Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do 20 m2

piomisk

Rekomendowane odpowiedzi

By było prościej podaj jaki budżet na kolumny. Używane czy nowe, wolnostojace czy na podstawkach. Jaki sprzęt do nich i jakiej muzy słuchasz.

Ewentualnie jakie miałes kolumny wcześiej i czego oczekujesz wzgledem tamtych lub obecnie.Tylko tyle :)

Budżet to do 20kzł,kolumny raczej urzywane a czy wolnostojące czy podstawkowe to nie wiem

gdyż nigdy podstawowych nie słyszałem

Resztą na razie się nie przejmuję gdyż nie mam,pierwsze głośniki

Muzyka różna pop ,rock

Ja generalnie nie czepiam się wątków, ale takie jak ten zabiją to forum.

Rzucone w eter jakie kolumny do 20mkw bez żadnej dodatkowej informacji czy w opisie, czy w temacie samym. Żadnego odniesienia się to tego co chciałoby się uzyskać, zmienić.

Ja właśnie wybieram kolumny do podobnego metrażu i moja odopwiedź jest następująca.

Kup te, które wg Ciebie najlepiej zagrają w Twoim pokoju tzn będą Ci sprawiały przyjemność ze słuchania. Ewentualnie najładniejsze.

Problem w tym że mieszkam w Irlandii i nawet gdybym chciał czegoś posłuchać to nie ma gdzie

W Polsce mam Sonus Faber Elipsa i do nich monobloki McIntosh 601 oraz pre 2500

Zależy mi tutaj na dobrej stereofonii i w miarę dużej scenie

Ta Irlandia to straszna pustynia musi być.

A tak na serio, skoro szukasz stereofonii i sceny i jeszcze jesteś za Kanałem Angielskim to proponuję spróbować lokalnej kuchni - Tannoy Definition DC10

Sprzęt masz więc bardzo skonkretyzowany.

Pytanie czy chcesz zachować charakter wspomnianego zestawu ?

Za 20k można już kupić również Sonusy z drugiej ręki, czy to Cremony za pewnie niemal połowę planowanego budżetu, czy któreś monitory SF.

Problem w tym że mieszkam w Irlandii i nawet gdybym chciał czegoś posłuchać to nie ma gdzie

W Polsce mam Sonus Faber Elipsa i do nich monobloki McIntosh 601 oraz pre 2500

Zależy mi tutaj na dobrej stereofonii i w miarę dużej scenie

Przecież dilerów pełno. Bierzesz do domu i odsluchujesz. Pmc 26, spendor st, focal diablo, roksan darius itd...

Wieza STEREO Technics :)

Gdy kupowałem Soundbar Focal Dimension i pytałem o niego w lokalnych sklepach to nikt nie słyszał o takiej firmie

Nie chcę kupić za dużych głośników aby nie dudnilo , po za tym mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu i w razie przeprowadzki trzeba by zamawiać TIRa

A co to są za duże kolumny dla Ciebie? Sprzęt przecież możesz zamówić przez internet z jakiegokolwiek sklepu z UK. Jedyne co wydasz to koszty zwrotne transportu.

Wieza STEREO Technics :)

>piomsk

17.02.2018r. pisalem do Ciebie na PW w sprawie klasycznych Tannoy-i, model SRM 12X. Podalem Ci tez linka z ktorego dowiesz sie dokladnie jakim charakterem dzwieku sie legitymuja. Ale chyba nie czytalec, bo i nic nie odpowiedziales.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.