Skocz do zawartości
IGNORED

Technics se-a1010 su-c1010 czy Onkyo integra M-5030 P-3060

Wojciech_67432

Rekomendowane odpowiedzi

Ja na twoim miejscu poszukal bym czegos na czym mozna posluchac muzyki.

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Prawie kazdy wzmacniacz ma inny charakter prezetacji dzwieku, posluchaj kilku, napisz ktory najbardziej Ci sie podobal a bedzie wiadomo co Ci podpowiedziec. Nie mniej jednak jesli technics to wyzsze modele z lat 70, ten ktory podlinkowales, to bardzo kiepsko grajacy wzmacniacz, jedyna jego zaleta to wyglad (moze sie podobac)

P.S. jakie masz glosniki i jaki rodzaj muzyki jest sluchany przez Ciebie najczesciej??

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Zależy mi na takim wzmacniaczu który dobrze zagra z SL 1200 MK2 .Słucham od rocka do jazzu, blusa i głównie z winylów. Obecnie mam wzmacniacz technics su 7700 wysłuzony i kolumny magnat quantum 673

Zależy mi na takim wzmacniaczu który dobrze zagra z SL 1200 MK2 .Słucham od rocka do jazzu, blusa i głównie z winylów. Obecnie mam wzmacniacz technics su 7700 wysłuzony i kolumny magnat quantum 673

Plastikowego technisca sobie odpuść. Jeśli technics to do roku 1991, chyba że wysokie dzielone seria 3000 5000 7000 , może 2000. Jeśli by ci się udało znaleść serię poza 2000 to koszt bardzo duży. Płacisz za legendę i logo jak by nie patrzeć. Jeśli chcesz technisca to starsze klocki. Szczególnie polecam serię v9 82r i v10x 85r (integry) nad nimi już tylko dzielone se 5 , 3 i 1. Problemem może okazać znaleść je w dobrym stanie to bardzo rzadkie urządzenia. Nie wiem jak zgrają się w twoim pokoju i kolumnami i preferencjami, ale Ja nie narzekam, a testowałem na kilku. Winyle najbardziej lubię słuchać na akai 2950 no ale to też ultra unikat. Podchodzi mi najbardziej dźwięk z tego urządzenia w powiązaniu z gramofonem. Ciepły , miekki , nie ostry dźwięk. Jak sparujesz z kolumnami ocieplonymi i miekkimi"" to robi się "za słodko" za ciepło :) no ale co kto lubi.

ps. co to znaczy wysłużony to bardzo ładny wzmak z lat świetności firmy, owszem mocą nie grzeszy ani roździelczośćia no ale to lata 70 i niski model. Jeśli zadbany egzemplarz bez problemu można go naprawić. Parametry zapewne też trzyma. No ale trzeba by było oddać go do serwisu na pomiary.

Potencjometr mu trzeszczy od głosu i chciałbym coś mocniejszego.Kiepsko też spisuje się z gramofonem :(

I nie upieram się na technicsa owszem jak przeglądałem ogłoszenia to rzucił się w oko wyglądem ,ale to dla mnie nie istotne ,dlatego pytam co mogę kupić w tych pieniądzach.

Potencjometr mu trzeszczy od głosu i chciałbym coś mocniejszego.Kiepsko też spisuje się z gramofonem :(

I nie upieram się na technicsa owszem jak przeglądałem ogłoszenia to rzucił się w oko wyglądem ,ale to dla mnie nie istotne ,dlatego pytam co mogę kupić w tych pieniądzach.

Może akurat z kolumnami się źle spasił. Fakt nie jest jakiś bardzo mocny. Trudno doradzić ... najlepiej kupować i próbować co się najlepiej podoba zostawić :). Takie pisanie na odległość zwykle ma się nijak. Pomieszczenie też ma każdy inne , a akustyka sporo wnosi jednak. Rozumiem , że do wydania masz około 3 tys pln na wzmak. seria 1000 będzie zapewne bardziej szczegółowa od su 7700 którego miałem. Jak nie chcesz ostrego grania, a bardziej spokojne to może końcówka yamahy seria m40/45 m60/65 i do tego pre amp c4x60x.

Do 4tys masz chociażby T+A Power Plant - świetny wzmacniacz, ale nie do trudnych kolumn ( bardzo trudnych ). Audio Gd Precision, Atoll, Krell. Trzeba byłoby tak naprawdę posłuchać z Twoimi kolumnami aby coś wybrać.

Myślę że te moje kolumny to najsłabszy punkt. Spróbuje je sprzedać , i wtedy będę miał większy ruch kupując kolumny i wzmacniacz który mogę odsłuchać, Jeżeli możecie do wątku dorzucić alternatywę ok 5000 tys, wzmacniacz i kolumny ( ciepło grający)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.