Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do pokoju 16-17m/kw

cowboy

Rekomendowane odpowiedzi

Do tego spełniają wg. mnie Twoje pozostałe kryteria. Grały z HEGEL 100, lampą CAYIN oraz Musical FIdelity A2 i w każdym przypadku grały bardzo dobr

ProAc rules :))

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Z oferty Studio 16 Hertz najbardziej odpowiednie dla mnie byłyby MIMO, tylko że nie ma możliwości ich odsłuchu bo nie są teraz produkowane. W ciemno trochę obawiam się ich zamawiać, sami rozumiecie... chociaż szczerze to wolałbym podłogówki bo nie miałbym już problemu z doborem standów.

Co do Proaców to też poważnie je biorę pod uwagę, ale bardziej celowałbym w Studio / SM 100 lub Response D2 używane. Pojawiły się też JMlaby PS 5.1 - ale mają one tylny bass refleks i obawiam się dudnienia basu przez to.

Z oferty Studio 16 Hertz najbardziej odpowiednie dla mnie byłyby MIMO, tylko że nie ma możliwości ich odsłuchu bo nie są teraz produkowane. W ciemno trochę obawiam się ich zamawiać, sami rozumiecie... chociaż szczerze to wolałbym podłogówki bo nie miałbym już problemu z doborem standów.

Co do Proaców to też poważnie je biorę pod uwagę, ale bardziej celowałbym w Studio / SM 100 lub Response D2 używane. Pojawiły się też JMlaby PS 5.1 - ale mają one tylny bass refleks i obawiam się dudnienia basu przez to.

Studio SM 100 są przewalone cenowo (bazują na popularności setek a brzmieniowo dużo się nie różnią między 118, 100) - podobna charakterystyka). W tej cenie zdecydowanie D2, choć mogą mieć za dużo basu. Miałem D2 u siebie i basu było wtedy dla mnie za dużo. Jakby kolega reflektował to zawsze możemy się dogadać a stan moich 118 jest idealny.

Cayin a88T MK I, Diapason Adamantes III, Questyle CMA 600i

Studio SM 100 są przewalone cenowo (bazują na popularności setek a brzmieniowo dużo się nie różnią między 118, 100) - podobna charakterystyka). W tej cenie zdecydowanie D2, choć mogą mieć za dużo basu. Miałem D2 u siebie i basu było wtedy dla mnie za dużo. Jakby kolega reflektował to zawsze możemy się dogadać a stan moich 118 jest idealny.

Zastanowię się nad Twoją ofertą, ale jak na razie to właśnie próbuję coś wypożyczyć na odsłuch u siebie.

Nie wiem jak ze 118, ale Studio 100 dosłownie zjadły 110-tki podczas odsłuchu w 2012r, kiedy kupowałem swoje paczki. 110 grały, jakby ktoś zapomniał ich wyjąć z kartonu.

Tak czy owak, być może wystawię swoje setki na sprzedaż, gdyż sam myślę o D2 właśnie, albo i dalej, D30, gdy stwierdzę, ze warto tak dużo dopłacić oraz jak nie "rozwalą" mi pokoju.

Tak czy owak, być może wystawię swoje setki na sprzedaż, gdyż sam myślę o D2 właśnie, albo i dalej, D30, gdy stwierdzę, ze warto tak dużo dopłacić oraz jak nie "rozwalą" mi pokoju.

D30 to duże krowy, pytanie do jakiego pomieszczenia, bo bas może zjeść wszystko w tych skrzynkach.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

• 2 tygodnie później...

Nie lepiej poszukać jednak czegoś w obudowie zamkniętej? Może te małe Harbethy uda się w budżecie dostać. Ja sam się na nie czaiłem, ale od czasu gdy za 250 zł kupiłem starożytne trzy drogowe monitorki Braun przestałem się czaić i kupiłem grata do jeżdżenia zamiast nowych głośników.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Hmm, ktoś wyżej napisał, że ProAc są "przewalone cenowo". Jeśli istotnie tak jest, to co dopiero można powiedzieć o PMC :)

A ktore kolumny nie sa przesadzone cenowo obecnie...Ja ze swoim systemem nie zmienialem nic od prawie roku (to rekord) I nie zamierzam przez kolejne przynajmniej dwa lata chyba, ze w totka wygram. A to jest sukces dzwieku I moich odsluchow. Kazde kolumny mozna kupic nowe za nawet 50% ceny...Ja za swoje dalem troche wiecej. Chyba cos ok 60% a to I tak dobra cena za 20 lat gwarancji. Na tle konkurencji w tej cenie to wypadly genialnie, wprost bez porownania. ALE...trzeba miec prad do nich z mocnego wzmaka, bo inaczej bedzie bas plynal po pokoju.

Cowboy...napisz czego sluchales juz.

Wieza STEREO Technics :)

No właśnie nie udało mi sie jeszcze posłuchać niestety niczego:-(. Chcę wypożyczyć kilka par kolumn i posłuchać ich u siebie. Tylko nie mam jak na razie przyzwoitego wzmacniacza (tylko rezerwowy Sony 550ES) Kupiłem właśnie Audiolaba 8000s by na nim robić odsłuchy ale okazał się "niedokońca sprawny" i musiałem odesłać... Poza tym zwyczajnie brakuje mi też czasu ostatnio.

W tym tygodniu natomiast będę odsłuchiwał właśnie Audio Physic Sitara - tylko niestety nie w wersji 25.

Misio38 - AP Sitara to obudowa zamknięta.

Huberto - słuchałeś PMC Twenty 23? Myślisz że mogłyby u mnie zagrać?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.