Skocz do zawartości
IGNORED

Zaknup sprzętu do 16mk2, MF m5si , Rega , Audiovector.

Adrian Rutkowski

Rekomendowane odpowiedzi

W M3si jest on bardziej ujednolicony i prawie zawsze ciepły. M6 / M5 bardzo mocno różnicuje bas pod względem barwy.

Tłumacząc z polskiego na nasze MS3i po prostu upraszcza brzmienie basu bo ma mniejszą wydajność prądową i gorszy zasilacz od M5Si. Dziwne by było gdyby tańszy wzmacniacz z jedną parą tranzystorów mocy na kanał był lepszy od tego z dwoma parami.

Tłumacząc z polskiego na nasze MS3i po prostu upraszcza brzmienie basu bo ma mniejszą wydajność prądową i gorszy zasilacz od M5Si.

Idac za moca, nabylem m6si zwlaszcza, ze mam kolumny w OZ od ATC. Z basu jestem niezwykle zadowolony!

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Wszystkim którzy pomagali, pisali swoje pomocne posty chciałbym bardzo podziękować

oraz

Życzyć zdrowych i szczęśliwych Świąt Bożego Narodzenia, aby przy świątecznym stole nie zabrakło światła i ciepła rodzinnej atmosfery. Wielu sukcesów w pracy zawodowej jak i w życiu osobistym.

Wesołych Świąt.

Dziękuje jeszcze raz :)

Poniżej Foty

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gratulacje. A teraz żeby to grało na miarę swojej ceny proponuję: 1. Dywanik jakiś (+30% przyrostu jakości dźwięku), 2. Kolumny wyciągnij przed linię tv - tu eksperymentuj, ale teraz się nieco marnują.

Dziwne te sklepy skoro np. prezentują naim'a cd w zestawie z czymś innym skoro wiadomo, że Naim gra najlepiej po kablach DIN ze wzmacniaczem własnej marki :)

????

Gratulacje. A teraz żeby to grało na miarę swojej ceny proponuję: 1. Dywanik jakiś (+30% przyrostu jakości dźwięku),

A jakie kable glosnikowe do Mf?

To pewnie raczej pytanie, jak gra całość i czy czegoś brakuje/za dużo. To zawsze razem z pomieszczeniem jest całość. Osobiście bym różne testował. Nie znam MF tych modeli osobiście i nic w ciemno nie polecę.

????

Gratulacje. A teraz żeby to grało na miarę swojej ceny proponuję: 1. Dywanik jakiś (+30% przyrostu jakości dźwięku), 2. Kolumny wyciągnij przed linię tv - tu eksperymentuj, ale teraz się nieco marnują.

Później zrobię foto i ogólnie pokaże jak to wygląda w pokoju, ale dywanik mam tylko pod stolik przy narożniku , dywan większy będzie zakupiony ale to kwestia czasu.

Co do przewodów głośnikowe mam Tellurium Q Black II Speaker, a Interconnect Cardas Parsec. Myślicie że te przewody są złe?

Co do przewodów głośnikowe mam Tellurium Q Black II Speaker, a Interconnect Cardas Parsec. Myślicie że te przewody są złe?

Masz świetny zestaw i przewody tak więc daj sobie spokój i nimi nie kombinuj . Słuchaj po prostu muzyki a z czasem bedzie jeszcze lepiej grało , zwłaszcza kolumny :)

Chord Odyssey

.Dzieki

Chord odyssey albo qed XT.

Piotrek

A jak sie maja Chord odyssey do Tellurium Q Black II w tym temacie?

Mozna gdzies przetestowc oba kable?

Później zrobię foto i ogólnie pokaże jak to wygląda w pokoju, ale dywanik mam tylko pod stolik przy narożniku , dywan większy będzie zakupiony ale to kwestia czasu.

Jako ze słuchałem Tellurium Q Black 2 mysle ze bardzo optymalne (cenowo tez)do Twojego sprzętu z tego co pamiętam sa muzykalne... takze daj im pograć razem przez troche czasu

a potem jakby czegos brakowało czy chciałbyś cos poprawić pisz

Kiedys M6si mialem podłączony przewodami ....a nie pisze na razie naciesz sie tym co masz :)

Chord odyssey albo qed XT.

Piotrek

Chord odyssey 4 zamowione, zobaczymy czy sie zgrajaz Atc i MF

Wg mnie Odyssey będzie grał za jasno z tak równym wzmakiem jak M6si.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Nie ugotuje się ten wzmacniacz w tej ciasnej szafce i jeszcze przykryty odtwarzaczem z góry?

Bluesound Node2;  Audiolab 8200CD; Musical Fidelity M5si; Triangle Esprit Gaia EZ.

Nie ugotuje się ten wzmacniacz w tej ciasnej szafce i jeszcze przykryty odtwarzaczem z góry?

Mojego M6si nie ma szanstak ustawic bo "stopi" gorna pokrywe :)

Wg mnie Odyssey będzie grał za jasno z tak równym wzmakiem jak M6si.

Czyli strzal w stope ehh

Masz jakies doswiadczenie z okablowaniem do MF-jakies typy?

Tellurium Q Black 2?

Mojego M6si nie ma szanstak ustawic bo "stopi" gorna pokrywe :)

Czyli strzal w stope ehh

Masz jakies doswiadczenie z okablowaniem do MF-jakies typy?

Tellurium Q Black 2?

jimmi jak mozliwosc posłuchania spróbuj np z Harmonix-em (cena juz wieksza ale porównywałem Tellurium i Harmonixa swego czasu ...mam to drugie )

Harmonix 120 Improved

Chord odyssey 4 dotarly i powiem, ze to calkiem fajne kable.Graja na razie z hegel i usher i jest naprawde dobrze.

Jeszcze musze dobrac XLR interkonekt do m6si i c/a stream magic 6.

Pojecia nie mam w ktora strone tutaj isc i czy jest sens?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.