Skocz do zawartości
IGNORED

SPOTIFY Opuszcza starsze urządzenia Hi-Fi i AV

S4Home

Rekomendowane odpowiedzi

:(

Piotrek

Uffff... Na szczęście posiadacze wintydżowych Dior, Grundigów i Techiksów mogą spać spokojne... ;-)

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

• Moderatorzy

dlatego wole raspberry niż drogi streamer, do którego kończy sie wsparcie

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Przede wszystkim trzeba dotrzeć do źródła i przeczytać ze zrozumieniem. Z tego co czytam to te informacje się różnią dla urządzeń różnych firm. W przypadku starszych urządzeń B&O, Dynaudio, Logitecha, NAD, Nocs, Onkyo, Philipsa, Pioneera i Teufel Spotify zostanie całkowicie usunięte z urządzeń podanych w linku poniżej.

W przypadku urządzeń Denona, Marantza i Yamahy nastąpi aktualizacja, która pozwoli nadal korzystać z najnowszej wersji Spotify. Tak przynajmniej wynika z informacji w linku, tyle że błędnie określają amplitunery i wszystkie inne urządzenia jako „speakers”. Rozumiem, że to zwykły błąd.

Sam mam Marantza NR1604 i aktualizacja Spotify przyszła na mój amplituner już z miesiąc temu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

Yamaha też miała aktualizację w grudniu. Zmiana polegała na wprowadzeniu obsługi nowego API Spotify. Ale z mojego punktu widzenia, Spotify działa tak samo jak wcześniej.

Czyli potwierdza się informacja z linku. Właściciele starszych Denonów, Marantzów i Yamah mogą spokojnie wgrać aktualizację i korzystać ze Spotify. Proszę więc nie siać dezinformacji bo sklepowi nie wypada. Dziękuję.

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

<br />Yamaha też miała aktualizację w grudniu. Zmiana polegała na wprowadzeniu obsługi nowego API Spotify. Ale z mojego punktu widzenia, Spotify działa tak samo jak wcześniej.<br /> <br /> <br />

Po pobraniu tej aktualizacji jedyne co się zmieniło ( Yamaha RX-A 3030) to to , że poprzednio po przełączeniu amp. na Spotify ( mam ustawione stereo) na wyświetlaczu pojawiały się dwa kwadraty oznaczające aktualnie grające kolumny a obecnie nic się nie pojawia. Dźwięk bez zmian.

Stereo: WBA Blazebird + Ironbird; Pioneer N-70A CDX-1060 ; K-1020; ; JVC QL A7; YAMAHA Yp-701, RME Adi2 PRO FS R Black Edition ; Sony STR-V5 , ;kolumny: Altec Lansing Valencia, ProAc Response One SC. Kino: Yamaha RX-A3030;BC Acoustique EX-502; kolumny: Dali Grand Vocal, B&W 685 S2, Mivoc SW 1500; Raspberry Pi3 B+;DDRC-24 ; DDRC-22D

na wyświetlaczu pojawiały się dwa kwadraty oznaczające aktualnie grające kolumny a obecnie nic się nie pojawia.

W moim V777 też zniknęła prezentacja na wyświetlaczu aktywnych kanałów przy Spotify. To chyba błąd, na szczęście nieszkodliwy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.