Skocz do zawartości
IGNORED

Quantum 675 czy 677 do salonu 33m kw?

Marcin_67175

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie drodzy koledzy. Jeśli chodzi o mój zakup pierwszego audio to za moment zostanie sfinalizowany.

Wybrałem już ampli teraz muszę dokonać wyboru kolumn.

Wybór padł na Yamahe R-N602 i Magnat Quantum seria 670. Mam tylko jeden dylemat.

Cena quantum 675 i 677 jest zbliżona i zastanawiam się czy w moim salonie (foremny prostokąt 33m kw) lepiej zagrają 677 czy to będzie przerost formy nad treścią. Różnica w cenie to kilka stówek ale czy w moim przypadku jest taka potrzeba?

Proszę o radę.

https://www.audiostereo.pl/topic/135293-quantum-675-czy-677-do-salonu-33m-kw/

Dzień dobry.

W Twoim salonie opcją lepszą będzie model Quantum 677. A czy brałeś pod uwagę kolumny innych marek? W podobnych przedziałach cenowych jest kilka równie ciekawych propozycji. Może polskie STX Electrino 250 (https://www.q21.pl/stx-electrino-250.html), Pylon Audio Opal 23 (https://www.q21.pl/pylon-audio-opal-23.html) lub zbudowane na bazie duńskich podłogowej Dali kolumny Wilson Raptor 7 (https://www.q21.pl/wilson-raptor-7.html).

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

Wybrałeś wstepnie bardzo dobre kolumny.

Quantum 677 nie chce mówić naj, ale pokazują sweitny stosunek cena jakość. Po prostu warto!

I zdecydowanie te do takiego metrażu.

Zapraszam do nas

Piotrek

• 2 tygodnie później...

Może polskie STX Electrino 250 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Panowie, nie wciskajcie na siłę gorszego sprzętu bo nie macie magnatów.

Wybierając kolumny do salonu z kuchnią - 34 m2, byłem w 90% zdecydowany na Magnata Quantum 677 (miałem monitorki Magnata Monitor 250 i byłem bardzo zadowolony). Po odsłuchu jako pierwsze odrzuciłem właśnie Magnaty, ja osobiście ze wzg. na dźwięk a moja żona ze wzg. na wygląd. Zostały mi jakieś Klipsche za ponad 3000 zł, Melodika bl-40 mk 1 (moim zdaniem bdb kolumna, wtedy za cenę 2400 zł) i własnie Electrino 250 za 1850 zł. Patrząc pod kątem cena jakość STX Electrino 250 nie ma sobie równych...

Jakbym miał wybierać pomiędzy Melodiką a Electrino, ale w kwocie 1850 zł to wybrałbym Melodikę...

Ja generalnie jestem zadowolony z Polskiego STX-a:)

Dlatego, najważniejsze to wziąć swój wzmacniacz pod pachę i zrobić odsłuch na żywo a nie słuchać się forum :)

pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja generalnie jestem zadowolony z Polskiego STX-a:)

Jeśli sprawdziłeś a na to wygląda że tak. To po prostu brawo Ty :)

Gdzie jest napisane że Wilson Raptor jest na bazie Dali ?

A kto Ci tak powiedział że jest na bazie? Po za tym co oznacza że jedna kolumna jest na bazie drugiej?

Co to baza?

Rozumiem, że sprawdziłeś te kolumny przed wyborem? Odsłuchałeś kilka modeli i świadomie wybrałeś te? Wtedy brawo Ty. To nie takie oczywiste.

Bo chyba nie piszesz lubię te kolumny są super i polecam. A kupiłeś je online bez żadnego porównania. Bo takie polecenia są nic nie warte.

Rozumiem, że sprawdziłeś te kolumny przed wyborem?

Wydaje mi się, że w poście powyżej jasno się wyraziłem.

Odsłuchałeś kilka modeli i świadomie wybrałeś te?

j.w.

Bo chyba nie piszesz lubię te kolumny są super i polecam. A kupiłeś je online bez żadnego porównania. Bo takie polecenia są nic nie warte.

To już nadinterpretacja.

Po pierwsze nikomu niczego nie mam zamiaru polecać. Po drugie, uważam, że w przypadku posiadania swojej elektroniki właściwym jest ją wziąć ze sobą do salonu, wykonać odsłuch z kolumnami, które są obiektem zainteresowania. Ja bynajmniej tak zrobiłem, miałem taka możliwość i jestem zadowolony.

Co do polecania produktów, z przykrością należy stwierdzić, że to Państwo jako sprzedawcy (proszę nie brać tego stwierdzenia personalnie) polecacie na wszelkich forach "swoje" produkty, robiąc ludziom wodę z mózgu. :)

Ja absolutnie nie wchodziłem z tobą w konflikt. Po prostu pytałem. Nie doczytałem wyżej więc zapytałem. Nie reaguj tak gwałtownie :)

W porządku.

A jeśli chodzi o polecanie produktów ktore się ma, nie znając innych to domena polaków. Dlatego zahaczyłem o ten temat nie celując strikte w ciebie.

Państwo jako sprzedawcy (proszę nie brać tego stwierdzenia personalnie) polecacie na wszelkich forach "swoje" produkty, robiąc ludziom wodę z mózgu. :)

Niestety, lub stety jako salon niezależny nie mamy "swoich" produktów.

Dlatego obok kolegów z branży możemy dobrze podejść do tematu i nie proponować jak to nazwałeś "swojego" tylko coś co będzie, lub mogło by być "twojego".

Życzę udanych odsłuchów no i pokój :)

Piotrek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.