Skocz do zawartości
IGNORED

Pierwsze niedrogie kino domowe

Rafał M.

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 2.08.2019 o 11:13, subfan napisał:
W dniu 2.08.2019 o 08:54, DenisM napisał:

Ja myślę, że można jeszcze sprawdzić propozycje od STX jeśli chodzi o tanie i dość porządne kino domowe. 

To baaaardzo dobrze przemyślana odpowiedź  ?

Melodika, Tannoy, Heco? Przecież jest tego więcej. Ostatnio STX chwycił jakiś rozgłos na forum ? 

Gość

(Konto usunięte)

Takie czasy że bez fortelu daleko nie zajdziesz a zasady fair play znane są tylko z opowieści.  Może wzięli przykład z kilku marek znanych dzieki  forum i zadziałali. Każde forum promuje coś innego zauważ,  czyżby inny smak ? Nie wydaje mi się. 

Mój wpis ogólnie miał się do czasu po jakim kolega odpisał. 

W dniu 2.08.2019 o 08:54, DenisM napisał:

Ja myślę, że można jeszcze sprawdzić propozycje od STX jeśli chodzi o tanie i dość porządne kino domowe. 

Mam od nich kolumny 5.1 to dobrze grają jak na swoją cenę

• 4 tygodnie później...

spacer.pngJa potrzebowałem malutkich głośniczków, żeby były niemal niewidoczne, stanęło na Waflach Moviestar i mogę z czystym sumieniem polecić. Oczywiście tylko do małych i bardzo małych pokojów. Wraz z małym Marantzem tworzą bardzo przyjemny i klimatyczny dźwięk, ale potrafią też dołożyć do pieca. Wczoraj oglądałem Gladiatora z Netflixa i wrażenia fantastyczne. Partie orkiestrowe Hansa Zimmera delikatne i liryczne, a sceny walki... oj! Działo się! Dziw, że somsiad w ścianę nie walił. ?   Aha - na podkreślenie zasługuje opieka serwisowa Wafla. Jeden głośniczek mi upadł i obudowa została bardzo ciężko uszkodzona. Po mailowym kontakcie z serwisem Wafla w UK i przesłaniu zdjęć ofiary wypadku bardzo miła pani mi napisała, że tu nie ma co zbierać, więc po prostu potrzebuję  nowego głośniczka. Chociaż u dealerów nie ma opcji kupna pojedynczych głośniczków, serwis załatwił mi taki za niewielki piniądz i przysłał. Także opieka posprzedażna pierwsza klasa. Mimo wszystko chętnie bym jeszcze spróbował mini zestawu KD od Paradigma. A propos: czy ktoś używa albo gdzieś słyszał w akcji zestaw 5.1 Paradigm 100CT i mógłby podzielić się wrażeniami? ?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W dniu 23.11.2017 o 19:52, tomek4446 napisał:

Każdy z nas zapewne chciałby mieć jedno urządzenie, najlepiej nie drogie ,odtwarzające na poziomie muzykę w stereo i jeszcze świetne efekty podczas rodzinnego seansu filmowego. W realnym życiu jest jednak inaczej.

Należy postawić sobie pytanie , czy chcę mieć substytut kina w domu i możność odtworzenia muzyki z plików, radia internetowego, Tidala, telefonu,Spotify itd. a jakość tego mam gdzieś,bo nie jestem melomanem, audiofilem i ma po prostu grać,to jeżeli odpowiedź jest twierdząca ,to możesz śmiało kupić tani amp.KD . A, jeszcze popatrz na pokój czy da się ustawić min. pięć kolumn + sub.

A jeżeli jednak masz wątpliwości czy tego naprawdę chcesz to posłuchaj Shreka 777

Otóż to! "Nie mieszajmy myślowo dwóch różnych systemów walutowych!" ? Trzeba zadać sobie jedno zajebiście ważne pytanie i potem na nie odpowiedzieć: czy wolę słuchać muzyki w maksymalnej jakości na jaką pozala mi mój budżet, czy też wolę seanse filmowe na wypasie? U mnie odpowiedź była twierdząca na pierwsze pytanie. A więc muzyka max jakość a KD budżetowe. I tak się stało. Bez mieszania systemów. Do muzyki: Czysta Klasa A, do KD - jakieś tam ampli (choć Marantz jest moim zdaniem ładniutki i gra też nader przywoicie to w stereo nie ma nawet ułamka klasy i jakości Sugdena). Trzeba najpierw poznać siebie. ? A gdy poznasz siebie, to znaczy - dowiesz się, czego właściwie chcesz od życia, to dalej już kaszka z mleczkiem. ? Ale systemów NIE MIESZAMY! ?

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

To dużo lepiej spisuje się od Twoich Wharfadale  , Tannoy HTS 101 XP.  

Miałem możliwość posłuchania obu zestawów.  Pierwsze na co zwróciłem uwagę,  to dużo lepsza jakość basu z subwoofera . Inna liga 

Ostatnio słuchałem systemu 5.1.2 od STX - nie wiem jaki model - wiem, że były w iałym lakierze i gralo to STRASZNIE ?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

i-wharfedale-moviestar-dx-1se-hcp-5-1-czarny.jpgJa potrzebowałem malutkich głośniczków, żeby były niemal niewidoczne, stanęło na Waflach Moviestar i mogę z czystym sumieniem polecić. Oczywiście tylko do małych i bardzo małych pokojów. Wraz z małym Marantzem tworzą bardzo przyjemny i klimatyczny dźwięk, ale potrafią też dołożyć do pieca. Wczoraj oglądałem Gladiatora z Netflixa i wrażenia fantastyczne. Partie orkiestrowe Hansa Zimmera delikatne i liryczne, a sceny walki... oj! Działo się! Dziw, że somsiad w ścianę nie walił.   Aha - na podkreślenie zasługuje opieka serwisowa Wafla. Jeden głośniczek mi upadł i obudowa została bardzo ciężko uszkodzona. Po mailowym kontakcie z serwisem Wafla w UK i przesłaniu zdjęć ofiary wypadku bardzo miła pani mi napisała, że tu nie ma co zbierać, więc po prostu potrzebuję  nowego głośniczka. Chociaż u dealerów nie ma opcji kupna pojedynczych głośniczków, serwis załatwił mi taki za niewielki piniądz i przysłał. Także opieka posprzedażna pierwsza klasa. Mimo wszystko chętnie bym jeszcze spróbował mini zestawu KD od Paradigma. A propos: czy ktoś używa albo gdzieś słyszał w akcji zestaw 5.1 Paradigm 100CT i mógłby podzielić się wrażeniami?

Też używam Wharfedale i Marantz.

Tylko w dużo większym wydaniu

Plus 2 x BK monolith plus.

17 godzin temu, max720 napisał:

To dużo lepiej spisuje się od Twoich Wharfadale  , Tannoy HTS 101 XP.  

Miałem możliwość posłuchania obu zestawów.  Pierwsze na co zwróciłem uwagę,  to dużo lepsza jakość basu z subwoofera . Inna liga 

Tannoy przecież zacna firma. Tylko że u mnie we wsi nie ma możliwości posłuchania tego. A koleś, w którego sklepie kupiłem Marantza sprzedaje też Wafle. Posłuchałem Moviestar na moim ampli, spodobało mi się i kupiłem. ? Lata temu już ale wgl nie mam ciśnienia na zmianę. Spoko mi Marantz + Wafle wystarczają. Tylko jestem jeszcze ciekaw tego Paradigm Cinema i Bose Acoustimass 10 v5.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.