Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do proac d18

Ronaldo9

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM ktory z tych piecykow spasujee najbardziej do proac d 18 w pokoju okolo 17m.znalazlem kilka ciekawych propozycji na eBay.muzyki slucham nie za glosno.ale wszystkiego po trochu. hegel h 160(okolo 2000f).leema tucana 2 (okolo 2400f).arcam a49(ex demo.2300f)sugden a21 signature(2000f).marantz pm11s3(2200f)serce mowi marantz poniewaz znam ta firme bardzo dobrze.

https://www.audiostereo.pl/topic/138198-wzmacniacz-do-proac-d18/

Ja mówię dobra i mocna lampa na EL34 lub KT88.

Taka konfiguracja pobiła Hegla, Exposure, Arcama, Marantza, Roksana i podobnej klasy wzmaki. Leema nie słuchałem.

czesc.o lampie nigdy nie myslalem i jakos nie.mam.pociagu w tym kierunku nawet jeżeli sie sprawdza.z wyżej wymienionych stawiam na tucane lub pm11.moj cd to tez marantz wiec co.nieco bedzie ze soba współpracować.jutro sie okaze ile obniza cene za tucane.

Ronaldo Tucana 2 za 1600 można kupić a nawet i taniej. To często polecany wzmak do tych kolumn. Też słuchałem i grało bardzo dobrze. Sam swoją za tyle sprzedałem miesiąc temu.

Wieza STEREO Technics :)

Ronaldo Tucana 2 za 1600 można kupić a nawet i taniej. To często polecany wzmak do tych kolumn. Też słuchałem i grało bardzo dobrze. Sam swoją za tyle sprzedałem miesiąc temu.

hej.wiem ze ponad 2k za tucane to żart.jakis rok temu wachalem sie dac za jedna z ebay 1500,ale na tą chwile to nowy sprzęt,niby ex demo.właściciel marantza twierdzi że jest 2 wlascicielem a on sam ma go 2 rok.Na plus jest jednak to ze ceny pm11 stoja twardo na poziomie 2k.znalazlem jeszcze naima supernait 2 za 2050.

Słuchałem wszystkich tych wzmacniaczy i Tucana najlepiej dla mnie zagrała. Poki co to jedyny wzmak, który kupiłbym jeszcze raz, gdyby miał być moim ostatnim. Z Antila zgrywa się super

Z Naimem będzie fajnie.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

To zupełnie inne brzmienie... Ja bym brał Leema bo to uniwersalny, bardzo dobry mocowo wzmak z świetna kontrola i naturalnościa z odrobiną nasycenia i dociazeniem. Marantz gra poprawnie (słuchałem wersji s2 a teraz chyba s3 już jest) ale jest w rzeczywistości słabszy mocowo i brak mu finezji. Na pewno nie jest wart więcej niż Tucana. Reszta to kwestia gustu.

To zupełnie inne brzmienie... Ja bym brał Leema bo to uniwersalny, bardzo dobry mocowo wzmak z świetna kontrola i naturalnościa z odrobiną nasycenia i dociazeniem. Marantz gra poprawnie (słuchałem wersji s2 a teraz chyba s3 już jest) ale jest w rzeczywistości słabszy mocowo i brak mu finezji. Na pewno nie jest wart więcej niż Tucana. Reszta to kwestia gustu.

tucana wycenili na 2280.odpuscilem bo wiem ze mozna kupic taniej.przed chwilka zaplacilem za pm11 s3.dzieki za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.