Skocz do zawartości
IGNORED

Zaknup sprzętu do 16mk2, MF m5si , Rega , Audiovector.

Adrian Rutkowski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

2 lata temu po testach i odsłuchach byłem gotów na zakup kolumn Audiovector X3 Super wraz z Musical Fidelity M3si. Do zakupu niestety nie doszło. Szczegółowo opisywałem swoje przemyślenia i odsłuch z tamtego czasu.

Dziś jestem gotów na zakup sprzętu i ze starych wspomnień chcę przetestować i uświadomić się w wyborze z 2 lat temu czy to bedzie to samo co wtedy. Z tym że teraz ide "półka wyżej".

Muzyka której słucham to Pink Floyd, Vivaldi, Szopen, Andrea Bocelli, Dire Straits , Leszek Możdżer, muzyka filmowa, a ostatnio nawet Oleta Adams ( jazz , soul), Loreena McKennitt ( muzyka celtycka) i ogólnie współczesna bez hip hop i metalu.

Bardzo cenie sobie detale które są w głębi utworu lubię mieć na na wyciągnięciu ręki. Bas jest ważny ale nie może przesłaniać wszystkiego , przesyt jego bedzie mnie męczył. Dokładny , wyrafinowany , ale mam go czuć kiedy jest ten moment utworze. Nie jest to fachowe określenie , ale pisze na tyle ile czuje.

W poniedziałek mam odsłuch w jednym z Warszawskich sklepów. Dosłownie wyprosiłem o Musical Fidelity M5si, który został skrytykowany i dostalem inf. że tyle razy był przesłuchiwany,słabo wypadł i nawet już nie chcą go sprzedawać. Jako drugi dostane wzmacniacze Rega Elex-R i Elicit-R. Kolumny Audiovector QR3 , SR3 Super co już mi powiedziano że nie warto jak już kupować to Signature z tym że to już za bogaty budzet jak dla mnie. Myślałem ewentualnie o monitorach SR1 Signature lub Avantgarde, ale już powiedziano mi że jest to kolumna monitorowa do małych pomieszczeń 12mk2 i basu może być za mało basu...

Co do źródła będe chciał zakupić gramofon.

Będę za wszelką pomoc, sugestie jak i krytykę wdzięczny. Czy faktycznie dobrą droge dobieram, czy SR3 Super faktycznie nie są warte dopłaty itp.

Dzień dobry.

Zacznę od wzmacniacza, strasznie dziwię się, kto tak negatywnie ocenił wzmacniacz Musical Fidelity M5si (https://www.q21.pl/musical-fidelity-m5si.html). To bardzo dobry wzmacniacz, idealnie pasujący do Twoich preferencji. Nawet jeśli komuś nie odpowiada charakter brzmienia, to na pewno nie może powiedzieć, że jest to zły wzmacniacz. Obiektywnie to bardzo dobra integra, która bardzo często jest wybierana w naszym salonie po odsłuchach, pomimo że w naszej ofercie fizycznie w salonie mamy dziesiątki urządzeń. Tak więc na pewno proponuję posłuchać MF. Oczywiście jako alternatywa można także posłuchać wzmacniacze Rega, natomiast z mojej strony jako alternatywa do MF, proponowałbym przetestować hybrydę lampową Vincent SV-237MK (https://www.q21.pl/vincet-sv-237mk.html). To połączenie szybkości i dynamiki tranzystora z plastycznością, ciepłem lampy. Kolejną ciekawą propozycją jest Atoll IN200SE (https://www.q21.pl/atoll-in200se.html) lub jeszcze lepszy IN300 (https://www.q21.pl/atoll-in300.html). To żywe, bardzo swobodne granie z dobrym wypełnieniem, spójnością, naturalnością. To wzmacniacze o równym, bardzo plastycznym graniu.

Co do kolumn, to na pewno warto posłuchać Audiovector SR3 Super (https://www.q21.pl/audiovector-sr-3-super.html). To zestaw lepszy od QR3 (https://www.q21.pl/audiovector-qr3.html), co nie oznacza, że QR3 jest złe. Na pewno warto posłuchać także polskie konstrukcje Audio Academy Rhea (https://www.q21.pl/audio-academy-rhea.html), koniecznie Kef R700 (https://www.q21.pl/kef-r700.html) czy wybitne moim zdaniem Dynaudio Excite X38 (https://www.q21.pl/dynaudio-excite-x38.html).

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, to tylko kilka dobrych propozycji, w naszym salonie masz dziesiątki urządzeń i kolumn, które w komfortowych warunkach możesz posłuchać i porównać. Zapraszam serdecznie, z Warszawy masz do nas poniżej 1.5-godziny drogi, cała trasa to autostrada, na miejscu masz ogromny, prywatny, tylko dla naszych Klientów parking. Naprawdę warto do nas przyjechać, na pewno wybierzesz najbardziej optymalny zestaw. Oczywiście w przypadku pytań jestem do dyspozycji, wszystkie powyższe urządzenia są dostępne od ręki i gotowe do odsłuchu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zacznę od wzmacniacza, strasznie dziwię się, kto tak negatywnie ocenił wzmacniacz Musical Fidelity M5si (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). To bardzo dobry wzmacniacz, idealnie pasujący do Twoich preferencji. Nawet jeśli komuś nie odpowiada charakter brzmienia, to na pewno nie może powiedzieć, że jest to zły wzmacniacz. Obiektywnie to bardzo dobra integra, która bardzo często jest wybierana w naszym salonie po odsłuchach, pomimo że w naszej ofercie fizycznie w salonie mamy dziesiątki urządzeń. Tak więc na pewno proponuję posłuchać MF.

O mf moge cos powiedziec poniewaz sam posiadam Mf 6msi a to tylko mocniejsza wersja 5si. To wzmacniacz do Twoich preferencji zdecydowanie. Bas jest swietny i bije tym moj drugi wzmacnicz creek destiny2. Gdyby w creeku byl bas musicala to zostalbym przy creeku dozywotnio, ale niestety tak nie jest.

Generalnie Mf jest wyrownany w kazdym pasmie i nic nie dominuje-zespolona jakosc brzmienia na tym samym poziomie. Pink floyd brzmi rewelacyjnie zapewniam!

Obecnie sam stoje przed wyborem zrodla CD do mojego MF i mysle powaznie o Emotiva erc-3, ktory mialby bys alternatywa dla Creek evolution, bedacego zrodlem w 2 systemie creekowskim.

Generalnie mam podpiete monitory ATC msc11 do mf i jest calkiem przyjemnie.

Ic i glosnikowe to vdh, a spotkalem sie z opiniami ze to ryzykowne polaczenie i to jest tez do sprawdzenia..

Q21

Jakie okablowanie stosujecie do destow?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Półka wyżej nie zawsze znaczy lepszy dźwięk chociaż uważam że cena m3si jest nieadekwatna do tego co jest w środku w porównaniu do japońskich producentów i specjalnie nie warto go kupować chyba że

dźwięk nam pasuje jak ulał. Do 16m2 to można np. kupić Marantza PM8005 lub będzie zaraz nowszy PM8006, są to wzmacniacze z raczej dobrymi przedwzmacniaczami gramofonowymi. Jak dobierzesz kolumny to mocy wystarczy spokojnie na 16m2. Co do m5si czy innych klocków opiniami salonu bym się nie przejmował tylko odsłuchał ale najlepiej u siebie w domu (zwłaszcza kolumny).

Okablowanie to tak naprawdę ostatni szlif systemu, nie jestem w stanie podać konkretnych marek i modeli kabli, gdyż jest to zależne od konkretnej konfiguracji oraz preferencji Klienta. Mamy bardzo duży asortyment okablowania, jest z czego wybierać, a zawsze jest także możliwość wypożyczenia i przetestowania w domu, we własnym systemie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Bardzo dziękuje za odpowiedzi !

Q21

Byłem u Państwa 2 lata temu na odsłuchu (mały pokój) i byłem bardzo zadowolony. Na początku bardzo chcieliście mnie przekonać do Vincenta lecz on mi nie pasuje ze względu na tą mgiełkę która przesłania mi wiele rzeczy. Nie chce skłamać czy to własnie grało z Audio Academy Rhea , ale mnie to zamęczyło ze względu na bass.... No ale w końcu jak daliście mi Audiovector X3 Super to się zaczęła zabawa ! Podpięty Musical Fidelity M3si zrobił to banana na twarzy i słyszałem dokładnie to co chciałem. Podłączone późniejsze wzmacniacze Creek A50, Roksan K3 i coś tam jeszcze nie dorównały Musicalowi. W poniedziałek będę miał MF M5si, Rega i Atoll IN200SE ( pytanie czy to prawda że musi mieć sieciówki za ponad 1k żeby naprawdę IN200 zagrał swoje? Pytam bo taką dostałem informacje od człowieka który podobno tyle lat tym handlował...)

Słowa dotrzymuje i na pewno Państwa odwiedzę, przesłucham i porozmawiamy :) Ps: Bardzo dziękuje za sympatyczną rozmowę i pomoc na Audio Show :)

jimmi

Dziękuje za info :)

sIs

Każdy z nas musi indywidualnie odsłuchać swoje i zadecydować taka jest prawda, a co do Marantza ja już sobie wyrobiłem zdanie o tych sprzętach od wersji PM600X, 700X jak i 8005 są to tak zwane sprzęty dla ludu gdzie kupisz je nawet w markecie może to i dobrze, ale za to ile one kosztują wolałbym kupić np: Exposure 2010s2 który już dla mnie gra zdecydowanie lepiej. Nie chce krytykować Marantza, ale to bezpieczny zakup dopóki za te same pieniądze nie posłuchasz czegoś innego bo wtedy zaczynasz poważnie się zastanawiać.

Za poradę odsłuchu wezmę sobie ją do serca . Na początku sprawdzę ten sprzęt który wpadnie mi w ucho w 2 innych miejscach i na koniec wypożyczę go i sprawdzę w domu.

jimmi

Dziękuje za info :)

Zwroc uwage na okablowanie i jesli bedzie mozliwosc podepnijcie kilka roznych cdplayerow bo to bedzie kolejnym etapem w niedalekiej przyszlosci ;)P

powodzenia!

"ja już sobie wyrobiłem zdanie o tych sprzętach od wersji PM600X, 700X jak i 8005 są to tak zwane sprzęty dla ludu gdzie kupisz je nawet w markecie może to i dobrze, ale za to ile one kosztują wolałbym kupić np: Exposure 2010s2"

Dlatego ze nie jest to sprzet dla ludu? Roznice w dzwieku wcale nie sa takie ogromne jak sie czesto opisuje, wystarczy byc odrobine uprzedzonym i juz sytuacja zmienia sie diametralnie.

Nie warto sie w zaden sposob uprzedzac przed odsluchem, chyba ze na zasadzie "tanszy podobno gra lepiej"... :-)

Może troszeczkę źle się wyraziłem, ale nie jestem zdania że trzeba wydać chorych kwot aby dostać tego czego się chce. Marantz ma fajne wzmacniacze i fakt warto wziąć je pod uwagę lecz ja już kiedyś miałem odsłuch z 6005, 7005 i 8005 i do mnie to nie przemówił.

Co do źródła chce na teraz kupić gramofon Myslalem o kupnie Pro-Ject z tym że zastanawia się czy na pewno i co konkretnie byłoby dobre?

Co do CD to się wacham bo widzę ogólne braki płyt nie wiem co się dzieje :(

Każdy z nas musi indywidualnie odsłuchać swoje i zadecydować taka jest prawda

Czy ja napisałem bierz to czy tamto w ciemno...

Od paru lat używam PM KI Perl Lite, podchodziłem dwukrotnie do zmiany kolumn, za każdym razem puszczali mi kolumny na jakimś tzw audiofilskim wzmacniaczu i przepaści jakoś się nie odczuwa,

a nawet powiedziałbym przepaść może być w drugą stronę co jest oczywiście subiektywne. Jeżeli chodzi o obiektywne elementy w tym budżecie wiele wzmacniaczy może się schować jeżeli chodzi budowę, funkcjonalność a także parametry mierzalne które przekładają się na jakość brzmienia. 6005, 7005 to klasa niższa ale też i niższa cena.

Witajcie,

Jestem po dzisiejszym odsłuchu i chciałbym się tym podzielić swoimi odczuciami a zarazem doradzić.

Do odsłuchu ze wzmacniaczy miałem Musical Fidelity M5si oraz Rega Elicit-R kolumny Audiovector QR3, wszystko było ze źródła Naim CD5si szkoda że nie mieli Musical Fidelity.

Na początku poszedł w ruch krążek Eric Clapton - Unplugged, cd 1 - 1, 5 utwór, Musical Fidelity M5si + QR3. Po pierwszym utworze spodziewałem się czegoś innego hmm nawet powiedziałbym że byłem po części zniesmaczony. Uczucie było dziwne, gdyż np. gitara grała dobrze a reszta minimalnie brakowało... To samo odczucie było w 5 utworze brakowało charakteru, tego czegoś... Przepieliśmy wzmacniacz na Rega Elicit-R i szczerze powiem że tu praktycznie nie odczuliśmy z kolegą żadnej różnicy.

Pink Floyd - Pulse , cd2- 13 utwór, Rega Elicit-R +QR3. Na samym początku kiedy tylko zaczęło wszystko grać czułem, że coś jest nie tak i utwierdziłem się już po paru sekundach kiedy przy pierwszym uderzeniu perkusji zabrakło powera i charakteru. Wszystko było jakby wytłumione , za delikatne, takie suche , zimne... Przepieliśmy się na Musical Fidelity M5si prawie to samo z tym że tu już było minimalnie lepiej.

Po tych dwóch płytach wiedzieliśmy że tu jest ewidentnie wina kolumn tym bardziej że każdy z nas miał obiekcje i konkretne zdanie. Nie chciałem ich skreślać i chciałem sprawdzić je do końca...

Podger Rachel - Vivaldi La Stravaganza , cd 1 - 1,3 utwór, Rega Elicit-R +QR3. Zagrał poprawnie lecz bez fajerwerków, spodziewałem się czegoś więcej... Przepieliśmy się na Musical Fidelity M5si i tu szczerze odczułem różnice ! Począwszy od kolumn jak i od wzmacniacza. W końcu poczułem ten charakter i dusze Musical Fidelity , mało tego Audiovector QR3 jakby wrócił do żywych ! Kolega momentalnie zwrócił swój wzrok na mnie i wszystko było jasne. To było to czego szukałem i jak to zagrało to faktycznie była rewelacja?! Hmm ciężko powiedzieć , a czemu ? Wcześniejsza wersja X3 Super faktycznie powiem że dla mnie była lepsza ! Ponieważ w muzyce klasycznej broniły się , a w rocku pokazywały charakter , ogólnie były to charakterne kolumny które naprawdę mogły się podobać i były tanie na to co pokazywały! W przypadku Audiovectora QR3 już tak kolorowo NIE JEST.... Przy płycie Erica Claptona , a tym bardziej przy Pink Floyd za brakło im charakteru... Dla mnie są za spokojne, nie zdecydowane jak by się czegoś bały. Progres robi się w muzyce klasycznej przy Vivaldi faktycznie wymiotły i tu aż buzia się ucieszyła , ale co z tego jak poległy na innej muzyce. Podsumowując spodziewałem się więcej po Audiovector QR3 jak i po Rega Elicit-R. Mimo że kolumny nie były idealne to było czuć że Musical Fidelity wyciska z nich soki i potrafił się wyróżnić.

Zmiana kolumn na Audiovector SR3 Signature , niestety ver. Super nie było na sklepie. Odsłuchałem 3 utworów dla sprawdzenia na szybko i co tu dużo mówić klasa sama w sobie. Przede wszystkim pełna kultura grania, wyrafinowany dźwięk i klasa. Przestrzeń , dokładność i te dźwięki powaliły i na koniec bass który kończył jak Picasso.

Teraz się zastanawiam i będę wdzięczny za pomoc , sugestie.. Wzmacniacz Musical Fidelity M5si biorę na 100%, gdyz tylko mnie utwierdził w tym że jest wart zakupu - jest on dla mnie idealny. Ale zastanawiam się nad dwoma rzeczami czy kupować CD np: MF m3scd czy używkę m6cd i czy jest duża róznica miedzy ver. M3scd a M6scd? A może jednak postawić na gramofon !? No i kolumny czy faktycznie miedzy kolumnami QR3 a SR3 Super jest tak mała różnica i duża względem SR3 Signature? Pytam gdyż nie ma co się oszukiwać cena również jest nie mała...

Ale zastanawiam się nad dwoma rzeczami czy kupować CD np: MF m3scd czy używkę m6cd i czy jest duża róznica miedzy ver. M3scd a M6scd? A może jednak postawić na gramofon !?

Gratuluje wyboru!

Pamietaj, ze gramofon to inna pata kaloszy :). Nie jestem pewien, czy pre 5si jest identyczne jak w 6si. Jesli tak, to bedziesz mile zaskoczony:)

Cd czy gramofon?

Temat jest dosc prosty z 1 strony a z 2 nie. Otoz wg moich preferencji cd to podstawa, a gram to torcik-dodatkowe zrodlo.

Obecnie sam szukam cd i juz sie zdecydowalem na 99% jaki on bedzie. Akurat ja nie przywiazuje wagi do tworzenia systemu o jednolitym wygladzie, wiec zadanie mam prostsze. Byle gral synergicznie z piecem!

Pomiedzy 3scd a 6scd roznica bedzie zdecydowana na dac, ktory jest lepszy niz we wzmacniaczu m6si (to wiem z opisu)

Cd nie znam od mf i nie slyszalem ich nigdy-cena jest ostra i oscyluje wokol ceny pieca-dlatego mowie pas.

Jak komuś zależy także na USB Dac to szukałbym raczej innych urządzeń niż MF który po taniości stosuje układy wejściowe zgodne z najstarszą wersją USB Audio 1.0.

Jak potrzeba czymś półki w mieszkaniu wypełnić to zdecydowanie najlepiej kupić gramofon inaczej ma to średni sens no chyba że jeszcze chodzi o lans. Widziałem w sieci czy prasie parę artykułów opisujących to zagadnienie dość dobrze.

No i kolumny czy faktycznie miedzy kolumnami QR3 a SR3 Super jest tak mała różnica i duża względem SR3 Signature? Pytam gdyż nie ma co się oszukiwać cena również jest nie mała...

Nie miałem nigdy do czynienia z serią QR także się nie wypowiadam. Jeśli chodzi o SR 1 / SR3 to róznica między Super a Signature jest bardzo duża i warta każdej złotówki do dopłaty. Dla mnie to całkiem inne kolumny na plus oczywiście do Signature pod warunkiem że nakarmi się je porządnym wzmacniaczem jak i resztą toru. One pokażą ułomność elektroniki i realizacji . Wersja Super jest mniej pod tym względem wymagająca.

Jak komuś zależy także na USB Dac to szukałbym raczej innych urządzeń niż MF który po taniości stosuje układy wejściowe zgodne z najstarszą wersją USB Audio 1.0.

O jakim modelu/modelach piszesz i jakich urzadzeniach mf?

Zakładając że rezygnuje z gramofonu to w takim razie jakie cd kupić? Szczerze myślę nad zakupem jednolitego zestawu do kompletu. Z tym że na rynku mamy M3scd lub M6scd. Różnica jakaś tam może bedzie przy odtwarzaniu cd tylko czy aż tak duża? Myślę o ewentualnej używce z tym że jak już sa to tylko M3cd. Chyba że można do tego dobrać coś idealnego z innego zestawu?. Z drugiej strony czym różnią się inne firmy prócz wyglądem, czy faktycznie w dźwięku jest różnica biorąc odtwarzacz tej samej klasy/ kwocie?

Co do kolumn fakt SR3 Signature robi robotę i do świetną. Dla mnie to już byloby spełnienie marzeń i mój Hi-End. Tylko ta cena... Głupie i wiem że malo realne ale czy jest coś podobnego grającego o niżej kwocie ?

Preferencje zbliżone do dzwięku z ATC - bardzo przejrzyste granie, super wyrównana charakterystyka. Moniek ma na sprzedaż ATC SCM 50 ASL, to aktywne monitory z 20cm głośnikiem basowym, myślę, że w 16m2 będzie ok. Będziesz potrzebował tylko przedwzmacniacz i CD. Albo samo CD z regulacją głośności. Nie słuchałem audiovectorów ale coś mi podpowiada, że może być lepiej z ATC. Dodam tylko, że kopółka średniotonowa ATC to klasa sama w sobie. ATC produkuję ją od lat 80 prawie w niezmienionym stanie.

obiektywnie o audio

Jeśli jakiś salon od razu przez telefon skrytykował Ci dany system, element zestawu to powinna zaświecić się czerwona lampka. Why?

I właśnie dlatego powinieneś tym bardziej go przetestować. Taka prawda.

Moim zdaniem bardzo udane połączenie.

Musical to zdecydowanie coś co powinieneś odsłuchać. a później przesiąść się na lampkę. Dla porównania.

Co do kolumn to obok wspomnianych Audiovectorów sprawdź jeszcze proszę Precision 6.2 lub 6.4 od Tannoya. Da się ich odsłuchać a co najważniejsze nabyć w wyprzedażowych cenach.

Dodatkowo odsłuchaj też Magnat 1009s. Granie z poziomu kolumn 50-70 % droższych.

Piotrek

M5si jest krytykowany ponieważ brzmi zupełnie inaczej niz M3si. Jest mu bliżej do M6si. Stąd jeśli ktoś słuchał M3, a potem słucha M5 to ma problem bo to dwie totalnie różne szkoły grania. Z kolei, gdy ktoś zaczyna słuchać od M6si to nie może się nachwalić M5si, bo jest wyraźnie tańszy i tylko minimalnie gorszy.

W tej cenie, masz znakomity wzmacniacz o ciepłym brzmieniu i potężnej mocy

https://sklep.rms.pl/nuprime-ida-16-ida16-zintegrowany-wzmacniacz-cyfrowy-stereo-klasy-hi-end-z-przetwornikiem-dac-ess-sabre

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

M5si jest krytykowany ponieważ brzmi zupełnie inaczej niz M3si. Jest mu bliżej do M6si. Stąd jeśli ktoś słuchał M3, a potem słucha M5 to ma problem bo to dwie totalnie różne szkoły grania.

Zatem wg Ciebie MF M3si jest lepiej grajacym od M5si i M6si?

Jeśli szukasz jednoznacznie ciepłego brzmienia to tak. Jeśli szukasz chłodnego brzmienia ale barwnego to nie.

Posiadam M6si a z trojka nie mialem przyjemnosci obcowac, W wersji 6 jest genialny bas, czy 3 oferuje to samo pod tym wzgledem?

M3si ma ciepły bas, M6si jest głębszy i bardziej zróżnicowany

M3si jest urządzeniem bardziej muzykalnym i zagra z każdą analityczną kolumną dobrze. M6 / M5 wymaga z kolei muzykalnej, łagodnie grającej kolumny. Mówimy tu o dwóch różnych typach basów. W M3si jest on bardziej ujednolicony i prawie zawsze ciepły. M6 / M5 bardzo mocno różnicuje bas pod względem barwy.

Zakładając że rezygnuje z gramofonu to w takim razie jakie cd kupić? Szczerze myślę nad zakupem jednolitego zestawu do kompletu. Z tym że na rynku mamy M3scd lub M6scd. Różnica jakaś tam może bedzie przy odtwarzaniu cd tylko czy aż tak duża? Myślę o ewentualnej używce z tym że jak już sa to tylko M3cd. Chyba że można do tego dobrać coś idealnego z innego zestawu?. Z drugiej strony czym różnią się inne firmy prócz wyglądem, czy faktycznie w dźwięku jest różnica biorąc odtwarzacz tej samej klasy/ kwocie?

/.../

Sprawa prosta: kup tanszy CD (M3 jak chcesz MF, choc i to za drogo) i roznice zainwestuj w kolumny. Zysk niewspolmierny. Jak z czasem bedziesz chcial sie pobawic to dokupisz sobie zewnetrznego DACa.

M3si jest urządzeniem bardziej muzykalnym i zagra z każdą analityczną kolumną dobrze. M6 / M5 wymaga z kolei muzykalnej, łagodnie grającej kolumny. Mówimy tu o dwóch różnych typach basów. W M3si jest on bardziej ujednolicony i prawie zawsze ciepły. M6 / M5 bardzo mocno różnicuje bas pod względem barwy.

Dla tego QR3 mogły słabo zagrać z M5si, szkoda że M3si nie mieli bo na pewno sprawdziłbym różnice. Ale tak czy siak zdecydowanie bardziej do SR3 Signature bedzie pasował M5si...?

Panowie prosze nie szerzmy demagogii bo to nie zle swiadczy o forum. Tak sie sklada ze mialem przyjnosc obcowac przez dluzszy czas z mf m3 m5 i m6. M5 i M6 to swietnie, rowno, przejrzyscie i calkiem dobrze rozdzielczo grajace wzmaki. M3 w kazdym aspekcie jest slabszy - w zaleznosci od gatunku odtwarzanej muzyki mniej lub bardziej odbiega od pozostalej dwojki - i tutaj nie mam watpliwosci. M5 to najlepszy wybor moim zdaniem bo ja nie moglem czasem odroznic go od m6 a cena jest bardzo dobra.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.