Skocz do zawartości
IGNORED

konto testowe Qobuz jak założyć w Polsce

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Bogusław_59825,

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, a boję się sprawdzać, to pewnie jakieś konto rodzinne. 
Tylko w Luminie poprzez wpisanie loginu i hasła aktywowałem obsługę Qobuz i gra.
Nie loguję się gdzieś w internetach czy innych iPadach, bo wyczują, żem zza Odry i jeszcze mi wtyczkę od muzy wyciągną.

Na Macbooku można bez problemu zainstalować apkę Qobuz i sprawdzić swój plan.

Na Macbooku można bez problemu zainstalować apkę Qobuz i sprawdzić swój plan.

Na telefonie, na wszystkim…

Cześć, zarejestrowałem qobuz do testów na okres próbny. Jutro będę testował jakość (nie wiem jak mój streamer z nim zagra, a dodatkowo jeszcze trafiła się awaria stacjonarnego netu). Jeżeli mi się spodoba, myślicie, że zbiorę 5 osób do mojej nowej rodziny?

Cześć, zarejestrowałem qobuz do testów na okres próbny. Jutro będę testował jakość (nie wiem jak mój streamer z nim zagra, a dodatkowo jeszcze trafiła się awaria stacjonarnego netu). Jeżeli mi się spodoba, myślicie, że zbiorę 5 osób do mojej nowej rodziny?

Mysle ze zbierze w 2 godziny:)
W jakim kraju zarejestrowales?
6 minut temu, tanielinie napisał:

Juz dawno by to zrobili, logowanie Luminem jest tak samo z Polski jak kompem. Ja bym sprawdxził za co zapłaciłeś:)

Zapłaciłem 29 ojro za rok,

to wychodzi 2,41 - dwa ojro i czterdzieści jeden fenysiocentów 🙂 za miesiąc.

Za TIDAL płacę 39 PLN za miesiąc od kilku lat.

Nie będę darowanemu qobuzowemu koniowi w zęby zaglądał 🙂 .

to wychodzi 2,41 - dwa ojro i czterdzieści jeden fenysiocentów  za miesiąc.
Nie będę darowanemu qobuzowemu koniowi w zęby zaglądał  .

Trzymam kciuki żeby działalo rok:)
USA

Jesteś tam fizycznie?
4 minuty temu, Krzysztof_56775 napisał:

to wychodzi 2,41 - dwa ojro i czterdzieści jeden fenysiocentów 🙂 za miesiąc.

Nie będę darowanemu qobuzowemu koniowi w zęby zaglądał 🙂 .

Jeżeli ID jest zagraniczne to z każdego zakątka świata możesz się logować,  ID należy do kraju w którym było konto zakładane, śmiało możesz wejść w opcje ustawień
Jeżeli jest możliwość to polecam konto Hi-Res

3 minuty temu, tanielinie napisał:

Trzymam kciuki żeby działalo rok:)
Jesteś tam fizycznie?

Właśnie wróciłem ;). Więc już nie 😉

Edytowane przez djdom111
4 minuty temu, tanielinie napisał:

Jak się zdecydujesz zorganizuje Ci dobrze prowadzacą sie rodzine. Daj znac na priv.

Dzięki. Zobaczę jak działa i podzielę się z Wami odczuciami ;). Niech tylko mi neta w domu w końcu przywrócą ;). Jak żyć ;).

Dzięki. Zobaczę jak działa i podzielę się z Wami odczuciami ;). Niech tylko mi neta w domu w końcu przywrócą ;). Jak żyć ;).

Brak netu jedt jak brak powietrza:)
Hej, [mention=62192]ramone[/mention]
zastanawiam się na wykupieniem jednego roku od tego dostawcy.
Wszystko działa u Ciebie ok?
Mam od niego konto od sierpnia i wszystko jest ok. Lokalizacja to Francja. Dostajesz adres e-mail i hasło i się logujesz na nie. Ja mam podpięte w Volumio, ale można się logować w każdy dostępny sposób.
Nie mam na koncie ustawionej subskrypcji na cały rok. Na początku byłem w jakiejś rodzince, teraz mam:

"Vous avez accès à votre abonnement Qobuz Studio jusqu'au 12/01/2022
Statut : annulé
Débuté le : 08/10/2021"

Z punktu widzenia końcowego użytkownika wszystko jak dotąd jest ok

Wysłane z mojego CPH1921 przy użyciu Tapatalka

Godzinę temu, ramone napisał:

Mam od niego konto od sierpnia i wszystko jest ok. Lokalizacja to Francja. Dostajesz adres e-mail i hasło i się logujesz na nie. Ja mam podpięte w Volumio, ale można się logować w każdy dostępny sposób.
Nie mam na koncie ustawionej subskrypcji na cały rok. Na początku byłem w jakiejś rodzince, teraz mam:

"Vous avez accès à votre abonnement Qobuz Studio jusqu'au 12/01/2022
Statut : annulé
Débuté le : 08/10/2021"

Z punktu widzenia końcowego użytkownika wszystko jak dotąd jest ok

Wysłane z mojego CPH1921 przy użyciu Tapatalka

Ok, dzięki za info. Kupiłem od niego roczny. Czekam na login i hasło.

Niestety ten kod promocyjny już nie jest aktywny. Zobacze jak bedzie to działać.

Edytowane przez sojer2005

Jestem posiadaczem Volumio Primo w wersji Superstar Lifetime i wykupiłem polecanym tutaj sposobem Quobuz w wersji 5 lat a teraz także Tidal. Wszystko działa jak trzeba (czekałem kilka dni na aktywację). Zwłaszcza Quobuz przesyła muzykę w doskonałej jakości. Polecam i pozdrawiam Was wszystkich.

Jestem posiadaczem Volumio Primo w wersji Superstar Lifetime i wykupiłem polecanym tutaj sposobem Quobuz w wersji 5 lat a teraz także Tidal. Wszystko działa jak trzeba (czekałem kilka dni na aktywację). Zwłaszcza Quobuz przesyła muzykę w doskonałej jakości. Polecam i pozdrawiam Was wszystkich.

jak dawno temu kupiłes, masz na swoim koncie Qobuz info że będzie altywne 5 lat, wyślesz screena?

Nigdy nie słyszałem by zapłacić za 5 lat z góry

Subskrypcja jest ... co roczna.  Moze była jakaś specjalna oferta? nie wiem.

Troche w to nie wierze.

Jak to sprawdzić ...?

Zainstalować VPN na tel. czy PC, wybrać kraj pierwotniej aktywacji Qobuz

Potem aplikacja Qobuz i wpisać posiadane login i hasło

Niestety ... wszystko rozbija się o VPN bo Qobuz nauczył się go blokować chociaż czasami zaskoczy i da się oszukać i wpuści na własne konto. Czyścic ciasteczka - to pomaga.

30 minut temu, Bogusław_59825 napisał:

Troche w to nie wierze.

Jak to sprawdzić ...?

Niestety ... wszystko rozbija się o VPN bo Qobuz nauczył się go blokować chociaż czasami zaskoczy i da się oszukać i wpuści na własne konto. Czyścic ciasteczka - to pomaga.

Jak już masz konto Qobuz, możesz korzystać z każdej lokalizacji na świecie

Kraj w którym formalnie operuje Qobuz jest potrzebny tylko w momencie aplikacji i instalowania apki

Edytowane przez Zbi_Rek
Troche w to nie wierze.
Jak to sprawdzić ...?

Jeżeli kolega ma na swoim koncie ze jest opłacone na 5 lat do przodu to moze istnieje taka opcja, dlatego poprosiłem o screen.

Wysłane za pomocą Tapatalk Pro
28 minut temu, tanielinie napisał:

Jeżeli kolega ma na swoim koncie ze jest opłacone na 5 lat do przodu to moze istnieje taka opcja, dlatego poprosiłem o screen.

To jest opcja niestandardowa, inaczej only for VIP żeby lepiej brzmiało i budziło zazdrość ☺

P.S. 

Kontaktowałeś się z Ricardo czy jego oferta jest aktualna ?

Edytowane przez Zbi_Rek
2 godziny temu, Bogusław_59825 napisał:

Nie mam konta na Qobuz ale dla sportu postanowiłem sprawdzić jak rozwiązać problem. W programie antywirusowym Norton włączyłem opcję  Secure VPN i wybrałem region Holandia. Odświeżyłem stronę Qobuza i przepuścił mnie dalej do rejestracji konta. Czyli chyba da się bez większych komplikacji rozwiązać problem 

To jest opcja niestandardowa, inaczej only for VIP żeby lepiej brzmiało i budziło zazdrość
P.S. 

Miałem kiedyś propozycje Vip Lifetime Deezer, za 60 $ żałuje ze nie kupiłem :)

Nie mam konta na Qobuz ale dla sportu postanowiłem sprawdzić jak rozwiązać problem. W programie antywirusowym Norton włączyłem opcję  Secure VPN i wybrałem region Holandia. Odświeżyłem stronę Qobuza i przepuścił mnie dalej do rejestracji konta. Czyli chyba da się bez większych komplikacji rozwiązać problem 

Nie przepuści przy płatności, chyba ze masz kartę z Holandii

To jest opcja niestandardowa, inaczej only for VIP żeby lepiej brzmiało i budziło zazdrość
P.S. 

Napisałem do niego, czekam na odpowiedz.

Niepotrzebne żadne VPN ani inne cudactwa dostajesz skrzynkę mailową z francuskim adresem i rejestrujesz się z tego konta.

14 godzin temu, djdom111 napisał:

Niezależnie od streamera Quobuz ma doskonałą jakość muzyki (zdecydowanie lepszą niż Tidal , o Spotify nie wspomnę )

1 godzinę temu, tanielinie napisał:

Napisałem do niego, czekam na odpowiedz.

👍

Daj info jaka będzie odpowiedź

Ja byłbym chętny.
1 godzinę temu, piotrek7 napisał:

Pierwszy etap za Tobą, teraz kolejny ....  akceptacja płatności.

4 minuty temu, tanielinie napisał:

Moze być rozczarowanie

Tak, nie przyjmie IBAN karty z innych państw niż w tych gdzie Qobuz jest dostępny formalnie

• Pokaż nowe odpowiedzi