawisz.

Tak na marginesie każdy jest poszukiwaczem brzmienia - ja w ciągu niespełna 4 lat wymieniałem sprzęt trzykrotnie - i to nie z powodu brzmienia - taka tam sobie indywidualność.

Lampy w tym przypadku to indywiduum - odstęp od przyjętych założeń i schematów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.