Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw z najlepszą sceną w budżecie do 7tys.

KrzKra

Rekomendowane odpowiedzi

Lampa do monitorów to zły pomysł. Cherlawy prądowo wzmacniacz do kolumn podstawkowych to same problemy z wydajnością sprzętu. Może taki set?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten wzmacniacz jest wydajny prądowo?

Ukryta Zawartość

Dużo zestawów może dać świetną scenę ale należy dodać, że bez odpowiedniego pomieszczenia, a przede wszystkim możliwości ustawienia ZG względem ścian i miejsca odsłuchu to można wydać dwa, trzy razy tyle i nie mieć najlepszej sceny.

Wybór nie jest łatwy bo z 10 polecanych zestawów trzeba by każdego posłuchać u siebie i wybrać najlepszy.

♪ ♪ ♫  ♪  Najważniejsza jest muzyka i przyjemność jej słuchania  ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ 

Panowie dajmy spokój chłopakom z RMS , coś tam się troszkę im pomieszało , mnie szczerze mówiąc w murowało w fotel jak to przeczytałem ale zapomnijmy o tym.

Niech autor wątku wreszcie napisze czy już coś słuchał i jakie są decyzję , tak z ciekawości i dla przyszłych czytających.

Ukryta Zawartość

Hmm zatem zaproponowane wcześniej Yaqiny( 2x50W oraz 2x60W) są niewydajne prądowo, a Exposure 2x50W już jest. No ciekawe RMS :)

Ukryta Zawartość

Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy

Panowie dajmy spokój chłopakom z RMS , coś tam się troszkę im pomieszało , mnie szczerze mówiąc w murowało w fotel jak to przeczytałem ale zapomnijmy o tym.

Niech autor wątku wreszcie napisze czy już coś słuchał i jakie są decyzję , tak z ciekawości i dla przyszłych czytających.

Dzięki temu postowi zawęziłem sobie obiekty poszukiwań. Na pewno porównam Yaqin MS-30L oraz MC-100B. Chyba zrobię tak, że wypożyczę je do domu i z innego miejsca kolumny. Na pewno odsłucham Focale Aria. Doradzono mi, żebym rozejrzał się za kolumnami naszych rodzimych producentów(niby lepszy stosunek jakości do ceny), więc postaram się przesłuchać jakieś, tylko nie wiem jakie. MOŻE JAKIEŚ PROPOZYCJE? Nie potrzebuję fajnej nazwy i rozpoznawalności. Chcę, żeby to był "best buy" w swojej klasie. Canto Grand postaram się "zaprosić" do domu, ale pasmo przenoszenia od 55 mnie trochę negatywnie nastawia. Na pewno będę celował w jak największe monitory.

Lampa do monitorów to zły pomysł. Cherlawy prądowo wzmacniacz do kolumn podstawkowych to same problemy z wydajnością sprzętu.

ciekawa teoria...

I to branza jeszcze pisze.

Obciazenia jakie występują w kolumnach maja bardzo duze znaczenie najlepiej jak kolumna jest 11 ohm lub 15 ohm , wtedy nawet skuteczność rzedu 84 dB nie ma znaczenia

Ciepło, gorąco:))

Monitory z mojego przykładu mają 11Ohm.

Super, a wzmacniacze lampowe mają terminale na 4 albo 8 omów.

Z tranzystora to nie będzie chciało ciągnąć mocy, a lampowiec będzie głupiał, bo chce dostarczać na stałym poziomie, lecz coś nie będzie mu pasować.

Proponuję odnieść się do mojego wcześniejszego postu, gdzie proszę o nazwy kolumn i wzmacniacza. Może być nazwa... DIY. Wtedy po temacie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.