Skocz do zawartości
IGNORED

Patricia Barber - Smash

AndrzejPiaseczno

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatio usłyszałem w/w kawałek i mi taki styl bardzo odpowiada.

Czy Ktoś kojarzy taki rodzaj muzyki i jest w stanie polecić płyty wykonawców grających taki jazz...

Stary biały blues jest blisko ale to coś innego...

Kto gra elektryczną gitarą jazz?

https://www.audiostereo.pl/topic/133404-patricia-barber-smash/

A co w nim śmiesznego? Rozumiem że znasz tysiące wykonawców, którzy lubią się rozpędzić na wiośle jak w tytułowym utworze.... tylko ze śmiechu nie możesz opanować rąk i napisać jeszcze jednego zdania?

Może pomoże

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gdyby poszukał to by znalazł.Np.Ch.Hunter-"Nightclub",W.Muthspiel -"A Distortion of Love",N.Alger "Live a Fortnight in France" i "Mythologies" oraz "Verse" oraz J.McLean "Modern cool" i "Cafe Blue".

oraz J.McLean "Modern cool" i "Cafe Blue".

No i w projektach Grażynki Auguścik, bo to był jej gitarzysta. Barber go wypożyczała od Grażyny. Oczywiście trzeba wspomnieć o koncertowym 'Companion' z Green Mill - tam jest jazda, szczególnie solo w Black Magic Women. No i słynna płyta Grażynki 'River' - jest tu John McLean i David Onderdonk. Na promocyjnym koncercie płytki 'River' też byłem - działo się to w galerii J.Kenara.

Parker's Mood

Szukałem ale to co znalazłem nie za bardzo podobne jest do szukanego gatunku muzycznego.. nawet nie wiem jak się taki styl nazywa.

Dziękuję za wskazówki przesłucham wieczorem.... cholera 40 lat zmarnowane na jakieś "badziewie" muzyczne a to takie perełki są :)

Na Tidalu nie ma zbyt wiele: Grażyna Auguścik behind the sun - niestety mało jest tutaj gitary.

Green Mill nie ma jest Mill Green ale to jakis rap.

Charle Hunter Every has a plan - jest juz troche gitary :) ale więcej trąbki :(

PS. Chodziło mi o utwór Smash z płyty Smash i to co się dzieje od 2 minuty. Podobny klimat grania ma Vai.

Całe płyty w podobnym klimacie to: David Gilmour Rattle That Lock. David Gilmour On an Island.

Jeff Beck Blow by Blow.

Ja mam wersję przegraną od kolegi.I tam po 12 kawałku jest przerwa a następnie Black Magic.A na rozpisce tego tytułu nie ma.Chyba,że w oryginale tego utworu nie było i kolega przegrał mi go z "Companiona".

Całe płyty w podobnym klimacie to: David Gilmour Rattle That Lock. David Gilmour On an Island.

Jeff Beck Blow by Blow.

Szukaj płyt Jazz-rock i Fusion.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.