Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze Cyrusa w klasie "D", proszę o opinie (tych, którzy słuchali)

MacP

Rekomendowane odpowiedzi

Cyrus ma w ofercie także wzmacniacze klasy "D - końcówkę mocy Stereo 200, integrę One oraz "all in one" serii Lyric (straaasznie brzydkie.... :)

Interesują mnie pierwsze dwa - końcówka jest prawie 3 razy droższa od integry (należącej do "entry level", ale powszechnie bardzo chwalonej). Parametrami są dość podobne (Cyrus zresztą nie zdradza ich za wiele), konstrukcją chyba w sumie też (np. zasilanie liniowe mimo impulsowej konstrukcji - podoba mi się to!), różnią się m.in. mocą, choć One sam w sobie jest też dość mocny (100W).

Mam więc pytanie, czy ktoś miał okazję porównać Stereo 200 i One? Zwłaszcza, że One może też działać jako końcówka. Czy różnice brzmienia uzasadniają aż taką różnicę w cenie?

W sumie zaryzykowałbym zakup - najchętniej tej końcówki, ale raczej używki, cena nowej (prawie 10 kzł) jest chyba odrobinę przesadzone. A może nie?....

Cyrus One ma bardzo przyzwoitą sekcję przedwzmacniacza (także phono) co moim zdaniem zasadność używania go jako końcówki stawia pod znakiem zapytania.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Cyrus One ma bardzo przyzwoitą sekcję przedwzmacniacza (także phono) co moim zdaniem zasadność używania go jako końcówki stawia pod znakiem zapytania.

...ale ułatwia porównania z "czystą" końcówką, np. przez podłączenie do tego samego preampa. Poza tym One nie ma DACa (nie licząc gadżetu bluetooth), a czasem dobrze jest napędzić końcówkę dobrym DAC z funkcją pre. Chodzi mi zresztą o ogólne porównanie obu klocków, niekoniecznie tylko jako końcówek.

Filozofowanie można sobie darować.

Obawiam się, że nie pozostaje ci nic innego tylko udać się do sklepu dysponującego rzeczoną końcówką oraz integrą, celem osobistego porównania.

Aha, Bluetooth w przypadku Cyrusa One jest bardzo wygodne.

Cyrus ma bowiem całkiem sympatyczną aplikację na telefon pozwalającą przez BT sterować wzmacniaczem.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Dzień dobry.

Nie będę Cię namawiał na zakup, proponuję wypożyczenie urządzenia do testu.

Zapraszam serdecznie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziękuję, może tak zrobię, ale nim zacznę tym komuś zawracać głowę chętnie posłucham opinii - może ktoś już jednak porównywał?...

Jak powiadał nieodżałowanej pamięci Stefan Kisielewski - zamiast ględzić o tym i o wym, lepiej posłuchać tego i owego.

Owocnych odsłuchów życzę.

Co do mnie Cyrus One podłączony po analogu do Sonos ZP90 niewiele ustępował zestawowi Linn Majik-I/Maijk DS.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.