Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 1000 zł

melodyman

Rekomendowane odpowiedzi

Jest taki temat na forum, ale zarchiwizowany. Minęło 7 lat o założenia i zakończenia wątku, więc sporo sie mogło zmienic w tej dziedzinie. Pozwoliłem sobie więc temat zdublować (chyba, że moderator scali i temat odblokuje) i zapytać o słuchawki

Sennheiser HD599 i jaka jest różnica pomiędzy nimi a poprzednikiem HD 598. Inne propozycje w tym przedziale cenowym również chętnie rozpatrzę.

Audiolab 8200CD+Roksan Kandy K2, Denon AVR-X3600H, plus komplet Dali Zensor 7.0 + Zensor Focal+Zenzor1 +Klipsch R-110SW. Było Onkyo TX-SR876, TX-NR676,duża wieża Diory kompletna, Altusy 120A, jeszcze dawniej Gramofon Artur + ZK140T

https://www.audiostereo.pl/topic/136973-s%C5%82uchawki-do-1000-z%C5%82/

Jest taki temat na forum, ale zarchiwizowany. Minęło 7 lat o założenia i zakończenia wątku, więc sporo sie mogło zmienic w tej dziedzinie. Pozwoliłem sobie więc temat zdublować (chyba, że moderator scali i temat odblokuje) i zapytać o słuchawki

Sennheiser HD599 i jaka jest różnica pomiędzy nimi a poprzednikiem HD 598. Inne propozycje w tym przedziale cenowym również chętnie rozpatrzę.

Jestem świeżo po odsłuchu HD558 (dzisiaj muszę je oddać koledze). Dla porównania swoje HD600 i AKG Q701. Wzm. to SOHA III i gniazdo w Audiolab 8000s.

558 brzmią całkiem przyjemnie, są przede wszystkim b.muzykalne. Nie są tak szczegółowe jak 600, które potrafią rozpracować nagranie na części pierwsze.

AKG to już zupełnie inne brzmienie, potrzebują dobrego źródła i obnażają niedoskonałości toru odsłuchowego.

Nie wiem jak brzmią te, które proponujesz ale koniecznie posłuchaj porównując z innymi.

Jak napisałem wcześniej, 558 są muzykalne, po prostu przyjemność ze słuchania. Mają podkreślone niskie tony.

Dosyć mocno przylegają do głowy choć wcale nie jest to męczące.

Podaj proszę więcej informacj - co będzie zasilało słuchawki, czy szukasz konstrukcji otwartych, czy zamkniętych, jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

słuchawki uniwersalne. Do słuchania w domu z Roksana K2 i w samolocie z telefonu czy tabletu. Słucham naprawdę rożnej muzyki od Pink Floyd przez Black Sabbath i Metallicę, do Natalie Cole. Marillion i Rush, Queen i Deep Purple babci Tiny i wiele więcej. Może inaczej : nie słucham Disco Polo, techno, "ciężkiej " muzyki poważnej, oper. Najbardziej chyba adekwatne byłoby określenie muzykalne. Ostatnio miałem do czynienia z Audeze Shine, ale zdecydowałem, że tej klasy słuchawek nie potrzebuję. Tak jak sie patrzę na zdjęcia tych Sennheiserów to chyba wielkościowo są za duże. To sa wokółuszne, a wolałbym nauszne, takie właśnie jak te Audeze, ale to nie jest warunek konieczny

Audiolab 8200CD+Roksan Kandy K2, Denon AVR-X3600H, plus komplet Dali Zensor 7.0 + Zensor Focal+Zenzor1 +Klipsch R-110SW. Było Onkyo TX-SR876, TX-NR676,duża wieża Diory kompletna, Altusy 120A, jeszcze dawniej Gramofon Artur + ZK140T

a DenonyAH-MM300 ?

a DenonyAH-MM300 ?

mam 200 i 300, to są świetnie grające niedocenione słuchawki, mam też hd600 i o ile do nich potrzebny lub wskazany jest pre, to denony grają nawet świetnie podłączone do telefonu.

Zdecydowanie polecam, sposób grania na początku może wydawać się widowiskowy ale po kilku godzinach uspokajają się nasze emocję . Do muzyki rockowej, nowoczesnej nie mają sobie równych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.