Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego na tym forum audiofil = to "gorszy sort"?

Gość LTD12

Rekomendowane odpowiedzi

Gość LTD12

(Konto usunięte)

W tematach, które obserwuję bardzo często wyśmiewani/.... są audiofile.

Nie dzielmy proszę na tych lepszych ( ja to tylko muzykę i tylko czasami zamiast koncertu) i tych gorszy (on to tylko by klocki przerzucał) lub tych najgorszych ( ma dwie płyty, nic tylko by kabli słuchał).

To jednak w całej swej różnorodności osoby, które zwracają uwagę szczególną na audio ( nie potrafię bardziej ogólnie).

Wydawałoby się, że forum to powinno być, a może jest, miejscem dla nich.

Skąd więc ta prezentowana niechęć, czasami wrogość.

Wyśmiewani to raczej nie, piętnowane są dziwne rozwiązania i gadżety do których nie można znaleźć technicznego uzasadnienia dla ich działania. Czasem przybiera to formę ironiczną, ale nie zakwalifikowałbym tego do kategorii "wyśmiewanie". Te gadżety i rozwiązania często same proszą się ironię.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Nie dzielmy proszę na tych lepszych ( ja to tylko muzykę i tylko czasami zamiast koncertu) i tych gorszy (on to tylko by klocki przerzucał) lub tych najgorszych ( ma dwie płyty, nic tylko by kabli słuchał).

To jednak w całej swej różnorodności osoby, które zwracają uwagę szczególną na audio ( nie potrafię bardziej ogólnie).

Wydawałoby się, że forum to powinno być, a może jest, miejscem dla nich.

Skąd więc ta prezentowana niechęć, czasami wrogość.

jesli zauwazysz kolejna taką sytuacje to proszę o zgłoszenie

niestety bardzo czesto wyglada to na zwykła dyskusje obu stron odwiecznego sporu stad moderacja nie reaguje

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość LTD12

(Konto usunięte)

jesli zauwazysz kolejna taką sytuacje to proszę o zgłoszenie

niestety bardzo czesto wyglada to na zwykła dyskusje obu stron odwiecznego sporu stad moderacja nie reaguje

Zgłoszenie?, to chyba tylko w krańcowych przypadkach.

Wolałbym, abyśmy wspólnie wypracowali atmosferę tolerancji na różne przejawy naszej aktywności/wyobrażeń/złudzeń/działań/....

Przeczytaj pierwsze posty! To smutne.

piętnowane są dziwne rozwiązania i gadżety do których nie można znaleźć technicznego uzasadnienia dla ich działania.

Przez tysiąc stron tylko w jednym wątku to samo?!

Zapewne zawsze z poszanowaniem osoby, która ma inne zdanie na ten temat.

interesuje mnie to forum

poczytaj czasami coś innego, nie tylko swoje posty

smieszne ja tu spedzilem piec lat kiedy ciebie nie było zeby wreszcie uciec od tej smiesznosci.I o ile pamietam tak było zawsze.
Gość LTD12

(Konto usunięte)

smieszne ja tu spedzilem piec lat kiedy ciebie nie było zeby wreszcie uciec od tej smiesznosci.I o ile pamietam tak było zawsze.

więc jesteś odpowiedzialny za ten stan, nic dziwnego jeżeli tolerancję uważasz za śmieszność

Proszę abyś podał konkretny przykład wyśmianego audiofila. W jakim wątku - oczywiście wyłączywszy watek "Audio mity" utworzony do wykazywania perfidii wytwórców i marketingu w obszarze urządzeń audio.

Konkretnie - którego z audiofilów, w jakim wątku, za jaką jego wypowiedź lub postawę?

więc jesteś odpowiedzialny za ten stan, nic dziwnego jeżeli tolerancję uważasz za śmieszność

bo czasami tolerancja pozwala na przekraczanie granicy smiesznosci.
Gość LTD12

(Konto usunięte)

Wydaje mi się, że wyraziłem się jasno. Nie chodzi mi o rozliczanie konkretnych wpisów tylko o ogólne nastawienie, atmosferę, a że jest nie najlepsza - przeczytaj choćby posty np.: cir, twonk.

bo czasami tolerancja pozwala na przekraczanie granicy smiesznosci.

Bardziej odpowiada mi śmieszność, nawet gdy ja będę tym obiektem, niż agresja

od pieciu lat nie zagladam do AS po zadnym pozorem.Zeby nie osiagnac stanu nietolerancji.jako ze jestem agresywny sam sobie zalozylem kajdanki na dlonie.Jednakowoz rozumiem ze stopien zidiocenia niektorych jest taki ze nie sposob zachowac spokoj.

Gdzie, bo nie widzę tutaj wpisów tych dwu kolegów? Widze wyłącznie twoje dywagacje, jak dotąd niczym dowodowo nieudokumentowane???

Wydaje mi się, że wyraziłem się jasno. Nie chodzi mi o rozliczanie konkretnych wpisów tylko o ogólne nastawienie, atmosferę, a że jest nie najlepsza - przeczytaj choćby posty np.: cir, twonk.

Bardziej odpowiada mi śmieszność, nawet gdy ja będę tym obiektem, niż agresja

Ile jeszcze takich tematów, to jakiś rozkaz z centrali?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdzie to jest bo nie mogę otworzyć tego linku???

Ps.

Tak to zaplanowana akcja naszych spamforumowych przyjaciół :-)))

Ukryta Zawartość

Korzystając z okazji, iż jest tu aż dwu Moderatorów, zapytam:

Kim jest niejaki LTD12?

Gdy chcę wejść na jego profil wyświetla mi się, że "użytkownik nie jest aktywny".

Nieaktywny seksualnie? Nieaktywny jako Adwentysta Dnia Siódmego? Jakżeż nieaktywny, skoro pisze, czyli - aktywny.

Małe, a wkurzające.

Dziękuję i pozdrawiam. Jacek.

Gość LTD12

(Konto usunięte)

Korzystając z okazji, iż jest tu aż dwu Moderatorów, zapytam:

Kim jest niejaki LTD12?

Gdy chcę wejść na jego profil wyświetla mi się, że "użytkownik nie jest aktywny".

Nieaktywny seksualnie? Nieaktywny jako Adwentysta Dnia Siódmego? Jakżeż nieaktywny, skoro pisze, czyli - aktywny.

Małe, a wkurzające.

Dziękuję i pozdrawiam. Jacek.

Mam nadzieję, że odpowiedź będzie publiczna bo sam jestem ciekaw odpowiedzi.

Od dłuższego czasu proszę o wyjaśnienie swojego statusu.

Wszystko wskazuje na to, że są to restrykcje na mnie nałożone.

Dziękuję i pozdrawiam LTD12.

http://www.audiostereo.pl/czy-jestes-audiofilem-tak-nie-a-moze-jakies-uzasadnienie

A przeczytałeś posty w tym temacie?

A zrozumiałeś problem tego tematu?

Choć to pierwsze zdanie nie prognozuje dobrze, czy często otrzymujesz polecenia z centrali?, mnie by coś takiego nie przyszło do głowy:).

No, ale są osoby, które przecież są dyspozycyjne.

Macie, kufa, jakąś obsesję na punkcie tego "spamforum", czy jak? Przecież LTD12 to stary user audiostereo i - o ile wiem - żadnego innego forum audio. Nie można już nic skrytykować, żeby nie zostać posądzonym o dywersję?

Mam nadzieję, że odpowiedź będzie publiczna bo sam jestem ciekaw odpowiedzi.

Od dłuższego czasu proszę o wyjaśnienie swojego statusu.

Wszystko wskazuje na to, że są to restrykcje na mnie nałożone.

Dziękuję i pozdrawiam LTD12.

A przeczytałeś posty w tym temacie?

A zrozumiałeś problem tego tematu?

Choć to pierwsze zdanie nie prognozuje dobrze, czy często otrzymujesz polecenia z centrali?, mnie by coś takiego nie przyszło do głowy:).

No, ale są osoby, które przecież są dyspozycyjne.

Przeczytałem wszystkie posty.

To jest trzeci watek jaki założyłeś w ostatnich dniach na AS w którym imputujesz atakowanie i poniżanie na naszym forum audiofilów.

Na moje wezwanie do przedstawienia konkretnego przykładu takich działań bezczelnie odpowiadasz, że ty tylko ogólnie w celu wykazania iż atmosfera na Audiostereo nie jest najlepsza :-)))

Moja odpowiedź na to jest taka:

- o doskonała atmosferę dbaj na waszym spamforum, tutaj mamy dosyć waszego hejtu i prowadzonej wciąż dywersji. Wiesz co to dla ciebie oznacza?

Żegnam.

Macie, kufa, jakąś obsesję na punkcie tego "spamforum", czy jak? Przecież LTD12 to stary user audiostereo i - o ile wiem - żadnego innego forum audio. Nie można już nic skrytykować, żeby nie zostać posądzonym o dywersję?

Mamy. To aż tak bardzo Ciebie dziwi?

@LTD12 - stary user AS. Tak, prawda. Stary user z aspiracjami na administratora posiadającego absolutna wiedzę o prowadzeniu Forum takiego jak AS i o moderowaniu uczestników. Fachowiec, który historią kar za ataki na modelacje i administracje forum mógłby się podzielić jeszcze z dwoma innymi a i tak byłby w czołówce.

Czy nie mozna nic skrytykować? Ależ mozna, w wątku funkcjonalnym forum w zakładce Bocznica, lub przez PW do moderatorów lub Administracji Forum AS!!!

Krytyka poprzez zakładanie wątków na otwartym forum w celu wykazywania "nieprawidłowości" bo tak się założycielowi owych wątków wydaje, to najzwyklejszy perfidny hejt tego Forum!

Każda w ten sposób wyrażana "troska" o nasze forum będzie doceniona a zaangażowany w taki sposób "naprawy" AS hejter natychmiast banowany.

Dosyć tej partyzantki drodzy zatroskani koledzy!

Forma zgłaszania nieprawidłowości i własnych propozycji poprawy funkcjonowania Forum, jest znana każdemu Użytkownikowi naszego Forum.

Tyle, że obrywają ludzie o wysokiej kulturze osobistej, na dodatek nie związani z żadnym innym forum. Nie mówię tu broń boże o sobie, bo ja raz, że wychowany na Czerniakowie, a dwa - że zarejestrowany na wszystkich polskich forach audio - zarówno tych otwartych, jak i zamkniętych. ;)

Tyle, że obrywają ludzie o wysokiej kulturze osobistej, na dodatek nie związani z żadnym innym forum. Nie mówię tu broń boże o sobie, bo ja raz, że wychowany na Czerniakowie, a dwa - że zarejestrowany na wszystkich polskich forach audio - zarówno tych otwartych, jak i zamkniętych. ;)

Piotr, a czy Ciebie spotkało coś przykrego z naszej/mojej strony? Oberwałeś rykoszetem? :-))) Żeby od nas oberwać trzeba naprawdę bardzo się postarać. A @LTD12 starał się latami. Był już z tego forum za swoje "zasługi w bezinteresownym moderowaniu i naprawianiu" tego forum usunięty.

Zobacz ile z nim wytrzymywaliśmy, vide data ponownego zarejestrowania na AS. Niczego się nie nauczył i nie ma zamiaru się zmienić.

Nam nikt premii nie daje za użeranie się przez lata z ciągle tymi samymi niereformowalnymi userami.

kufa tak i zaznaczam że nie pisze tego w kontekscie w/w usera

od kiedy ? od czasu gdy czytaliśmy pewien watek na spamforum traktujący o wojnie z audiostereo userów założycieli spamforum

od tego czasu " prysły zmysły " i jasne jest kto ma jakie intencje

jeszcze jedno ponieważ mamy kolejne przesilenie chyba juz wiosenne -etatowych zgłaszaczy skarg jak zawsze zapraszamy z "dobrymi radami "do adminów

No to i ja między wierszami uzyskałem odpowiedź na moje pytanie.

Dzięki. Dobrej nocy wszystkim.

bo nie znamy odpowiedzi na Twoje pytanie, sa jakies błędy generowane przez forum bo juz pare razy widzielismy takie pytania

niestety nie wiemy w czym problem , konto o które pytasz ma całkiem " normalny" profil

Przecież LTD12 to stary user audiostereo

Jaki on tam stary. Data rejestracji 2016. Toż ja starszy. :)

A w temacie to nie widzę by audiofilów traktowano jako gorszy sort.

Melomanów może czasem. ;)

niestety nie wiemy w czym problem , konto o które pytasz ma całkiem " normalny" profil

Również myślałem, ze to rodzaj restrykcji. Userzy z takim statusem są wyświetlani bez bolda, nie da się odwiedzić ich profilu i wysłać pw.

Myśle że pora zamknąć prowokacje jaką był ten watek, a na zasadność takiej oceny prócz własnego oglądu dodam wypowiedź z innego tego typu wątku usera @LTD12, iż zakłada on obecnie watki KONTROWERSYJNE i jak widzimy nie tylko kontrowersyjne, ale konkretnie ukierunkowane. :-)

>szaman

Jak się toczy wojny z moderacją, to nie można się za bardzo przywiązywać do swojego nicka. ;) Poznałem w realu LTD12, kiedy jeszcze był Passerem i jest to przesympatyczny starszy pan (w każdym razie starszy ode mnie) o wysokiej kulturze.

Ale to właśnie internetowa anonimowość w dyskusji, bardzo zmienia ludzkie zachowania. Absolutnie większość z nas spierając się twarzą w twarz, NIGDY nie pozwoliłaby sobie na zachowania jakie tutaj na forum prezentuje. Ja jako moderator sprzeciwiam się postawie jaką prezentuje na forum wirtualna postać o nicku @LTD12.

Nie podważam kultury osobistej, wiedzy, czy jakichkolwiek cech osobowych człowieka, który ową wirtualna postać tworzy. Ja te byty doskonale odróżniam. Nie znam osobiście tego człowieka i nie ważę się wydawać opinii o nieznajomym. Również w żadnym wypadku nie mam prawa dyskutować czy podważać Twojej jego oceny jako realnego człowieka, skoro miałeś przyjemność poznac go osobiście.

Bardzo proszę aby wszyscy zrozumieli moje podejście i fakt, że doskonale pojmuje iż na forum stykam się wyłącznie z wirtualnym bytem każdego z Was.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.