Skocz do zawartości
IGNORED

(R)Ewolucja w systemie.

tomek1976

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie jest:

Yaqin MC10L (po apgrejdzie) + S16Hertz MimoIIIs + źródła: Hegel HD10, DCD 685 po lampizacji i Thorens TD 320. Pomieszczenie 20m2. Preferowane rodzaje muzyki: rock progresywny, soft rock, jazz.

Czego mi brak: rozdzielczości, "gęstości dźwięku", może trochę dynamiki.

Pytanie do Szanownego Grona: co w pierwszej kolejności wymienić? Z przyczyn finansowych wolałbym uniknąć rewolucji :) Budżet który mogę dorzucić do tego, co mam, to +- 5k zł. Celuję, oczywiście, w sprzęt używany.

Z góry dziękuję za wszelkie konstruktywne uwagi i porady.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - S.Lem

https://www.audiostereo.pl/topic/136145-rewolucja-w-systemie/

Od siebie dodam gdyż posiadam Pathos ConBerto Dac dodał mi muzykalność,gęstość a dynamike i kontrole basu prowadzi Primare i32.

Wypożycz,mało popularny nawet u mnie w UK a może Ci się wpasuje.

Czego mi brak: rozdzielczości, "gęstości dźwięku", może trochę dynamiki.

Jeżeli to są dla Ciebie poważne braki to zmień kolumny i wzmacniacz, jeżeli chcesz tylko "nieco" podkręcić tempo spraw sobie jakąś integrę krella np. KAV300i, KAV400xi, oba wzmacniacze mieszczą się w budżecie.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Gość

(Konto usunięte)

Niby jakie braki...Marcus Miller?

Jeżeli to są dla Ciebie poważne braki to zmień kolumny i wzmacniacz, jeżeli chcesz tylko "nieco" podkręcić tempo spraw sobie jakąś integrę krella np. KAV300i, KAV400xi, oba wzmacniacze mieszczą się w budżecie.

Dokładnie...kolumny i wzmacniacz skoro na takiej łatwej muzie rozdzielczości brak...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.